Hair Care Premium: Τα tips που πρέπει να ξέρεις για δυνατά και λαμπερά μαλλιά

Hair Care Premium: Τα tips που πρέπει να ξέρεις για δυνατά και λαμπερά μαλλιά
ΠΗΓΗ:@shestyledwhat
Τα μυστικά που θα μεταμορφώσουν τα μαλλιά σου

Όλες ονειρευόμαστε όμορφα, λαμπερά και γερά μαλλιά, αλλά δεν είναι πάντα τόσο εύκολο να τα αποκτήσουμε, σωστά; Το μυστικό δεν είναι τόσο ο κόπος, όσο οι σωστές συνήθειες. Υιοθετώντας μερικά απλά tips στην καθημερινότητά σου, θα δεις σύντομα μεγάλη διαφορά στα μαλλιά σου. Ταυτόχρονα, είναι καλό να αποφεύγεις κάποιες συνήθειες που μπορεί να τους κάνουν κακό, όπως το σπάσιμο στις άκρες ή το φριζάρισμα. Δες τι μπορείς να κάνεις για να τα κρατήσεις σε τέλεια κατάσταση.

1. Διάλεξε σωστά προϊόντα καθαρισμού

Τα σαμπουάν και τα conditioners που χρησιμοποιείς έχουν τεράστια σημασία. Αν επιλέγεις προϊόντα που δεν ταιριάζουν στον τύπο των μαλλιών σου, τότε σίγουρα δεν θα δεις τη λάμψη και τη ζωντάνια που επιθυμείς. Επιπλέον, ένα λάθος προϊόν μπορεί να οδηγήσει σε ξηροδερμία ή ακόμα και ακμή στο τριχωτό της κεφαλής, κάτι που θα εξασθενήσει την τρίχα. Γι’ αυτό, προτίμησε προϊόντα που καλύπτουν τις δικές σου ανάγκες και βοηθούν στη θρέψη και ενυδάτωση των μαλλιών σου.

2. Πρόσθεσε serum μαλλιών στη ρουτίνα σου

Τα serums μαλλιών έχουν γίνει απαραίτητα τα τελευταία χρόνια και για καλό λόγο! Προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση και θρέψη, κάνοντας τα μαλλιά σου πιο λαμπερά και υγιή. Μπορείς να χρησιμοποιείς serum είτε στο τριχωτό της κεφαλής, είτε στις άκρες, ανάλογα με το τι χρειάζεσαι. Με μερικές κινήσεις μασάζ, μετά το λούσιμο, θα δεις τα μαλλιά σου να μεταμορφώνονται.

3. Περιορισμός στη χρήση εργαλείων θερμότητας

Τα εργαλεία styling, όπως οι πρέσες ισιώματος, μπορεί να είναι χρήσιμα αλλά καλό είναι να αποφεύγεις τη συχνή χρήση τους. Η θερμότητα βλάπτει την τρίχα και προκαλεί φθορά, ιδιαίτερα αν τα χρησιμοποιείς σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Ακόμα και το πιστολάκι μπορεί να ταλαιπωρήσει τα μαλλιά αν δεν προσέξεις τη θερμοκρασία. Χρησιμοποίησέ τα με μέτρο και μην ξεχνάς να εφαρμόζεις πάντα προϊόντα θερμοπροστασίας πριν το styling.

4. Μη παραλείπεις τα προϊόντα anti-frizz και προστασίας από τη θερμότητα

Αν τα μαλλιά σου φριζάρουν εύκολα, τα anti-frizz σαμπουάν και leave-in κρέμες θα γίνουν οι καλύτεροι φίλοι σου. Τα προϊόντα αυτά βοηθούν να διατηρήσεις τα μαλλιά σου λεία και ενυδατωμένα. Ακόμα κι αν χρησιμοποιείς μόνο το πιστολάκι, μην ξεχνάς τη σημασία της προστασίας από τη θερμότητα. Έτσι, τα μαλλιά σου θα παραμείνουν υγιή, χωρίς να φριζάρουν ή να σπάνε.

5. Δοκίμασε χτενίσματα χωρίς θερμότητα

Αν σου αρέσουν οι μπούκλες ή τα κυματιστά μαλλιά, αλλά θέλεις να αποφύγεις τη θερμότητα, υπάρχει λύση: τα curling bands ή άλλα εργαλεία για μπούκλες χωρίς θερμότητα. Αυτές οι μέθοδοι θα σου προσφέρουν υπέροχες μπούκλες σαν να έχεις βγει από το κομμωτήριο, χωρίς να καταστρέφεις την τρίχα. Μπορείς να κοιμάσαι με αυτά και το πρωί να έχεις το αποτέλεσμα που θες, χωρίς καμία επιβάρυνση για τα μαλλιά σου.

Ακολουθώντας αυτά τα απλά tips, τα μαλλιά σου θα γίνουν πιο υγιή, δυνατά και λαμπερά. Δώσε τους την περιποίηση που τους αξίζει και θα δεις τη διαφορά!

Τελευταία τροποποίηση στις 20.10.2024 - 23:41