Σοκ από τον ξαφνικό θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

09.09.2019
Σοκ από τον ξαφνικό θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα
Ανείπωτη η θλίψη μεταξύ συγγενών, φίλων, συνεργατών και θαυμαστών. Ήταν 63 ετών!

Δύσκολο να πιστέψει κανείς την είδηση που κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου. Πέθανε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Ξαφνικά χθες το βράδυ, στο σπίτι του στον Πτελεό Μαγνησίας.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr ο δημοφιλής τραγουδοποιός, βρέθηκε στον Βόλο, τόπο καταγωγής του, όπου την περασμένη Παρασκευή πραγματοποίησε συναυλία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και στη συνέχεια παρέμεινε στο εξοχικό του στον Πτελεό.

Πληροφορίες θέλουν τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα να μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο του Βόλου σήμερα τα ξημερώματα, μετά από καρδιακή προσβολή που πιθανότητα υπέστη στη διάρκεια της νύκτας, ενώ ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο αγαπημένος ερμηνευτής και τραγουδοποιός επρόκειτο αύριο το βράδυ να ολοκληρώσει τη μεγάλη περιοδεία του με τον Νίκο Πορτοκάλογλου με μια συναυλία στο Ηρώδειο, η οποία τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας υπήρξε ένας από τους πιο αγαπημένους τραγουδιστές της γενιάς του, την οποία είχε, χωρίς αμφιβολία ορίσει. Και όχι μόνο από μουσικής άποψης καθότι η παρουσία του υπήρξε καθοριστική τόσο σε κοινωνικό όσο και σε πολιτικό πλαίσιο.

Με μια πλούσια καριέρα 40 ετών και πολλές επιτυχημένες συνεργασίες, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο οποίος έγραψε ένα κομμμάτι της ιστορίας του μαζί με τους "Τερμίτες" αφήνει πίσω του πλούσιο έργο. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; "Και τι ζητάω;" [θυμήσου του στη συνέχεια], "Διδυμότειχο Μπλουζ", "Πόσο σε θέλω", "Ένας Τούρκος στο Παρίσι", "Το Φλασάκι", "Μικρός Τιτανικός"... Και τόσα άλλα!

Καλό του ταξίδι και κουράγιο στους δικούς του ανθρώπους.