Η Καλομοίρα, το Τόκιο και κέρδη με... επιτόκιο

10.02.2009
Κάποια καλή μοίρα όλο και με φέρνει κοντά στην Καλομοίρα. Το αγαπώ πολύ αυτό το νέο κορίτσι, που, παρά τα σπασμένα ελληνικά της, κρύβει μέσα της και μας αποκαλύπτει κάθε φορά μια Ελλάδα πολύ πιο όμορφη και πολύ πιο γνήσια από την... κουρελάδα που ζούμε σήμερα όλοι οι νεοέλληνες.

Κάποια καλή μοίρα όλο και με φέρνει κοντά στην Καλομοίρα. Το αγαπώ πολύ αυτό το νέο κορίτσι, που, παρά τα σπασμένα ελληνικά της, κρύβει μέσα της και μας αποκαλύπτει κάθε φορά μια Ελλάδα πολύ πιο όμορφη και πολύ πιο γνήσια από την... κουρελάδα που ζούμε σήμερα όλοι οι νεοέλληνες.

Τη γνώρισα στον ΑΝΤ1 κατά τη διάρκεια της περσινής Eurovision, χάρηκα για την επιτυχία της. Λυπήθηκα όμως γιατί ξαφνικά πήρε την απόφαση να γυρίσει στην Αμερική με νέους στόχους. Και πραγματικά ενθουσιάστηκα που ξαναγύρισε στην Ελλάδα, έστω και μέσω... Ιαπωνίας, με το φαντασμαγορικό τηλεπαιχνίδι «Βig in Japan», που έκανε πρεμιέρα στον Alpha την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου.

Λίγες μέρες πριν τη συνάντησα και πάλι στη συνέντευξη Τύπου, σε γιαπωνέζικη ατμόσφαιρα στο «Godzilla Sushi Βar» και κυριολεκτικά την τρέλανα στις ερωτήσεις:

Πες μου, Καλομοίρα... Ξέρω πως σε αγάπησαν τώρα και πολλοί Ιάπωνες, αλλά πες μου τι παράπονα έχεις από κάποιους Έλληνες και Ελληνίδες άπονες;

«Λατρεύω την Ελλάδα, λατρεύω τον κόσμο που με αγάπησε και μου έδωσε τόσες χαρές. Και αν βρέθηκα σε κάποιες δύσκολες στιγμές, αυτό που έχω να πω τώρα είναι περασμένα, ξεχασμένα. Όταν αποφάσισα να γυρίσω στην Αμερική, γυρίζοντας την πλάτη μου σε μια καριέρα τόσο επιτυχημένη στην Ελλάδα, όλοι με έλεγαν τρελή. Ακόμα και η μητέρα μου».

Ποιος ήταν ο λόγος που άλλαξες πορεία;

«Κάποια στιγμή βρέθηκα σε ένα περίεργο αδιέξοδο. Έπρεπε να διαλέξω μεταξύ του εαυτού μου, της πραγματικής Καλομοίρας και μιας άλλης, που οι γύρω μου ήθελαν να δημιουργήσουν, φτιάχνοντάς μου ένα άλλο πρόσωπο, με άλλες αντιδράσεις, με άλλη εμφάνιση και άλλη καρδιά. Εγώ όμως δεν μπορώ να προδώσω τον εαυτό μου. Αυτή την Καλομοίρα γνώρισε ο κόσμος και αυτή την Καλομοίρα αγάπησε».

Είναι αλήθεια πως με τον ΑΝΤ1 έχεις κρατήσει καλές σχέσεις και έχεις κουβεντιάσει ορισμένες περιπτώσεις συνεργασίας;

«Ναι. Είναι αλήθεια. Έχω συζητήσει με το γενικό διεθυντή, το φίλο μας Γιώργο Λεβέντη. Είμαι ανοικτή σε προτάσεις. Θέλω όμως να κάνω δουλειές που να τις αγαπάω και να με αγγίζουν, να μου ταιριάζουν και να με ανεβάζουν. Και, τελικά, να με δικαιώνουν».

Ποιοι στέκονται αυτή τη στιγμή δίπλα σου, σύμβουλοι και υποστηρικτές σου;

«Ο πατέρας μου ο Νίκος και ο αρραβωνιαστικός μου ο Γιώργος. Α, ναι... Και ένας ακόμα Νίκος».

Ποιος είναι αυτός ο Νίκος;

«Ο δικηγόρος μου».

Δεν έχει επίθετο;

«Δεν σ' το λέω».

Επειδή έγινα επιθετικός; Πες μου τώρα, Καλομοίρα. Αν στην επόμενη Eurovision σου προτείνουν από τη Μεγάλη Βρετανία να τους εκπροσωπήσεις, τι θα κάνεις;

«Θα το σκεφτώ. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις καλά τον κόσμο που εκπροσωπείς και ειδικά να αγαπάς το τραγούδι που θα επιλέξουν».

Και αν η πρόταση έρθει από την Κύπρο;

«Πάλι πρέπει να το σκεφτώ. Και σ' το ξαναλέω, τα πάντα εξαρτώνται από το τραγούδι που θα πεις».

Δίπλα της στέκεται ένα νέο παιδί, ο Δημήτρης Γιαννάτος, ο μακιγιέρ της, που η Καλομοίρα τον αγαπάει πολύ και τον υποστηρίζει. Τον ρώτησα:

Δημήτρη, πες μου ένα μικρό παράπονο που έχεις για την Καλομοίρα;

«Το παράπονό μου είναι ότι έφυγε από την Ελλάδα και μου έλειψε πολύ».

Ποιο σημείο του προσώπου της σε έχει προβληματίσει στο μακιγιάζ;

«Κανένα».

Και ποιο σημείο του προσώπου της σου αρέσει πιο πολύ;

«Τα μήλα της».

Και αν πάρεις το βλέμμα σου πιο χαμηλά από τα μήλα; Τι λες για τα... πορτοκάλια της;

«Αυτά θα τα κρίνουν άλλοι. Εγώ δεν μακιγιάρω... πορτοκάλια».

Γύρω από την Καλομοίρα βρίσκονται πολλοί παίκτες του «Βig in Japan». Η μικρότερη είναι 24 ετών. Ο μεγαλύτερος παίκτης είναι 45 ετών και λέγεται Γιάννης Ανδροβιτσανέας. Τον ρωτάω:

Σε λένε Γιάννη και έκλεισες τα 45. Είσαι ένας από τους 45 Γιάννηδες;

«Δεν το ξέρεις; Σπίτι χωρίς Γιάννη προκοπή δεν κάνει. Και παιχνίδι χωρίς Γιάννη προκοπή δεν κάνει. Ευτυχώς, στο παιχνίδι υπάρχει κι άλλος Γιάννης, νεότερος».

Οι φωτογράφοι ανάβουν τα φλας γύρω μου με τον Γιάννη Ανδροβιτσανέα από τη Μάνη και τον Γιάννη Πατσιατζή από την Ορεστιάδα, ενώ εγώ κάνω την τελευταία ερώτηση στην Καλομοίρα.

Πες μου, τώρα, Καλομοίρα. Ποιες είναι οι τρεις μεγάλες σου αγάπες αυτόν τον καιρό;

«Ο πατέρας μου, ο αρραβωνιαστικός μου και το Big in Japan».

Εγώ;

«Εσένα, BAR-BAR, δεν σ' αγαπάω. Σε λατρεύω».