Το Μπρόντγουεϊ πενθεί τη Νατάσα Ρίτσαρντσον

20.03.2009
Φανερά καταβεβλημένος ο Λιαμ Νίσον (Liam Neeson) βγήκε από το διαμέρισμα του στην Νέα-Υόρκη για να πάει στο θέατρο.

Φανερά καταβεβλημένος, ο Λιαμ Νίσον (Liam Neeson) βγήκε χθες από το διαμέρισμα του στην Νέα Υόρκη για να πάει στο θέατρο, όχι βέβαια για να διασκεδάσει, αλλά για να παραστεί στην τελετή που είχε ετοιμάσει σύσσωμο το Μπρόντγουεϊ προς τιμήν της γυναίκας του, Νατάσα Ρίτσαρντσον, της 45χρονης ηθοποιού που έχασε αναπάντεχα την ζωή της, την Τετάρτη το βράδυ!

Ο 56χρονος ηθοποιός, φορώντας μια τραγιάσκα θέλοντας να κρύψει τον πόνο στα μάτια του, πήρε το γνώριμο δρόμο για την περιοχή των θεάτρων, που σε ένδειξη πένθους στις 8.μ.μ. χαμήλωσαν τα φώτα για ένα λεπτό.

Η Αγγλίδα Νατάσα Ρίτσαρντσον -μέλος της δυναστείας των ηθοποιών Ρεντγκρέιβ- είχε σεβαστή και αγαπητή θέση, ιδιαίτερα στον χώρο του θεάτρου όπου είχε διακριθεί πολλές φορές, ερμηνεύοντας κλασικά έργα και κερδίζοντας τα θετικά σχόλια των κριτικών, αλλά και την αγάπη του απαιτητικού κοινού.

Η εκτίμηση της κοινότητας των ηθοποιών στο πρόσωπο της, φάνηκε από την ανταπόκριση των συνεργατών της που έσπευσαν να συλλυπηθούν την οικογένεια.

Η πρωταγωνίστρια του "Sex and the City", Σάρα Τζέσικα Πάρκερ (Sarah Jessica Parker), μαζί με τον άντρα της Μάθιου Μπρόντερικ (Matthew Broderick), ήταν από τους πρώτους, που πήγαν να συμπαρασταθούν στην οικογένεια του Λίαμ Νίσον και της 72χρονης μητέρας της, Βανέσα Ρεντγκρέιβ.

"Η Νατάσα ήταν μια καταπληκτική ηθοποιός, φανταστική μητέρα, αγαπητή σύζυγος, μια γυναίκα γεμάτη ενέργεια που την εξέφραζε με το φωτεινό χαμόγελο και το αυθόρμητο γέλιο της. Αυτοί που την ήξερα σήμερα θρηνούν. Ελπίζω τα μηνύματα συμπαράστασης που έρχονται από όλο κόσμο να δώσουν κουράγιο στον Λίαμ και τους γιούς της", είπε η ηθοποιός Έλεν Μίρεν (Helen Mirren).

"Η Νατάσα ήταν ένας ζεστός ήλιος για την οικογένεια, τους συγγενείς, τους φίλους και όσους είχαν την τύχη να την γνωρίζουν. Είναι αναντικατάστατη στη ζωή μας. Μας πρόσφερε γενναιόδωρα την αγάπη της", δήλωσε η Μέριλ Στριπ (Meryl Streep).

"Για όσους την ήξεραν και την αγαπούσαν ο θάνατος της είναι μια δυσβάσταχτη απώλεια. Ήταν ένα αστέρι. Μια καταπληκτική ηθοποιός, μια ωραία γυναίκα, πιστή φίλη, μια έξυπνη και γενναιόδωρη παρέα. Λατρεμένη μητέρα και σύζυγος. Ήταν ξεχωριστή. Δεν μπορώ να φανταστώ ένα κόσμο χωρίς την αγάπη, την γενναιοδωρία, και το τεράστιο... τεράστιο ταλέντο της. Την αγαπούσα πολύ. Θα μου λείψει βαθιά. Προσεύχομαι και θέλω ο άντρας της, Λίαμ και οι δύο όμορφοι γιοί της να κάνουν κουράγιο", είπε ο Ράλφ Φάινς (Ralph Fiennes).

"Ηταν μία και μοναδική. Περίφημη ηθοποιός, φανταστική μητέρα, πιστή φίλη και ο πιο γενναιόδωρος άνθρωπος που θα μπορούσες να γνωρίσεις", δήλωσε ο Σαμ Μέντες (Sam Mendes), που σκηνοθέτησε το μιούζικαλ "Καμπαρέ" για το οποίο η Ρίτσαρντσον κέρδισε βραβείο Τονι, το 1998.

"Έμαθα το τραγικό νέο τη στιγμή που ανέβαινε η αυλαία στο θέατρο, την Τετάρτη το βράδυ", αποκαλύπτει η 71χρονη Τζέιν Φόντα, στο blog της, που φέτος πρωταγωνιστεί στην παράσταση "33 Variations": "Δυσκολεύομαι ακόμη και να φανταστώ τι σημαίνει αυτό για την οικογένεια της. Έχω ένα ασήκωτο βάρος στην καρδιά μου". Η Φόντα είχε συναντήσει για πρώτη φορά τη Νατάσα στα γυρίσματα της ταινίας "Julia", το 1977, όπου πρωταγωνιστούσε μαζί με την μητέρα της, Βανέσα Ρέντγκρεϊβ.

"Η Νατάσσα ήταν πανέξυπνη, όμορφη και αστεία. Δεν μπορείς να μετρήσεις το ταλέντο της. Πρέπει ο Λίαμ και οι δύο γιοί του να μείνουν ενωμένοι για να ξεπεράσουν τον τραγικό χαμό της", τόνισε η Τζόντι Φόστερ (Jodie Foster), που συμπρωταγωνιστούσε με το ζευγάρι Ρίτσραντσον-Λιαμ στο δράμα "Nell" to 1994.

"Είχα την τύχη να έχω φίλη μια καταπληκτική γυναίκα και ηθοποιό, που μου φέρθηκε σαν δικό της παιδί. Η καρδιά μου είναι κοντά στην οικογένεια της. Ήταν μια τραγική απώλεια", αποκάλυψε η Λίντσεϊ Λόχαν (Lindsay Lohan), που έπαιζε μαζί της στην "Δίδυμοι Μπελάδες" (The Parent Trap), το 1998.

"Θέλω να εκφράσω την βαθιά μου λύπη για τον ξαφνικό θάνατο της Ρίτσαρντσον και την συμπαράσταση μου στον Λίαμ και τους γιούς του. Πρόκειται για μια ακόμη υπενθύμιση για το πόσο απρόβλεπτη και πιεστική είναι η ζωή μας. Πρέπει να δίνουμε αξία στην ζωή κάθε στιγμή", παρατήρησε η Όπρα Γουίνφρεϊ (Oprah Winfrey), μέσα από την εκπομπή της.

Η οικογένεια Νίσον παρακάλεσε τους φίλους που θα παραστούν στην κηδεία, αντί για λουλούδια να στείλουν δωρεές σε ίδρυμα για την καταπολέμηση του AIDS, τον φιλανθρωπικό σκοπό στον οποίο είχε αφοσιωθεί η Νατάσα Ρίτσαρντσον, με αφορμή τον χαμό του πατέρα της από την ασθένεια το 1991.