Tο τελευταίο αντίο στη Νατάσα Ρίτσαρντσον

23.03.2009
Η κηδεία της ηθοποιού Νατάσα Ρίτσαρντσον έγινε το απόγευμα της Κυριακής στο Μίλμπρουκ της Νέας Υόρκης, στο μέρος όπου παντρεύτηκε τον Λίαμ Νίσον και μεγάλωσε τους δύο γιους τους.

Η κηδεία της ηθοποιού Νατάσα Ρίτσαρντσον (Natasha Richardson) έγινε το απόγευμα της Κυριακής, στο Μίλμπρουκ (Millbrook) της Νέας Υόρκης, στο μέρος όπου παντρεύτηκε τον Λίαμ Νίσον (Liam Neeson) και μεγάλωσε τους δύο γιους τους. Ήταν μια κρύα αλλά ηλιόλουστη μέρα.

Ο Νίσον, που βοήθησε στη μεταφορά του φέρετρου της γυναίκας του στην επισκοπική εκκλησία του Αγίου Πέτρου, συνοδεύονταν από τους δύο γιους του, Μάικλ (Michael), 13ων και Ντάνιελ (Daniel), 12 ετών, και την πεθερά του, Βανέσα Ρέντγκρεϊβ (Vanessa Redgrave). Ακολουθούσαν η θεία της Νατάσα, Λιν (Lynn) Ρέντγκρεϊβ και η αδελφή της Τζόελι (Joely) Ρίτσαρντσον.

Ο ηθοποιός Ραλφ Φίνες (Ralf Fiennes) παρέστη επίσης στην κηδεία, η οποία ήταν ανοιχτή προς την οικογένεια και τους στενούς φίλους. Η τελετή άρχισε στις 2:30 το μεσημέρι και διήρκεσε λίγο περισσότερο από μία ώρα. Στο τέλος της νεκρώσιμης ακολουθίας, ο ουρανός συννέφιασε.

Το θλιμμένο πλήθος μεταφέρθηκε οδικώς στο παρακείμενο, ομώνυμο νεκροταφείο της εκκλησίας του Αγίου Πέτρου για την τελετή της ταφής, που έγινε κάτω από μια μεγάλη πράσινη τέντα. Αμέσως μετά η Βανέσα Ρέντγκρεϊβ έγνεψε με τον αντίχειρα προς τα πάνω, χαιρετώντας μ' αυτόν τον τρόπο τους φωτογράφους και τους θαυμαστές που παρακολουθούσαν σιωπηλοί.

Ο τάφος της Ρίτσαρντσον βρίσκεται στο λίγα μέτρα μακριά από τον τάφο της αγαπημένης της γιαγιάς, Ρέιτσελ Ρέντγκρεϊβ (Rachel Redgrave). Μετά την ταφή, ο Νίσον συνόδευσε την Βανέσα στον τάφο της μητέρας της και στις 4:45 μ.μ. αποχώρησε από το κοιμητήριο.

Η Ρίτσαρντσον πέθανε σε ηλικία 45 ετών, στις 18 Μαρτίου από εσωτερική εγκεφαλική αιμορραγία μετά από πτώση σε μάθημα σκι που παρακολουθούσε στον Καναδά.

Την περασμένη Παρασκευή, η οικογένεια και η φίλοι της -ανάμεσα στους οποίους η Ντάιν Σόγιερ (Diane Sawyer), ο Μάθιου Μοντίν (Matthew Modine) και η Ούμα Θέρμαν (Uma Thurman)- υπέβαλαν τα σέβη τους στη νεκρή στο κτήριο της Αμερικανο-Ιρλανδικής Ιστορικής Εταιρείας της Νέας Υόρκης.