Με ελκύουν οι άνθρωποι που έχουν στόχους!

22.08.2014
Στη λήξη της φετινής τηλεοπτικής περιόδου η παρουσιάστρια του Alpha κάνει τον απολογισμό της, εξηγεί πού οφείλεται η επιτυχία της πρωινής εκπομπής του Alpha «Happy Day», δηλώνει πως επαγγελματικά δεν βρέθηκε ποτέ μέχρι στιγμής σε δύσκολη θέση, εξομολογείται πως της λείπει πολύ η ζωή και το σπίτι της στη Θεσσαλονίκη και με πολύ χιούμoρ απαντά στην ερώτησή μας αν τη φλερτάρουν οι άντρες.

Πού πιστεύεις ότι οφείλεται η επιτυχία του «Happy Day»;

Η εκπομπή προβάλλεται σε μια ζώνη όπου κυριαρχεί η ενημέρωση... Κυρίως στην ομάδα αλλά και στους ανθρώπους που είχαν την ιδέα να ενώσουν εμάς μπροστά και πίσω από τις κάμερες και να «βγει» αυτή η παρέα. Δεν θα σου πω απαραίτητα αυτό που έχει ακουστεί: Πως δηλαδή έλειπε ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα νωρίς το πρωί από την τηλεόραση. Ο κόσμος από την πρώτη στιγμή μας αγκάλιασε και δείχνει ότι περνάει καλά. Αυτό που θέλαμε, να δώσουμε μια πιο αισιόδοξη ματιά στην καθημερινότητα νομίζω το καταφέραμε. Από 'κεί και πέρα, τόσο η Ζίνα Κουτσελίνη και η αρχισυντάκτρια της εκπομπής, η Μαίρη Παλιαλέξη, όσο και η Σταματίνα Τσιμτσιλή είναι πολύ έμπειρες στον συγκεκριμένο τομέα.

Το περσινό σου ντεμπούτο στον Alpha με τους «ΠΕΔΕΣ» δεν στέφθηκε από ιδιαίτερη επιτυχία, ως προς την τηλεθέαση. Περίμενες ότι ο σταθμός θα σε αξιοποιήσει στην συνέχεια;

Οταν εγώ κατέβηκα στην Αθήνα για τους «ΠΕΔΕΣ» δεν κοίταξα τα νούμερα. Ηταν ένα μεγάλο σκαλί για να φύγω απ' την πόλη μου και να κάνω αυτό που αγαπώ στην Αθήνα. Πριν τελειώσουν οι «ΠΕΔΕΣ» υπήρχε από τον Alpha η διάθεση να συνεχιστεί η συνεργασία μας. Δεν στάθηκα ποτέ στα νούμερα τηλεθέασης και δεν με απασχόλησε και ποτέ. Στην εκπομπή που ήμουν στο TV Mακεδονία έμαθα να μη σκέφτομαι με τα νούμερα, αλλά πώς θα βγει αξιοπρεπής η εκπομπή.

Πράγματι τον προηγούμενο Σεπτέμβρη είχες πρόταση από τον Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά για το «Πρωινό» του ΑΝΤ1;

Ναι. Η πρόταση ήταν ιδιαίτερα τιμητική γιατί τα δικά μου δείγματα γραφής ήταν μόλις τρεις μήνες στους ΠΕΔΕΣ, οπότε το να έχεις πρόταση από μια εκπομπή που είναι πρώτη στη ζώνη της είναι σημαντικό. Ηθικά ένιωθα πως τον πρώτο λόγο έχει ο Alpha γιατί μου έδωσε την ευκαιρία και επίσης με αγκάλιασε θερμά. Ενιωσα πως έχω μια επαγγελματική οικογένεια. Οπότε αυτός ήταν ο λόγος που απέρριψα την πρόταση.

Εχεις πρότυπο κάποια παρουσιάστρια;

Οχι. Υπάρχουν άνθρωποι σε αυτήν τη δουλειά που θαυμάζω πολύ.

Οπως;

Την Ελένη Μενεγάκη γιατί είναι πάνω 20 χρόνια πρώτη σ' αυτό που κάνει και πολύ αγαπητή στον κόσμο, έχει το άστρο. Η Ελένη γεμίζει την οθόνη και αυτό είναι χάρισμα. Θαυμάζω τη Σταματίνα και όσο τη γνωρίζω περισσότερο, διακρίνω το ιδιαίτερο ταλέντο της να διαχειρίζεται τα πράγματα με σφαιρικό τρόπο. Θαυμάζω επίσης τον Χρήστο Φερεντίνο, που είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακός.

