Οι Ρώσοι κροίσοι στρώνουν κόκκινα...χαλιά για την Άννα Βίσση

18.05.2015
Η Αννα Βίσση είναι αυτή που θα δώσει μια πιο ελληνική… χροιά στο πολυαναμενόμενο γκαλά που συνδιοργανώνει στη Μόσχα η Χρυσάνθη Λαιμού και το φιλανθρωπικό σωματείο της με έδρα το Λονδίνο Life Action Trust, μαζί με τον ρωσικό φιλανθρωπικό οργανισμό Yuri Rozum International Charity Foundation (και τα δύο σωματεία υποστηρίζουν οικονομικά νέους καλλιτέχνες).

Σύμφωνα με το «Εθνος», η βραδιά φέρει τον τίτλο «Dialogue of Talents» (Διάλογος Tαλέντων) και θα φιλοξενηθεί στις 5 Ιουνίου στο ιστορικό ξενοδοχείο «Metropol» στο κέντρο της Μόσχας. Εκεί θα δηλώσουν «παρών» περίπου 400 καλεσμένοι, ανάμεσά στους οποίους μεγιστάνες, ισχυροί επιχειρηματίες αλλά και κορυφαίοι πολιτικοί της χώρας. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι πως επίτιμη προσκεκλημένη είναι η «σιδηρά κυρία» της ρωσικής πολιτικής, πρόεδρος της Ανω Δούμας και δεξί χέρι του Βλαντιμίρ Πούτιν, Βαλεντίνα Ματβιένκο.

Στο γκαλά της θα εμφανιστούν διάσημοι Ρώσοι καλλιτέχνες της κλασικής μουσικής, αλλά και ταλαντούχοι νέοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και τη Ρωσία, οι οποίοι έχουν υπάρξει στο παρελθόν ή είναι αυτήν τη στιγμή υπότροφοι των δύο σωματείων. Ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η εμφάνιση του πιανίστα Παναγιώτη Γώγου, ο οποίος θα παίξει μουσική του Τσαϊκόφσκι, ένα αφιέρωμα για τα 175 χρόνια από τη γέννηση του συνθέτη. Το κλείσιμο της βραδιάς, όμως, έχει αναλάβει η Απόλυτη Ελληνίδα σταρ, Αννα Βίσση, η οποία θα ερμηνεύσει αγαπημένες επιτυχίες.

Σημειώστε πως το συγκεκριμένο γκαλά είναι αφιερωμένο στην «Ημέρα των Παιδιών» και στο «Ετος Λογοτεχνίας στη Ρωσία». Κάθε κράτηση κοστίζει 500 στερλίνες, ενώ όσοι επιθυμούν να χορηγήσουν την εκδήλωση θα πρέπει να διαθέσουν ποσά που αγγίζουν ακόμη και τις 65.000 στερλίνες. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την ενίσχυση των σκοπών των δύο σωματείων.


Στο ίδιο ρεπορτάζ του Έθνους, διαβάζουμε πως η Αννα Βίσση συνδέεται με μακροχρόνια φιλία με τη Χρυσάνθη Λαιμού και έχει τραγουδήσει αρκετές φορές στο παρελθόν για τους σκοπούς της Life Action Trust αλλά και για μέλη της αγγλικής βασιλικής οικογένειας. Ετσι το 2001 είχε ερμηνεύσει στον πρίγκιπα Κάρολο την ημέρα των γενεθλίων του το «Happy Birthday» τόσο στα αγγλικά όσο και στα ελληνικά, στη Βρετανική Ακαδημία, σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής, με σκοπό την ενίσχυση του έργου της Σχολής στην Ελλάδα.

Η γνωριμία της με τη κυρία Λαιμού ξεκινά χρόνια πριν και η Ελληνίδα σταρ έχει βρεθεί πολλές φορές στο πλευρό της. Τον Φεβρουάριο του 2014, η Αννα Βίσση τραγούδησε στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου υπέρ των σκοπών της Life Action Trust σε ένα δείπνο που κέρδισε τις εντυπώσεις.

Νωρίτερα, τον Νοέμβριο του 2007 ήταν η γκεστ σταρ στο φιλανθρωπικό γκαλά, το οποίο διοργάνωσαν το Φιλόπτωχο Ταμείο Οινουσσών και η Life Action Trust στο Royal Opera House στο Κόβεντ Γκάρντεν με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Λονδίνου. Στη βραδιά εκείνη έδωσαν το «παρών» οι σημαντικότεροι Ελληνες και Κύπριοι επιχειρηματίες της Βρετανίας.

Μάλιστα, η μεγάλη απήχηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης οδήγησε την κυρία Λαιμού έναν χρόνο αργότερα, το φθινόπωρο του 2008, να διοργανώσει ακόμη μία επιτυχημένη φιλανθρωπική βραδιά πάλι με επίσημη προσκεκλημένη την Αννα Βίσση, που δόθηκε στο παλάτι του Κένσινγκτον, παρουσία του πρίγκιπα Μάικλ του Κεντ.

Η Life Action Trust, η οποία ιδρύθηκε από την κ. Λαιμού το 1993, έχει ως σκοπό τη χορήγηση υποτροφιών σε ταλαντούχους νέους καλλιτέχνες αλλά και τη στήριξη διάφορων άλλων φιλανθρωπικών οργανισμών. Ανάλογος είναι και ο σκοπός του Yuri Rozum International Charitable Foundation που ιδρύθηκε το 2005 από τον διάσημο πιανίστα Γιούρι Ρόζουμ, ο οποίος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 10 καλύτερους καλλιτέχνες της κλασικής μουσικής στη Ρωσία. Τα δύο σωματεία μοιράζονται τον ίδιο στόχο και η βραδιά στη Μόσχα αποτελεί τη δεύτερη κοινή τους εκδήλωση. Είχε προηγηθεί το 2014 μια φιλανθρωπική βραδιά στο σπίτι του Ρώσου πρέσβη στο Λονδίνο Αλεξάντρ Γιακοβένκο.