Η Mila Kunis και ο Ashton Kutcher θα πληρώσουν 3 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές για Ουκρανούς πρόσφυγες

04.03.2022
Η Mila Kunis και ο Ashton Kutcher θα πληρώσουν 3 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές για Ουκρανούς πρόσφυγες
Το ζευγάρι βοηθάει έμπρακτα τους πληγέντες του πολέμου

Η «περήφανη Ουκρανή» ηθοποιός Mila Kunis και ο σύζυγός της, Ashton Kutcher, θα βοηθήσουν έμπρακρα τους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν την πατρίδα τους εν μέσω της σύγκρουσης με τη Ρωσία. Το ζευγάρι ξεκίνησε μια εκστρατεία GoFundMe "Stand With Ukraine" με στόχο τη συγκέντρωση 30 εκατομμυρίων δολαρίων για το Flexport.org και το Airbnb.org.

Η Kunis γεννήθηκε στο Chernivtsi της Ουκρανίας -- τότε μέρος της Σοβιετικής Ένωσης -- και μετακόμισε με την οικογένειά της στις Ηνωμένες Πολιτείες σε ηλικία 7 ετών. Αν και αναγνώρισε όλα όσα έκανε η Αμερική για εκείνη και την οικογένειά της, είπε ότι δεν μπορούσε να ξεχάσει τις ρίζες της. "Οι Ουκρανοί είναι περήφανοι και γενναίοι άνθρωποι που αξίζουν τη βοήθειά μας την ώρα που έχουν ανάγκη. Η οικογένειά μας ξεκινά αυτό το ταμείο για να βοηθήσει στην παροχή άμεσης υποστήριξης και θα παρέχουμε έως και 3 εκατομμύρια δολάρια."

Angelina Jolie - Sean Penn: Στο πλευρό των Ουκρανών καταδικάζοντας την εισβολή των Ρώσων

Σύμφωνα με τη σελίδα συγκέντρωσης χρημάτων, ο μεταφορέας εμπορευμάτων Flexport οργανώνει αποστολές προμηθειών βοήθειας σε χώρους προσφύγων στην Πολωνία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία και τη Μολδαβία. Η μη κερδοσκοπική Airbnb.org παρέχει δωρεάν, βραχυπρόθεσμη στέγαση σε πρόσφυγες που εγκαταλείπουν την Ουκρανία.

Η Kunis εμφανίστηκε στο πλευρό του συζύγου της σε ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε στον λογαριασμό του στο Instagram, όπου μίλησε για την καταστροφική σύγκρουση στην Ουκρανία. "Τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην Ουκρανία είναι καταστροφικά. Δεν υπάρχει θέση σε αυτόν τον κόσμο για αυτού του είδους την άδικη επίθεση στην ανθρωπότητα", είπε η Kunis.

Η Blake Lively και ο Ryan Reynolds θα δώσουν 1 εκατομμύριο δολάρια σε πρόσφυγες από την Ουκρανία

Η Blake Lively και ο Ryan Reynolds συγκεντρώνουν επίσης χρήματα για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες της χώρας. "Μέσα σε 48 ώρες, αμέτρητοι Ουκρανοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε γειτονικές χώρες. Χρειάζονται προστασία. Όταν κάνετε δωρεές, θα το πληρώσουμε έως και 1.000.000 $, δημιουργώντας διπλάσια υποστήριξη", έγραψε ο ηθοποιός το Σάββατο στο Twitter, προωθώντας τις δωρεές στην Υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ένα εκατομμύριο πρόσφυγες έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία μέσα σε μόλις μια εβδομάδα.