Τι παρακολούθησες τον φετινό χειμώνα στην ελληνική τηλεόραση;

Απ' όσα είδες θέλω να μου πεις τι σου άρεσε περισσότερο... Λόγω των ωρών της εκπομπής κοιμάμαι πολύ νωρίς και η μέρα είναι πολύ γεμάτη. Οπότε δεν μένει χρόνος για τηλεόραση. Βλέπω τηλεόραση στο πλαίσιο της δουλειάς, για να είμαι ενημερωμένη και να έχω γνώση και άποψη. Το θετικότερο όλων είναι πως γίνονται παραγωγές άρα ο κόσμος έχει δουλειά.

Η εμπειρία σου από το «Κορίτσια για σπίτι» ήταν σημαντική για τη μετέπειτα τηλεοπτική σου συνέχεια;

Από τα 22 έως τα 27, που κατέβηκα στην Αθήνα, έμαθα την δουλειά. Η μάθηση βέβαια δεν τελειώνει ποτέ. Εμαθα να κάνω τη δουλειά πίσω από τις κάμερες και κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι όταν ήρθα στην Αθήνα. Είχα συναίσθηση του πόσο δύσκολο είναι να στηθεί μια εκπομπή. Η εμπειρία είναι το πιο σπουδαίο εφόδιο που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος. Για μένα το TV Μακεδονία ήταν σχολείο όχι μόνο γιατί ήταν τα πρώτα μου βήματα, αλλά γιατί δούλεψα με ανθρώπους με μεγάλη εμπειρία στον χώρο, που με αγάπησαν και με πίστεψαν.

Ξεκίνησες επαγγελματικά ως γυμνάστρια. Πώς προέκυψε η ενασχόληση με την τηλεόραση;

Οι σπουδές μου είναι στα ΤΕΦΑ. Ηρθαν από ένα τοπικό κανάλι ζητώντας μου να μιλήσω για τον χώρο εργασίας μου. Κάναμε τη συνέντευξη και μετά πήγα και καλεσμένη. Στη συνέχεια μου προτάθηκε να είμαι στην εκπομπή κάθε Παρασκευή. Τον επόμενο χρόνο στο Τv 100 έκανα δύο εκπομπές μέχρι που την επόμενη σεζόν ήρθε η πρόταση από το «Κορίτσια για σπίτι».

Πιστεύεις πως είσαι «κορίτσι για σπίτι»;

Αν υπήρχε η κατάλληλη περίπτωση θα εγκατέλειπες την καριέρα σου για να αφοσιωθείς στην οικογένειά σου; Δεν μπορώ να σου απαντήσω. Μπορεί και αύριο το πρωί, μπορεί και ποτέ γιατί είμαι εργασιομανής. Θέλω να είμαι ανεξάρτητη. Πάντως στη δεδομένη στιγμή είμαι μακριά από αυτήν τη σκέψη έτσι όπως το θέτεις. Είμαι όμως κορίτσι για σπίτι, στο σπίτι μου. Καθαρίζω, μαγειρεύω κάνω αυτά τα κοριτσίστικα πράγματα.

Ποιες ήταν οι δυσκολίες που αντιμετώπισες ερχόμενη από τη συμπρωτεύουσα στην Αθήνα;

Πρώτη και βασική οι αποστάσεις. Αρχικά δυσκολεύτηκα στο να κινούμαι στην πόλη. Υπάρχουν βέβαια και συναισθηματικές δυσκολίες. Σου λείπουν η οικογένειά σου, οι φίλοι σου... Νομίζω πως όλο αυτό, που στην αρχή ήταν λίγο περίεργο, αντισταθμίστηκε από το γεγονός ότι κάνω αυτό που αγαπάω.

Σου λείπει η ζωή σου στη Θεσσαλονίκη; Τι είναι αυτό που σου λείπει περισσότερο;

Πολύ. Οπως σου είπα περισσότερο μου λείπει η οικογενειά μου, αλλά και οι φίλοι μου, με κάποιους από τους οποίους είμαι μαζί περισσότερα από 15 χρόνια.

