4 εκατ. λίρες άφησε η Γκούντι στους γιους της

26.03.2009
Οι προσπάθειες της για την κατάκτηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερης δημοσιότητας γύρω από την ασθένεια της, με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για την εξασφάλιση των παιδιών της απέδωσαν καρπούς.

Οι προσπάθειες της για την κατάκτηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερης δημοσιότητας γύρω από την ασθένεια της, με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για την εξασφάλιση των παιδιών της απέδωσαν καρπούς. Έτσι, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα, η Τζέιντ Γκούντι (Jade Goody), αφήνει στους γιους της από δύο εκατομμύρια λίρες στον καθένα.

Η 27χρονη τηλεπερσόνα, που υπέκυψε την Κυριακή μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο, άφησε αυτό το κεφάλαιο ως παρακαταθήκη για την οικονομική εξασφάλιση του πεντάχρονου Μπόμπι (Bobby) και του 4 χρονου Φρέντι (Freddy). Αυτό που την ενδιέφερε περισσότερο απ' όλα για τους γιους της ήταν να μπορέσουν να αποκτήσουν κάποια μέρα τη μόρφωση που η ίδια δεν πήρε ποτέ.

Όπως είπε στον 29χρονο πατέρα των μικρών και πρώην σύζυγό της, Τζεφ Μπρέιζερ (Jeff Brazier), ίδιος δεν θα χρειαστεί ποτέ να ανησυχήσει για τα χρήματα, αν φροντίσει να τους έχει πάντα εξασφαλισμένο ένα σπίτι:

"Ό,τι έχω, τα σπίτια μου, τα χρήματά μου, θα πάνε στους γιους μου. Ήθελα πάντα η οικογένεια μου να έχει αυτό που δεν μπόρεσα να έχω εγώ, αδιάφορο πόσο μπορεί να κοστίσει", αποκάλυψε η Γκούντι λίγο πριν πεθάνει.

Στον δεύτερο σύζυγό της, Τζακ Τουίντ(Jack Tweed) με τον οποίο παντρεύτηκε τον προηγούμενο μήνα, άφησε το σπίτι της στο Άπσαϊρ, στο Έσεξ, αλλά εκείνος το αρνήθηκε λέγοντάς της ότι δεν θα μπορούσε να ζήσει εκεί χωρίς εκείνη. Έτσι το εν λόγω σπίτι, αξίας ενός εκατομμυρίου, πήγε στηn 51χρονη μητέρα της, Τζάκι Μπάντεν (Jackie Budden).

Παρότι ο Τουίντ έμεινε με άδεια χέρια, έχει δηλώσει ότι θα τιμά πάντα τη μνήμη της μακαρίτισσας. Επιπλέον, οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι ο γάμος της με τον Τουίντ, μπορεί να γλίτωσε τους γιούς της από φόρο κληρονομιάς υψηλότερο του ενός εκατομμυρίου λιρών. Αν δεν τον είχε παντρευτεί, η ακίνητη περιουσία της αξίας περισσότερης των 2,68 εκατομμυρίων θα είχε φορολογηθεί με 40%, χρεώνοντας τα παιδιά της με έναν λογαριασμό μεγαλύτερο του 1,075 εκατ. λιρών. Όμως τώρα τα χρήματα μπορούν να περάσουν στα παιδιά μέσω εκείνου, διευκολύνοντας την μεταβίβαση του ρευστού, χωρίς φορολογικές επιβαρύνσεις.

Παρόλα αυτά ο ίδιος ο 21χρονος δεν έχει κανένα δικαίωμα πάνω στην περιουσία, η οποία ελέγχεται εξ ολοκλήρου από τους έμπιστους επιμελητές που δρουν για λογαριασμό της.

Επίσης, η Γκούντι άφησε 100.000 λίρες στην Ινδία για τη φροντίδα των φτωχών παιδιών. Μάλιστα ένα ινδικό σχολείο έστησε έναν βωμό προς τιμήν της.

Οι λεπτομέρειες από την διαθήκη της Γκούντι, διέρρευσαν όταν ο Τουίντ πληροφορήθηκε ότι η εκτέλεση της ποινής φυλάκισής για εξύβριση, την οποία διέπραξε τον περασμένο Μάιο, αναβάλλεται για τις 16 Απριλίου. Το δικαστήριο του έδωσε αυτή την παράταση για να μπορέσει να παραστεί στην κηδεία της συζύγου του που έχει προγραμματιστεί για τις 4 Απριλίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις του μετά τον θάνατο της Τζέιντ, είναι αποφασισμένος "να την κάνει υπερήφανη". "Είμαι αποφασισμένος να την κάνω υπερήφανη και τα καταφέρω", είπε και συμπλήρωσε ότι έχει συγκινηθεί πέρα από λόγια, από τις εκδηλώσεις συμπαράστασης για τον θάνατο της: "Τα λουλούδια και η καλοσύνη που μας έχουν δείξει οι απλοί άνθρωποι με έχουν συγκινήσει, πέρα από λόγια. Δεν μπορώ να τους ευχαριστήσω όλους όσο θα ήθελα για την απίστευτη υποστήριξη και την ανθρωπιά που έχουν δείξει στην οικογένεια. Η Τζέιντ θα εκτιμούσε τα πάντα βαθύτατα".

Σύμφωνα με πηγές του περιβάλλοντός του, το χειρότερο για τον Τζακ είναι να μένει μόνος του: "Νιώθει απαίσια κι ακόμη χειρότερα όταν μένει μόνος του στην κρεβατοκάμαρά του, όπου συνειδητοποιεί κάθε φορά τι έχει χάσει".

Ίσως γι' αυτό φροντίζει να περνάει τις ώρες του απασχολώντας τους θετούς γιούς του. Χτες μάλιστα, τους πήρε από το σχολείο και τους πήγε να παίξουν σε έναν παιδότοπο και μετά για φαγητό, με αποτέλεσμα να γίνουν ξανά στόχος των παπαράτσι.

Ωστόσο ο πατέρας των παιδιών διαφωνεί μ' αυτή την τακτική και θα προτιμούσε να κρατήσουν τα παιδιά μακριά από τη δημοσιότητα προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το πένθος για την απώλεια της μητέρας τους.