Ο λόγος που ο Αλέξανδρος Βέλιος δεν πήγε στην Ελβετία για ευθανασία

21.09.2016
Ακόμη και μετά το θανατό του, η υπόθεση της ευθανασίας του Αλέξανδρου Βέλλιου συνεχίζει ν΄απασχολεί. Η εκταφή της σορού του δημοσιογράφου και η εισαγγελική έρευνα έχει ανοίξει μεγάλη κουβέντα γύρω από τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε να φύγει από τη ζωή.

Ο ίδιος είχε γνωστοποιήσει την απόφασή του να "φύγει" από τη ζωή με υποβοηθούμενη ευθανασία ταξιδεύοντας στην Ελβετία όπου η νομοθεσία κι οι δομές το επιτρέπουν, ωστόσο, υπαναχώρησε τελευταία στιγμή κι αποφάσισε να φύγει στο σπίτι του, αφήνοντας ένα αναλυτικό σημείωμα.

Ποιός ήταν όμως ο λόγος που την τελευταία στιγμή άλλαξε γνώμη;

Ο στενός φίλος του Αλέξανδρου Βέλιου, Κρικόρ Τσακιτζιάν, αποκάλυψε μιλωντας στην Χριστίνα Λαμπίρη τον λόγο που δεν προχώρησε σε ευθανασία στην Ελβετία, όπως είχε αρχικά αποφασίσει.

Δεν πήγε στην Ελβετία γιατί έχει ένα μωρό παιδί και του είπαν οι ειδικοί που τον παρακολουθούν «μην το κάνεις αυτό». Θα τον έφερναν σε στάχτη από την Ελβετία

Του είπαν ότι θα πρέπει να έχει ένα μνήμα να ακουμπήσει το παιδί για να το αντιμετωπίσει ψυχολογικά. Έτσι απέκλεισε την Ελβετία τελευταία στιγμή. Δεν μεταφέρεται η σορός. Θα γινόταν αποτέφρωση