Miss Kansas: Μίλησε στα καλλιστεία για έμφυλη βία μπροστά στον κακοποιητή της

24.07.2024
Miss Kansas: Μίλησε στα καλλιστεία για έμφυλη βία μπροστά στον κακοποιητή της
ΠΗΓΗ:@missamericaks
Εκείνος ήταν παρών.

ΗAlexis Smith, η οποία στέφθηκε Miss Kansas 2024 τον Ιούνιο,συμμετείχε στα καλλιστεία για να αναδείξει την εμπειρία της με την κακοποίηση. Κατά τη διάρκεια της τελικής ερώτησης του διαγωνισμού, αποκάλυψε ότι είναι επιζήσασα έμφυλης βίας και ότι ο κακοποιητής της βρισκόταν στο κοινό.

Ένα μήνα μετά, ως Miss Kansas, δημοσίευσε ένα απόσπασμα από την απάντησή της στα social media, όπου μίλησε για το όραμά της ως η επόμενη πρέσβειρα του οργανισμού Miss Kansas. Η Smith εξομολογήθηκε ότι «κάθε γυναίκα» στην οικογένειά της «είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας», γεγονός που την έκανε να νοιάζεται βαθιά για το θέμα, καθώς υπήρξε και η ίδια θύμα, όπως και πολλές από τις γυναίκες της οικογένειάς της.

Η Alexis Smith, εργαζόμενη ως νοσοκόμα στη Wichita, στέφθηκε Miss Kansas στις 8 Ιουνίου, αλλά δημοσίευσε το βίντεο της απάντησής της μόλις την περασμένη εβδομάδα στο X. «Το όραμά μου ως η επόμενη Miss Kansas είναι να εξαλείψω τις κακοποιητικές σχέσεις», είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στον διαγωνισμό τον περασμένο μήνα.

{https://www.instagram.com/reel/C9Voh2zPuqS/?utm_source=ig_embed}

«Στην πραγματικότητα, κάποιοι από εσάς σε αυτό το κοινό με είδατε πολύ φορτισμένη επειδή ο κακοποιητής μου είναι εδώ σήμερα. Αλλά αυτό δεν θα με εμποδίσει να είμαι σε αυτή τη σκηνή του Miss Kansas. Ούτε θα με εμποδίσει να εκπροσωπήσω τις αξίες του τίτλου Miss Kansas. Επειδή εγώ και η κοινότητά μου αξίζουμε υγιείς σχέσεις», ανέφερε.

Οι διαγωνισμοί ομορφιάς αρχίζουν επιτέλους να δίνουν σημασία σε ουσιαστικά θέματα.

Η Smith δήλωσε: «Εκμεταλλεύτηκα τον Οργανισμό Miss Kansas, ο οποίος εστιάζει πραγματικά στην ενδυνάμωση των γυναικών. Και εγώ, είμαι μια γυναίκα που χρειαζόταν αυτή την ενδυνάμωση σε όλη μου τη ζωή, υπήρξα παρατηρητής της ενδοοικογενειακής βίας, θύμα, επιζήσασα και τώρα έχω την ευκαιρία όχι μόνο να μοιραστώ την ιστορία μου σε τόσο μεγάλη κλίμακα, αλλά και να βοηθήσω».

{https://www.instagram.com/p/C9jHEjMseu0/?utm_source=ig_embed}

Η εκστρατεία της κατά της ενδοοικογενειακής βίας έχει γίνει viral, προτρέποντας τις γυναίκες να μη σιωπούν, να ανακτήσουν την αυτοπεποίθηση και τον αυτοσεβασμό τους και να βάλουν τέλος στην πατριαρχική κουλτούρα της ενδοοικογενειακής βίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 24.07.2024 - 10:59