Πέθανε ο Κωνσταντίνος Καζάκος

13.09.2022
Πέθανε ο Κωνσταντίνος Καζάκος
Η είδηση του θανάτου του Κώστα Καζάκου βυθίζοντας σε θλίψη συγγενείς, συνεργάτες, φίλους και θαυμαστές. Ήταν 86 ετών.

Ο Κώστας Καζάκος έφυγε από τη ζωή σήμερα, 13/9/2022 έχοντας περάσει τις τελευταίες εβδομάδες στον Ευαγγελισμό όπου, αρχικά, είχε εισαχθεί χτυπημένος από κορονοϊό. Η ασθένεια φαίνεται ότι επιδείνωσε την ήδη βεβαρημένη υγεία του και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε στο αναπνευστικό, τελικά, τον "νίκησαν".

Ο εμβληματικός πρωταγωνιστής του ελληνικού κινηματογράφου είχε αποχωρήσει από την παράσταση "Ματωμένα Χώματα" όπου πρωταγωνιστούσε από τον περασμένο Απρίλιο για λόγους υγείας.

Αφήνει πίσω του τη σύζυγό του, Τζένη Κόλλια, τα τρία τους παιδιά, Αλέξανδρο, Ηλέκτρα και Μάγια, τον Κωνσταντίνο που απέκτησε από τον γάμο του με την Τζένη Καρέζη και τα εγγόνια του, Τζένη και Ιάσονα.

Θυμίζουμε ότι ο Κώστας Καζάκος και η Τζένη Κόλλια, με την οποία ήταν παντρεμένοι από το 1997 είχαν ακόμη ένα παιδί, την Αρτεμη-Γεωργία, η οποία πέθανε στις 25 Ιουνίου 1999, σε ηλικία 8 μηνών, από μία σπάνια ασθένεια.

Γεννημένος στον Πύργο Ηλείας το 1935 ο Κώστας Καζάκος ήταν απόφοιτος της Σχολής Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου (συγκεκριμένα του τμήματος Ηθοποιών και Σκηνοθετών) καθώς και της Δραματικής Σχολής Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν ενώ η καριέρα του τόσο ως ηθοποιός όσο και ως σκηνοθέτης είναι απίστευτα πλούσια.

Βαθιά πολιτικοποιημένος ο Κωνσταντίνος Καζάκος εκλέχθηκε βουλευτής με το ΚΚΕ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2007 και του Οκτωβρίου 2009, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Στην προσωπική αλλά και την καλλιτεχνική του ζωή δέσποζε ανέκαθεν η σχέση του με την Τζένη Καρέζη. Παντρεύτηκαν το 1968 και έμειναν μαζί μέχρι το 1992 που έφυγε εκείνη από τη ζωή.