Λίγες ώρες απομένουν μέχρι τον γάμο του Πρίγκιπα Νικολάου και της Χρυσής Βαρδινογιάννη. Το ζευγάρι θα ενωθεί με τα ιερά δεσμά του γάμου στις 6 το απόγευμα, στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά στην Πλάκα, μία από τις πιο ιστορικές και όμορφες εκκλησίες της Αθήνας.
Ο γάμος, όπως ναφέρει αναλυτικά ο Ανδρέας Μέγκος, θα τελεστεί σε έναν κλειστό οικογενειακό κύκλο, παρουσία στενών συγγενών και φίλων. Την τελετή θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος, με τη συμμετοχή του Πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Βαρνάβα Θεοχάρη, και του πατέρα Αλεξίου.
Η γαμήλια τελετή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το βυζαντινό τυπικό, όπως συνηθίζεται σε όλους τους γάμους της Ελληνικής Βασιλικής Οικογένειας. Για την τέλεση του μυστηρίου, στο τραπέζι στο κέντρο του ναού θα τοποθετηθούν το Ιερό Ευαγγέλιο, το οποίο αποτελεί οικογενειακό κειμήλιο, το κοινό ποτήριο, οι δύο εκκλησιαστικοί στέφανοι και οι βέρες του ζευγαριού.
Ταυτόχρονα, μια χορωδία θα ψάλλει βυζαντινούς ύμνους καθ' όλη τη διάρκεια της τελετής.
Κουμπάροι θα είναι ο πατέρας της νύφης, κ. Γιώργος Βαρδινογιάννης, και ο αδελφός του γαμπρού, Πρίγκιπας Παύλος. Από τους δύο κουμπάρους, ο κ. Βαρδινογιάννης θα αλλάξει τις βέρες του ζευγαριού, ενώ ο Πρίγκιπας Παύλος θα στεφανώσει τους νεόνυμφους, ανταλλάσσοντας τα στέφανα τρεις φορές πάνω από τα κεφάλια τους, επισφραγίζοντας έτσι την ένωση τους.
Για τη ομαλή διεξαγωγή της τελετής, θα ληφθούν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ενώ οι δρόμοι γύρω από την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά θα παραμείνουν κλειστοί.
Χθες πραγματοποιήθηκε το Pre- Wedding Dinner στο Βουλκανιζατέρ στο Κουκάκι, στο οποίο ο Ανδρέας Μέγκος ήταν καλεσμένος και μας έδειξε τη λιτή διακόσμηση και το εκλεκτό μενού βασισμένο σε παραδοσιακές γεύσεις και υλικά:
Μους λευκού ταραμά με αυγοτάραχο και λαδοπιτάκια
Βελουτέ καραμελωμένου πράσου με κρέμα γραβιέρας, κρουτόν μυρωδικών και απάκι κοτόπουλο
Γαρίδες κοιλάδος «σαγανάκι» με κρέμα φέτας και confit
«Αγειορείτικο» σιγομαγειρεμένο φιλέτο σφυρίδας και πατάτες σε βιολογικό ελαιόλαδο και μικρή σαλάτα φινίκιο
Ή
«Γιουβέτσι», short ribs και παλαιωμένη φέτα
Μπακλαβάς με καραμελωμένο φυστίκι Αιγίνης
Μους Bitter σοκολάτας με αλάτι βανίλιας και βιολογικό ελαιόλαδο
Για κρασιά το ζευγάρι επέλεξε: 34, Ασύτρικο, Αρτέμης,Καραμολέγκος, Σαντορίνη
Nostos Grenache Noir Manoussakis, Κρήτη