Κατερίνα Κούκα: Η αποκάλυψη για το Fame Story και τον Αντώνη Βαρδή 22 χρόνια μετά

27.08.2024
Κατερίνα Κούκα: Η αποκάλυψη για το Fame Story και τον Αντώνη Βαρδή 22 χρόνια μετά
Μιλώντας τόσα χρόνια μετά για το υπερπετυχημένο μουσικό reality είχε να πει πολλά

Ήταν το μακρινό -πια- 2002 όταν το Fame Story 1 βγήκε στον αέρα του Ant1 με παρουσιάστρια τότε τη Ναταλία Γερμανού και κριτική επιτροπή, τον Γιώργο Λεβέντη, την Εύη Δρούτσα, την Κατερίνα Κούκα και τον Αντώνη Βαρδή.

Τεράστια επιτυχία της εποχής. Και ασύλληπτα ποσοστά τηλεθέασης με τους παίκτες να γίνονται σούπερ σταρ και ανάρπαστα τα cd's με τα τραγούδια που ερμήνευαν οι παίκτες στα lives. Νικητής ο Νότης Χριστοδούλου αλλά από αυτή την πρώτη σεζόν βγήκαν ο Νίνο, ο Θάνος Πετρέλης, ο Γρηγόρης Πετράκος, η Ελεάνα Παπαϊωάννου και φυσικά η Άσπα Τσίνα με την οποία είχε γίνει και το περίφημο σκηνικό ανάμεσα στην ίδια και την Κατερίνα Κούκα για το οποίο τόσα έχουν γραφτεί τότε και στην πορεία των χρόνων. Και δεν θα ασχοληθούμε με αυτό.

Θα ασχοληθούμε με μια αποκάλυψη που έκανε η Κατερίνα Κούκα -αρκετό καιρό πριν- στο podcast του Δημήτρη Μπάρμπα aka Mr Music και που όμως δημοσίευσε σε βίντεο στο κανάλι του στο YouTube πριν λίγες ημέρες. Σε αυτό το απόσπασμα συζητάνε για την παρουσία της στην τηλεόραση τότε με την τραγουδίστρια ανάμεσα σε άλλα να διηγείται πώς ο Αντώνης Βαρδής θέλησε να φύγει από το show μετά από ένα συγκεκριμένο επεισόδιο:

«Εγώ την τηλεόραση τη φοβήθηκα. Από την άλλη όμως την ίδια στιγμή, αν δεν υπάρχεις στην τηλεόραση είναι σαν να έχεις πεθάνει» ξεκίνησε να λέει η Κατερίνα Κούκα.


-Ειδικά τότε που ήταν το μέσο προβολής

«Ήταν μια απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρχεις και να δείχνεις τη δουλειά σου. Θέλει πολύ μεγάλη εξυπνάδα να διαχειριστείς αυτό το μέσο. Μπορεί να σε καταστρέψει και μπορεί να σε ανεβάσει. Όσο τώρα, για αυτά τα μουσικά παιχνίδια, τα reality, οι ακαδημίες, είναι ένα βήμα που δίνεται σε νέους ανθρώπους γεμάτους όνειρα που δεν ξέρουν από πού να αρχίσουν μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να γίνουν γνωστοί. Αν είναι και ρουφήξουν, γιατί τους μαθαίνουν πράγματα εκεί, πράγματα που αλλιώς θέλεις μια δεκαετία να τα μάθεις στη δουλειά απ’ ευθείας.

Τότε υπήρχαν και δουλειές. Μπορούσες να ανεβείς στη σκηνή και με την τριβή να μάθεις πράγματα, τώρα δεν υπάρχουν πολλές δουλειές, δεν υπάρχουν μαγαζιά ανοιχτά, δεν υπάρχουν μουσικές σκηνές, δεν υπάρχουν όλα αυτά που υπήρχαν τότε.

Άρα θεωρώ ότι ένα παιδί που έχει ταλέντο, που έχει αγάπη να μάθει πράγματα και να μην ψωνιστεί απλώς με τη δημοτικότητα το ααα βγαίνω και με γνωρίζουν στον δρόμο γιατί αυτό είναι μόνο κακό, αν λοιπόν εκμεταλλευτεί όλα αυτά που του παρέχονται είναι το σύγχρονο μέσο προβολής και ανακάλυψης νέων ταλέντων»

-Αυτό λοιπόν πρέπει να σας τροφοδότησε με ενέργεια για να το κάνετε τότε

«Εγώ το είδα πάρα πολύ…. Κι επειδή μιλάς για το Fame Story τότε με τον Αντώνη Βαρδή στην κριτική επιτροπή –δουλεύαμε και μαζί τότε- και με τον Γιάννη και με τον Αντώνη, ήμασταν στο Taboo θυμάμαι τότε, μας προτάθηκε αυτό και είπαμε να το κάνουμε αλλά πώς; Και μιλώ και εξ’ ονόματος του Αντώνη γιατί ξέρω πολύ καλά αφού δουλεύαμε και ήμασταν μια σεζόν μαζί πώς το έβλεπε.

Εμάς μας προσέγγισαν και μας είπαν: Γίνεται μια μουσική τηλεοπτική ακαδημία, εσάς σας χρειαζόμαστε να βοηθήσετε τα νέα παιδιά με όποιο τρόπο μπορείτε. Με την καλή σας κριτική, την κακή σας κριτική και εν πάση περιπτώσει θέλουμε τη γνώμη σας και θέλουμε να είναι κύρους οι άνθρωποι.

Και μας πληρώναν κιόλας, αρκετά χρήματα. Το πήραμε πατριωτικά. Ναι, να βοηθήσουμε νέα παιδιά, Τώρα ότι αυτά τα reality πώς τα λένε δεν ξέρω δεν μ’ ενδιαφέρει κιόλας εντέλει και η πρόκληση το να κάνουμε νούμερα και λίγο να το κάνουμε έτσι και λίγο να το κάνουμε αλλιώς, αυτά ήταν ξένα και για μένα και για τον Αντώνη.

Ο Αντώνης ήθελε να φύγει από ένα επεισόδιο και μετά αλλά είχαμε υπογράψει τότε και ποινικές ρήτρες οι οποίες ανέρχονταν σε κάποια εκατομμύρια δραχμές. Και θυμάμαι την είχαμε κάνει τη συζήτηση αυτή και του είπα όχι Αντώνη, θα το φέρουμε εις πέρα. Εμείς θα λέμε τη γνώμη μας, την άποψή μας γιατί η πρόθεσή μας είναι αγνή μόνο και όχι κακή προς καμία κατεύθυνση και είναι μια δουλειά την οποία αναλάβαμε και πρέπει να την κάνουμε. Εντάξει… εντάξει… αυτό»

Τελευταία τροποποίηση στις 27.08.2024 - 02:04