Ατάκες του Ζαμπέτα σε κόμικ! Τι λέει ο εγγονός του

31.08.2016
Ο διάσημος μουσικοσυνθέτης που άφησε ιστορία είχε προσωπικότητα με εκτόπισμα. Ο "ερωτιάρης" Γιώργος Ζαμπέτας και "δάσκαλος" μιας νέας σχολής του μπουζουκιού έχει γράψει ιστορία όχι μόνο με τα τραγούδια του αλλά και τις εμπνευσμένες ατάκες του.

Όλες αυτές τις ξεκαρδιστικές ιστορίες, ατάκες από ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις και από κασέτες που βρέθηκαν σπίτι του, συγκέντρωσε ο εγγονός του κι αποφάσισε να τις αποτυπώσει σε κόμικ!

Όπως εξηγεί ο ίδιος στην εφημερίδα αγορά από μικρός μάθαινε ιστορίες για τον παππού κι αποφάσισε πως έπρεπε να τις μάθει κι ο κόσμος.

Πρόκειται για ιστορίες που μάθαινα για τον παππού μου, για αποσπάσματα δημοσιευμένων συνεντεύξεων, για ακυκλοφόρητες ραδιοφωνικές συνεντεύξεις και κομμάτια από την Αμερική, τότε που είχε πάει εκεί και έγραφε μουσική σε κασέτες στο σπίτι του. Με βοήθησε πολύ ο Σωκράτης Μιχαηλίδης, που κατέγραψε τις ιστορίες που του έλεγα και πρόσθεσε και τις δικές του, μιας και έχει ιδιαίτερη αγάπη για τη μουσική του Ζαμπέτα, αλλά και η "μάπα" και Νικόλα Στεφαδούρου. Τα κόμικς αυτά αναρτώνται σε site. Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά, την οποία φιλοδοξώ να καταφέρω να την εκδώσω σε κόμικ κάποια στιγμή στο μέλλον, για να θυμούνται οι παλιοί τον παππού μου και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Δες μερικά ξεκαρδιστικά κόμικ με πρωταγωνιστή τον Ζαμπέτα στην επόμενη σελίδα. Κατάφερε ν΄αποστομώσει μέχρι και τον Κωσταντίνο Μητσοτάκη.

Όταν αποστόμωσε τον Χατζιδάκι...

Άφησε σύξυλο τον Μητσοτάκη...

Αλλά και τον δύσμοιρο σερβιτόρο με τα "γαλλικά" του...