Σάλος από τη δήλωση Κραουνάκη για τους Βορειοελλαδίτες

01.12.2014
Καλεσμένος στην εκπομπή της Κατερίνας Καραβάτου και του Κρατερού Κατσούλη ήταν το πρωί της Κυριακής ο Σταμάτης Κραουνάκης. Ο μουσικοσυνθέτης μεταξύ άλλων μίλησε για το πολιτικό σκηνικό και τις πολιτικές πεποιθήσεις του ίδιου.

«Θεωρώ ότι ο καλλιτέχνης είναι πιο πάνω από οποιονδήποτε πολιτικό. Οι πολιτικοί μας έχουν ανάγκη, όχι εμείς τους πολιτικούς. Όταν οι καλλιτέχνες γίνονται ουραγοί οποιασδήποτε κομματικής διαδικασίας είναι πολύ για φτύσιμο. Πολλοί μου λένε ότι είμαι ΣΥΡΙΖΑ επειδή δουλεύω στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, Όχι, δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ, είμαι friendly και κρατάω για τον εαυτό μου το δικαίωμα να μην είμαι καθόλου friendly όταν δω να γίνεται ένα ξερατό και από εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, προκάλεσε σάλο η δήλωση του για τη Βόρεια Ελλάδα και την ελληνική γλώσσα. «Ήρθε φίλος από τη βόρεια Ελλάδα και μου έλεγε: «Πόσα χρόνια μιλάνε οι Βορειοελλαδίτες ελληνικά; Εκατό; Μιλάγανε βουλγάρικα πριν τις απελευθερώσεις. Σου λένε δεν καταλάβαιναν την ελληνική πάνω από τη Λαμία» ήταν η δήλωση του προ προκάλεσε αμηχανία ακόμη και στην Καραβάτου.



Εξάλλου, η παρουσιάστρια είναι από τη Θεσσαλονίκη. «Σε αυτό δεν έχει να κάνει και η ψυχή των ανθρώπων;» ρώτησε τον Κραουνάκη. Για να της απαντήσει εκείνος: «Σαφέστατα αλλά κάθε λαός αυτή τη στιγμή σε αυτή τη δεινοπαθημένη Ευρώπη, η οποία είναι υπόδουλη στις τράπεζες με το δάχτυλο της Γερμανίας να κουνιέται σαν Δαμόκλειος σπάθη από τις τύχες σχεδόν όλων των χωρών του νότου, να μην ξυπνήσει»;