Διάβασα σε συνέντευξή σου ότι η σημαντικότερη συμβουλή του πατέρα σου είναι «να πηγαίνεις με το κεφάλι ψηλά με αξιοπρέπεια και ήθος». Υπήρξαν στιγμές που δέχθηκες πιέσεις να πας κόντρα στη συγκεκριμένη συμβουλή;

Δεν ξέρω αν είναι τύχη ή αν αυτό το προσελκύεις με τη στάση σου, αλλά δεν ήρθα ποτέ σε δύσκολη θέση. Πάντα αισθανόμουν σεβασμό και βοήθεια. Επαγγελματικά ποτέ δεν ήρθα σε δύσκολη θέση. Η προσωπική μου εμπειρία δεν μου έχει δείξει πως όλα αυτά που άκουγα και εγώ πιο μικρή είχαν υπόσταση.

Ερχομαι λίγο και στην προσωπική σου ζωή. Την προστατεύεις αρκετά καλά. Εχεις κάποια σχέση αυτή την περίοδο;

Είμαι σε μια πολύ καλή φάση, δεν θέλω να μιλάω για αυτά τα πράγματα, είμαι και λίγο προληπτική. Περνάω μια χαρά... Δεν νομίζω ότι αφορά τον κόσμο τι συμβαίνει στην προσωπική μου ζωή.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που αναζητάς στον ιδανικό σύντροφο;

Νομίζω ότι αυτό καθορίζεται ανάλογα με τη φάση και την ηλικία που βρίσκεσαι... Αλλα πράγματα ζητάς σ' έναν άνθρωπο στα 20, άλλα στα 25 άλλα στα 28, που είμαι τώρα. Σίγουρα είναι ζητούμενο να υπάρχει μια κοινή γραμμή για τη ζωή να βλέπεις από την ίδια σκοπιά τα πράγματα. Το χαρακτηριστικό που με ελκύει σε έναν άνθρωπο είναι να έχει στόχους. Να μην τα παρατάει εύκολα. Να είναι μαχητής.

Σε φλερτάρουν οι άντρες όταν είσαι έξω;

Οταν είμαι έξω, ναι (γέλια). Δεν έχω παράπονο! Γενικώς οι άντρες δεν φλερτάρουν πολύ πια. Αν και στην Αθήνα νομίζω ότι τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα.

Βλέπεις δηλαδή διαφορά με τη Θεσσαλονίκη...

Ναι, ίσως επειδή εκεί όλοι λίγο έως πολύ γνωριζόμαστε μεταξύ μας ενώ εδώ είσαι άγνωστος μεταξύ αγνώστων, οπότε αυτό ευνοεί στο να υπάρξει φλερτ.

Βιογραφικό

  • Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Επειτα από 12 χρόνια πρωταθλητισμού στο Taekwon Do, αποφάσισε να αφήσει κατά μέρος τα χτυπήματα και να ασχοληθεί με την τηλεόραση.
  • Σπούδασε στα ΤΕΦΑ Θεσσαλονίκης και παρακολούθησε μαθήματα θεάτρου στη σχολή Βασίλη Διαμαντόπουλου.
  • Η τηλεοπτική της καριέρα ξεκίνησε από το τοπικό κανάλι Tv Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε αρχικά ως καλεσμένη σε εκπομπή.
  • Το 2008 πήρε μεταγραφή στο δημοτικό τηλεοπτικό κανάλι TV 100, ενώ παράλληλα ξεκίνησε να εργάζεται ως ραδιοφωνική παραγωγός στο Radio 101 FM.
  • Από το 2009 συμμετείχε στην εκπομπή «Κορίτσια για σπίτι» στο TV Μακεδονία ενώ ασχολούνταν και ως DJ σε γνωστά νυχτερινά clubs της συμπρωτεύουσας.
  • Ταυτόχρονα, συνέχισε να εκπέμπει στα ερτζιανά στον Ant1 FM, αλλά και να λέει για τρία χρόνια την πρώτη καλημέρα στο κοινό της Θεσσαλονίκης από τη συχνότητα του ZOO 90,8.
  • Το τηλεοπτικό της ντεμπούτο στην Αθήνα έγινε μέσω της περσινής καλοκαιρινής εκπομπής του Alpha ΠΕΔΕΣ.

Διακοπές
Οι διακοπές της παρουσιάστριας θα ξεκινήσουν από τη Χαλκιδική. «Λίγο Χαλκιδική νομίζω πως επιβάλλεται. Η εκπομπή τελειώνει 1η Αυγούστου και ξεκινάμε πάλι αρχές Σεπτέμβρη. Θα ανέβω λοιπόν Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και ίσως και κάποιο νησάκι εδώ κοντά στην Αθήνα».

ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΧΑΣ