Άλκης Κούρκουλος για Αρχιεπίσκοπο Κύπρου: «Ας πάει αυτός πρώτα σε σχολεία για gay»

03.11.2016
Καλεσμένος στο Πρωινό ήταν σήμερα Πέμπτη 3 Νοεμβρίου ο Άλκης Κούρκουλος και μεταξύ όσων τον ρώτησε η Φαίη Σκορδά ήταν η δήλωση που έκανε πριν λίγες ημέρες ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, σύμφωνα με την οποία η Εκκλησία της Μεγαλονήσου είναι έτοιμη να δημιουργηθούν ειδικά σχολεία για ομοφυλόφιλους επειδή θεωρεί ότι «η ομοφυλοφιλία είναι μια εκτροπή που μπορεί να καταπολεμηθεί μέσα από ένα ορθά δομημένο εκπαιδευτικό σύστημα».

Ο Κούρκουλος ήταν λιτός και περιεκτικός στην απάντησή του:

«Να πάει αυτός πρώτα σε ένα τέτοιο σχολείο. Ντροπή είναι αυτό το πράγμα. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου η θέση του. Έχω και εγώ τη δική μου θέση. Δείχνει μία πλευρά της εκκλησίας και εύχομαι να είναι η μειοψηφία».

Και συμπλήρωσε:

«Υπάρχουν άνθρωποι που μονάζουν κι είναι μόνοι τους με τον Θεό επειδή αυτό τον δρόμο τον έχουν επιλέξει και δεν λένε όλες αυτές τις π@@ριές που ακούω τώρα. Δεν μπορώ να ακούω βλακείες, τέτοια πράγματα και πρωί πρωί».

Τέλος, ξεκαθάρισε ορθά και κοφτά:

«Είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιες δηλώσεις το 2016; Δεν μπορώ να γυρίσω πίσω να ζω στο μεσαίωνα. Δεν το θεωρώ εκτροπή. Έχω φίλους ομοφυλόφιλους που η συμπεριφορά τους είναι πιο αντρική από άντρες straight. Τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του είναι δική του ιστορία».