Η Τζέιντ Γκούντι έχασε την μάχη με τον καρκίνο.

23.03.2009
Η 27χρονη Τζέιντ Γκούντι, το κορίτσι που έγινε γνωστό μέσα από τα τηλεοπτικά ριάλιτι, έχασε τα ξημερώματα της Κυριακής την μάχη με τον καρκίνο του τραχήλου.

Η 27χρονη Τζέιντ Γκούντι (Jade Goody), το κορίτσι που έγινε γνωστό μέσα από τα τηλεοπτικά ριάλιτι, έχασε τα ξημερώματα της Κυριακής την μάχη με τον καρκίνο του τραχήλου.

Πέθανε στον ύπνο της, στο σπίτι της, στο Έσσεξ, έχοντας στο προσκέφαλο της την μητέρα της Τζάκι Μπούντεν (Jackie Budden) και τον 21χρονο άντρα της, Τζακ Τουίντ(Jack Tweed).

Η 50χρονη μητέρα επιβεβαίωσε τον θάνατο της μοναχοκόρης της και ζήτησε να αφήσουν την οικογένεια να θρηνήσει "επιτέλους μόνη", μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η Τζέιντ έκανε την ζωή της ριάλιτι από τότε που πήρε μέρος στο "Big Brother-3", το 2002.

To 2007, είχε γίνει για μήνες πρώτο θέμα στα ταμπλόιτ όταν κατηγορήθηκε για ρατσισμό, επειδή είχε επιτεθεί φραστικά σε ινδή συμπαίκτρια της, την ηθοποιό και σταρ του Μπόλιγουντ, Σίλαπ Σέτι (Shilpa Shetty). Αργότερα βέβαια, τα μάζεψε ζητώντας συγνώμη.

Όταν έμαθε ότι πάσχει από καρκίνο του τραχήλου, βρισκόταν στο Ινδικό "Big Brother".

Από τότε, σε κάθε της βήμα την ακολουθούσε μια κάμερα και όταν έμαθε ότι ο καρκίνος είναι μεταστατικός, αποφάσισε να μετατρέψει και τον επικείμενο θάνατο της σε ριάλιτι. Στόχος ήταν να μαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα για την εκπαίδευση των γιών της, του 5χρονου Μπόμπι (Bobby) και του 4χρονου Φρέντι (Freddy) που απέκτησε από τον πρώτο γάμο της με τον Τζεφ Μπρέιζερ (Jeff Brazier), κλείνοντας συμφωνίες με περιοδικά, εφημερίδες και κανάλια.

"Πέρασα όλη μου την ζωή μιλώντας για την ζωή μου. Η μόνη διαφορά είναι ότι από εδώ και πέρα θα μιλάω για το θάνατο μου. Έζησα μπροστά σε μια κάμερα και μάλλον θα πεθάνω και μπροστά της. Ξέρω ότι σε πολλούς δεν αρέσει αυτό που κάνω. Αλλά πια δεν μου καίγεται καρφί για το τι λένε", είχε δηλώσει πρόσφατα στα περιοδικά.

H πρώην βοηθός οδοντιάτρου είχε βγεί από τον νοσοκομείο πριν δώδεκα μέρες για να πεθάνει σπίτι της. Η κηδεία της θα γίνει δημόσια, ενώ στην διαδρομή για την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη στην περιοχή του Έσσεξ, αναμένεται να την ακολουθήσει πλήθος κόσμου. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να τοποθετηθεί και μια τεράστια οθόνη έξω από την εκκλησία για την αναμετάδοση της τελετής.

Παρά την ακραία της συμπεριφορά, η άτυχη Τζέιντ κατάφερε να προκαλέσει την συμπόνια των Βρετανών μετά την ανακοίνωση της ασθένειάς της. Ως ετοιμοθάνατη μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, το κοινό την συγχώρεσε και όλους τους τελευταίους μήνες παρακολουθούσε με αγωνία την πορεία της υγείας της, αλλά και τις ιδιωτικές της στιγμές, όπως τον πρόσφατο γάμο της με τον Τζακ Τουίντ, στις 22 Φεβρουαρίου.

Ακόμη και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν εξέφρασε την λύπη του για τον θάνατό της: "Ήταν μια θαρραλέα γυναίκα στη ζωή και στον θάνατο. Θα την θυμόμαστε με συμπάθεια".

Ο άντρας της Τζακ -με τον οποίο παντρεύτηκε λίγες εβδομάδες πριν πεθάνει- ήταν φανερά στεναχωρημένος που η Τζέιντ πέθανε την ημέρα της γιορτής της μητέρας (οι Βρετανοί την γιορτάζουν στις 22 Μαρτίου) και δήλωσε ότι από εδώ και μπρος προτεραιότητα έχουν τα δύο αγόρια της: "Θα κάνω ότι μπορώ για να τα στηρίξω προσφέροντας τους αγάπη".

Τα χρήματα για την στήριξή τους, άλλωστε τα εξασφάλισε η Τζέιντ "πουλώντας την αρρώστια της", ενώ σύντομα θα εκδοθεί σε βιβλίο το ημερολόγιο που κρατούσε.