Ρενέ Ρούσο: Παλεύω με τη μανιοκατάθλιψη από παιδί

15.10.2014
Στα 60 της χρόνια, η διάσημη ηθοποιός αποκαλύπτει την ψυχική ασθένεια που την ταλαιπωρεί σε όλη της τη ζωή.

Η Ρενέ Ρούσο (Rene Russo) έγινε διάσημη τη δεκαετία του '90 μέσα από ταινίες όπως "Φονικό Όπλο 3" και "Υπόθεση Τόμας Κράουν", (θυμήσου τις ταινίες στο τέλος του θέματος) και όπως φαίνεται από τις πρόσφατες εμφανίσεις παραμένει εντυπωσιακή –τουλάχιστον- μπαίνοντας αισίως στην 7η δεκαετία της ζωής της.

Σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο σόου της Κουίν Λατίφα (The Queen Latifah Show) με αφορμή τη νέα της ταινία με τίτλο "Nightcrawler", η Ρούσο μίλησε πρώτη φορά για την ψυχική ασθένεια που την ταλαιπωρεί σχεδόν σε όλη της τη ζωή, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο έχει καταφέρει να την ελέγξει.

"Στην κυριολεξία κλάταρα, σαν να έπεσα σε τοίχο και δεν μπορούσα να βγω από το κρεβάτι. Νόμιζα ότι ήταν κατάθλιψη, αλλά η αλήθεια είναι πως αν πάρεις αντικαταθλιπτικά τότε τα συμπτώματα επεκτείνονται", απάντησε η Ρενέ σε ερώτηση της Λατίφα σχετικά με δυσκολίες που αντιμετώπισε στη ζωή της, περιγράφοντας την πρώτη φορά που αντιλήφθηκε ότι πάσχει από μανιοκατάθλιψη ή διπολική διαταραχή, όπως είναι ο ιατρικός όρος.

Η Ρούσο, η οποία αποκάλυψε ότι από μικρό παιδί είχε τα "θεματάκια" της, βρήκε σωτηρία σε ειδική φαρμακευτική αγωγή που της προτάθηκε, η οποία όμως δεν είναι σίγουρο ότι ταιριάζει το ίδιο σε όλους.

"Δεν το έχω μοιραστεί αυτό. Έχω φίλους που δεν θέλουν να πάρουν φάρμακα και υποφέρουν", ολοκλήρωσε η Ρενέ, η οποία είναι παντρεμένη με τον σεναριογράφο Νταν Γκίλροϋ (Dan Gilroy) ο οποίος υπογράφει και την τελευταία της ταινία όπου συμπρωταγωνιστής της Ρούσο είναι ο Τζέικ Τζίλενχαλ (Jake Gyllenhaal).