Γιώργος Βασιλείου: "Λύγισαν" οι διάσημοι φίλοι του στην κηδεία [vds]

03.11.2016
Το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Βασιλείου έσπευσαν να πουν σήμερα Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στο Κοιμητήριο Ζωγράφου η οικογένεια, οι φίλοι κι οι συνεργάτες του, αλλά και απλός κόσμος που αγάπησε τον ηθοποιό μέσα από τη δουλειά του.

Όπως είναι φυσικό, η θλίψη είναι απερίγραπτη για την επί 40 χρόνια σύζυγό του, Λία, αλλά και τα δυο παιδιά του, Βασίλη και Ιουλιέτα.

Ανάμεσα στους διάσημους φίλους του θρυλικού «Ταξίαρχου Θεοχάρη» που πήγαν να τον αποχαιρετήσουν και να στηρίξουν την οικογένεια ήταν οι Απόστολος Γκλέτσος, Ελένη Φιλίνη,
Θάνος Καληώρας, Γιάννης Βασιλείου, Κώστας Πρέκας, Σπύρος Θεοδόσης, Μαίρη Βιδάλη, Γιάννης Ευαγγελίδης, Νίκος Σταγόπουλος, Ζαχαρίας Ρόχας, Γιώργος Ματαράγκας, Ντίνος Καρύδης, Σπύρος Μίσθος και Καίτη Γκρέυ.

Μάλιστα, οι δύο τελευταίοι μίλησαν στην κάμερα της εκπομπής La Biri Biri και εξέφρασαν την οδύνη τους για τον χαμό του αγαπημένου ηθοποιού.

Ο Σπύρος Μισθός είπε χαρακτηριστικά:

«Δεν ξέρω τι να πω… δεν το περίμενα. Περίμενα ότι ο Γιώργος θα κερδίσει γιατί πάντα μέσα από το ξύλο που παίξαμε 9 χρόνια στο «Καλημέρα Ζωή» αναπτύξαμε μια σχέση όχι μόνο φιλική, είχαμε κάνει κατάθεση ψυχής ο ένας στον άλλον».

Και συνέχισε:

«Κι εγώ πίστευα, επειδή ήξερα πολύ καλά πόσο παλικάρι είναι ο Γιώργος, ότι θα τα καταφέρει. Δεν τα κατάφερε. Θέλω να πω να τον αγαπάμε όλοι, να τον σκεφτόμαστε όλοι. Ήταν πολύ αξιόλογος, όχι μόνο ως ηθοποιός – σαν ηθοποιός ήταν σπουδαίος – αλλά ήταν και σαν άνθρωπος αξιόλογος. Ήταν αξιοπρεπής, αγαπούσε πολύ την οικογένεια του, γενικά ήταν πολύ καλός άνθρωπος. Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Είχε αξίες είχε σεβασμό, δεν περίμενα ότι θα χάσει αυτή τη μάχη».

Η δε Καίτη Γκρέυ με τη σειρά της είπε για τον αγαπημένο φίλο της:

«Τον αγαπούσα από μια κίνηση που είχε κάνει… Ήταν αγαπημένος φίλος μου ο Γιώργος γιατί ήταν τέτοια ψυχούλα… Αγαπώ όλο το θέατρο, τα παιδιά του θεάτρου και ειδικά τώρα που περνάνε μια μεγάλη κρίση. Ο Γιώργος έκανε κάτι μια φορά που δεν το ξέχασα ποτέ. Είχε γύρισμα από το πρωί μέχρι το βράδυ και εγώ το βράδυ είχα παρουσίαση δίσκου κι όταν πήγε σπίτι του αντί να κάνει ένα μπάνιο να ξαπλώσει, είπε «Όχι, θα πάμε στην Γκρέυ. Μόνο πεθαμένος δεν θα πάω. Θα πάμε στην Γκρέυ.»

Και συμπλήρωσε:

«Και με αγαπούσε και τον αγαπούσα. Αγαπούσα όλη του την οικογένεια. Ήξερα την ιστορία τους, πως αγαπήθηκαν. Θα τον θυμάμαι πάντοτε. Ακόμα και ο Χάρος τον αγαπούσε, για αυτό τον πήρε στον ύπνο του.»