Στον Ελαιώνα μετά τον Πειραιά η Τζολί- Συνάντηση με Τσίπρα στις 17:00 [photos+vds]

16.03.2016
Με πρόσφυγες κάθε ηλικίας, οι οποίοι φιλοξενούνται στο λιμάνι του Πειραιά, συνομίλησε η δημοφιλής ηθοποιός και πρέσβειρα καλής θελήσεως του ΟΗΕ, Αντζελίνα Τζολί, η οποία βρίσκεται από το πρωί στην Αθήνα. Εν μέσω ενός αλαλούμ για το πού βρίσκεται και πού θα πάει, τελικά λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί, η χολιγουντιανή ηθοποιός έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και εν συνεχεία μετέβη στο λιμάνι του Πειραιά.

Η σταρ του Χόλιγουντ θα συναντηθεί το απόγευμα στις 17:00 και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, το αίτημα για συνάντηση υπεβλήθη από την πλευρά της χολιγουντιανής σταρ και έγινε δεκτό από τον πρωθυπουργό.

Στην πύλη Ε1, η Αντζελίνα Τζολί συνάντησε, μέσα σε κοντέινερ, μία οικογένεια Αφγανών προσφύγων, οι οποίοι της περιέγραψαν τους λόγους για τους οποίους έφυγαν από την πατρίδα τους και της μίλησαν για το ταξίδι τους μέχρι την Ελλάδα. Το περιστατικό διηγήθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εθελόντρια της Ομάδας«Refugees Welcome» Νέσια Μιλιέ.

Στη συνέχεια, η δημοφιλής ηθοποιός συνομίλησε με πρόσφυγες που την περίμεναν έξω από το κοντέινερ. Μία πρόσφυγας από τη Συρία μόλις την αντίκρυσε ξέσπασε σε κλάματα και, όπως περιέγραψε η ίδια στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Τζολί τής χάιδεψε τα χέρια και αγκάλιασε το δύο μηνών ανιψάκι που κρατούσε στην αγκαλιά της. Η πρέσβειρα καλής θελήσεως του ΟΗΕ αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις και σύμφωνα με πληροφορίες αυτήν την ώρα κατευθύνεται στον Ελαιώνα.

Όσο για το λόγο που αναβλήθηκε τελικά η επίσκεψη της Αντζελίνας Τζολί στη Λέσβο; Αυτός ήταν το κυνήγι των δημοσιογράφων. Από την Υπατη Αρμοστεία ενημερώθηκαν ότι στο νησί είχε συγκεντρωθεί πλήθος δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο και έτσι αποφασίστηκε η αναβολή αρχικά της επίσκεψης για σήμερα το πρωί και εν τέλει το πρωί η οριστική ματαίωση.

Χαρακτηριστικό είναι πως είχε υποβληθεί και σχετικό σχέδιο πτήσης για το ταξίδι στη Λέσβο, το οποίο ακυρώθηκε στις 6 το απόγευμα. Η πτήση επανασχεδιάστηκε, με ώρα άφιξης στη Μυτιλήνη στις 9 το πρωί της Τετάρτης.Τελικά, περί τις 7.30 σήμερα το πρωί, πηγές της ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες έκαναν γνωστό ότι η επίσκεψη σε ότι αφορά το σκέλος της στη Μυτιλήνη ματαιώνεται.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε και από πηγή του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθώς στελέχη του θα συνόδευαν την κ. Τζολί, κατά την επίσκεψη της στους καταυλισμούς μεταναστών και προσφύγων στο νησί.