Θα πεις κι ένα τραγούδι

16.03.2009
Ηθοποιός δεν σημαίνει μόνο φως, ταλέντο και υποκριτική ερμηνεία, αλλά και καλή φωνή. Δεν έχουμε παρά να θυμηθούμε τις ερμηνείες του Δημήτρη Χορν, της Ρένας Βλαχοπούλου, της Τζένης Καρέζη, της Αλίκης Βουγιουκλάκη και της Μαίρης Χρονοπούλου.

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Ηθοποιός δεν σημαίνει μόνο φως, ταλέντο και υποκριτική ερμηνεία, αλλά και καλή φωνή. Δεν έχουμε παρά να θυμηθούμε τις ερμηνείες του Δημήτρη Χορν, της Ρένας Βλαχοπούλου, της Τζένης Καρέζη, της Αλίκης Βουγιουκλάκη και της Μαίρης Χρονοπούλου. Σήμερα στις σοβαρές δραματικές σχολές οι σπουδαστές εξετάζονται και στο τραγούδι και πολλοί καλλίφωνοι ηθοποιοί ανεβαίνουν σε πίστες ή μουσικές σκηνές, εκπλήσσοντας ευχάριστα τους θαυμαστές τους.

Ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του, ο Γιάννης Μπέζος, είναι επίσης πολύ καλός τραγουδιστής. Έχει τραγουδήσει από λαϊκή όπερα με τον Μίμη Πλέσσα μέχρι Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και μιούζικαλ και επιθεώρηση, ενώ έχει συμμετάσχει σε συναυλίες και δίσκους διάφορων συνθετών. Με τη σύζυγό του Ναταλία Τσαλίκη μας εξέπληξε ευχάριστα φέτος στο Θέατρο «Βικτώρια» με τις δέκα βραδιές τραγουδιού, ένα αφιέρωμα στον ποιητικό λόγο του Νίκου Γκάτσου όπως τον μελοποίησαν οι Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος και Δήμος Μούτσης. Τη φωνή του ηθοποιού θα απολαύσουμε και στο θεατρικό το «Κλουβί με τις τρελές», που είναι ήδη sold out.

Το 2002 η Νίνα Λοτσάρη παρουσίασε την πρώτη της ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά και έχει συνεργαστεί με σπουδαία ονόματα του ελληνικού τραγουδιού (Νότης Μαυρουδής, Σταύρος Ξαρχάκος, Γιάννης Πάριος κ.ά.). Συμμετείχε σε οπερέτες με την Εθνική Λυρική Σκηνή, αλλά και σε αγαπημένα μιούζικαλ, πειραματικές θεατρικές ομάδες και επιλεγμένες θεατρικές σειρές. Πέρυσι την απολαύσαμε στην Εθνική Λυρική Σκηνή στην παράσταση «Θυμήσου εκείνα τα χρόνια» στο ρόλο της Μαρίκας Κοτοπούλη και στη μουσικοθεατρική παράσταση «COPACABANA, The Show» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Παπάζογλου.

Η εμφάνιση της... Λόλας στο «X-Factor» ως ροκ τραγουδίστριας έκανε τον κόσμο να θέλει να την απολαύσει live! Η Άντα Λιβιτσάνου συμμετέχει στη ροκ μπάντα Crescendo the band, που έχει σχηματιστεί από το 2006 με πυρήνα τον Γιάννη Κουτσουκέλη και τον Θοδωρή Μαστρογιάννη. Συμμετέχουν επίσης οι Παύλος Λογαράς στα τύμπανα, Σπύρος Νεόφυτος στις κιθάρες, Γιώργος Πολίτης στο μπάσο και, φυσικά, η Άντα στα φωνητικά!

Τη ροκ μουσική με αγγλικό στίχο λατρεύει η Λίλα των «Singles», Σάννυ Χατζηαργύρη. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες και ροκ μουσικές σκηνές, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε η πρώτη της δισκογραφική δουλειά ως μέλους του γκρουπ Sunny Side of the Razor, του οποίου ηγείται.

