Διαβάτη: Αποβλακωθήκαμε, τι δουλειά έχει το βραβείο στον Ρουβά; [vds]

09.12.2014
Χαμός έγινε την Δευτέρα 8/12 στην απονομή των θεατρικών βραβείων «Κάρολος Κουν», καθώς εκεί η Χρυσούλα Διαβάτη ξεσπάθωσε και επιτέθηκε λεκτικά στους ηθοποιούς- σταρς και στον Σάκη Ρουβά, ο οποίος και παρέλαβε το βραβείο Αρχαίου Δράματος.

Μάλιστα, όταν κλήθηκε να ανέβει στη σκηνή για να να παραλάβει την Τιμητική Διάκριση Διεθνούς Ρεπερτορίου που της απονεμήθηκε, για τον ρόλο της στην επιτυχημένη παράσταση «Δύο γυναίκες χορεύουν», αρνήθηκε να το παραλάβει, λέγοντας πως «ο χώρος της υποκριτικής έχει γίνει ξέφρενο αμπέλι. Όλοι πια έχουν γίνει ηθοποιοί και πρέπει να υπάρχει αστυνομία του θεάτρου για να συλλαμβάνει όσους δεν ανήκουν αμιγώς στον χώρο».

Η κυρία Διαβάτη μίλησε μετά την απονομή στην ιστοσελίδα fthis αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Εγώ μίλησα για τα βραβεία πολύ πριν το πάρει ο Ρουβάς. Μίλησα γενικά για το θέατρο, για την κατάντια του. Ισοπέδωσαν τα πάντα, έπαψαν να υπάρχουν αξίες γιατί έτσι τους συνέφερε. Έτσι οδήγησαν τον κόσμο στο σημείο της αποβλάκωσης που βρίσκεται σήμερα! Σταρ, μιμοι, διασκεδαστές, ωραίοι,…. Όλοι ονομαστήκαν ηθοποιοί. Δεν είμαστε όλοι ηθοποιοί, οι ηθοποιοί είναι ελάχιστοι στον τόπο μας! Τι δουλειά έχει να πάει το βραβείο στο Ρουβά; Πως μπορεί να τα κάνεις όλα ίδια; Εγώ δεν τα βάζω με τον Ρουβά, ο Ρουβάς τη δουλειά του κάνει και καλά κάνει. Εγώ τα βάζω μ΄αυτούς που αποφασίζουν και δίνουν τα βραβεία…. Όλοι μπορούν να κάνουν τα ίδια».

Πάντως για την ιστορία, ο Σάκης Ρουβάς παρέλαβε το βραβείο του απτόητος αναφέροντας πως παραλαμβάνει το βραβείο «Με την ψυχή του».