Τα μαθήματα χορού και τραγουδιού που είχαν κάνει στη δραματική σχολή αποφάσισαν να αξιοποιήσουν φέτος ο Αντώνης Λουδάρος και ο Μέμος Μπεγνής, εκπλήσσοντας ευχάριστα τους θαμώνες του «Πόλις Stage». Ο Μέμος τραγουδάει τα πάντα, μέχρι και κλασικά ιταλικά κομμάτια, ενώ ο Αντώνης προτιμά Μιχάλη Χατζηγιάννη ή Γιάννη Πάριο.

Η Μπέττυ και η Ματθίλδη Μαγγίρα με το μπρίο, τις καυστικές ατάκες τους, αλλά και τις ερμηνευτικές τους δυνατότητες χτυπάνε πλέον κόκκινο. Τραγούδησαν σε περισσότερες από 10 γλώσσες στην ελληνική βραδιά της Εurovision, μας διασκέδασαν στο καρναβάλι της Πάτρας, ενώ για να κλείσεις τραπέζι και να τις δεις στο «Starz» μαζί με τον Σάκη Ρουβά πρέπει να έχεις μέσο!

Η αγάπη του Κωνσταντίνου Καζάκου για το τραγούδι είναι μάλλον κληρονομιά από τη μητέρα του Τζένη Καρέζη. Ο ηθοποιός με το συνάδελφό του Δημήτρη Μενούνο και τον εξαίρετο μπασίστα Γιώργο Αντωνόπουλο αποτελούν τους Bluezerz, ένα συγκρότημα με πάθος για τα blues και τις κλασικές ροκ μελωδίες. Το συγκρότημα εμφανίστηκε πρόσφατα μαζί με τον Χρήστο Δάντη στο «Γυάλινο on Stage», παίρνοντας εξαιρετικές κριτικές.

Η ροκ εμφάνιση του ηθοποιού Γιώργου Χρανιώτη δεν είναι τυχαία, καθώς συμβαδίζει με την όλη φιλοσοφία του. Από το 2006 είναι το πέμπτο μέλος του 8 έως 2, ενός ροκ γκρουπ που σχηματίστηκε το 1994. Το 2005 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single «Στα πεταχτά» και κατά καιρούς εμφανίζονται σε μουσικές σκηνές.

Η Βαλέρια Χριστοδουλίδου πέρα από τις εμφανίσεις της ως ηθοποιός έχει ήδη τρεις δίσκους στο ενεργητικό της και έχει συνεργαστεί μέχρι σήμερα με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Βασίλη Καζούλη, Μιχάλη Ρακιντζή, Κώστα Τουρνά, Λία Βίσση και πολλούς ακόμη επιτυχημένους καλλιτέχνες.

Η Φαίη Ξυλά έκανε πρόσφατα πρεμιέρα και ως τραγουδίστρια μαζί με τους Αντριάνα Μπάμπαλη και Κώστα Λειβαδά σε μια πρωτότυπη μουσικοχορευτική παράσταση.

Η Πέμυ Ζούνη πριν από δύο χρόνια εμφανίστηκε σε μια εξαιρετική μουσική παράσταση με τον Μίλτο Πασχαλίδη στο «Πόλις Stage», ενώ στη μουσική συλλογή «Τραγουδώντας στα πέριξ» ερμηνεύ ει τη μεγάλη επιτυχία «Πού πάει η αγάπη όταν φεύγει».

Μεγάλη αγάπη στο καλό ελληνικό τραγούδι έχει και η Μελίνα Μποτέλη. Η ηθοποιός είναι εξαιρετική ερμηνεύτρια, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τα λυρικά τραγούδια της αείμνηστης Σοφίας Βέμπο, τα οποία ερμήνευσε με τη συνοδεία της συμφωνικής ορχήστρας του δήμου Θεσσαλονίκης το περασμένο φθινόπωρο.

Ο σκληρός μπάτσος του L.A.P.D. Γιώργος Χρυσοστόμου θα εμφανιστεί τις επόμενες μέρες στη σκηνή του «Οξυγόνο Live», ερμηνεύοντας αγαπημένα του τραγούδια.