Το «σέξι παρουσία» είναι ωραίο κοπλιμέντο!

22.08.2014
Η συμμετοχή της στο «Ράδιο Αρβύλα» την έκανε γνωστή λόγω της πληθωρικής παρουσίας της.

Η Ευγενία Σαμαρά δηλώνει έτοιμη να ξετυλίξει το υποκριτικό της ταλέντο στην «Εκδρομή», εξηγεί γιατί δεν εγκλωβίζεται ποτέ ως άνθρωπος, γιατί δεν την ενδιαφέρουν σε αυτήν τη φάση οι εκπομπές και ευχαριστεί δημόσια τον Αντώνη Κανάκη και την ομάδα του για την ευκαιρία που της έδωσαν.

Πώς προέκυψε η συμμετοχή σου στην «Εκδρομή»;

Με τον Αλέξανδρο Πανταζούδη συνεργαστήκαμε σε δύο παραστάσεις εδώ, στη Θεσσαλονίκη. Η πρώτη ήταν η «Πλαστελίνη» και η δεύτερη το «Isidora's Box» ένα bar theater σε σκηνοθεσία του Γιώργου Φειδά. Ο Αλέξανδρος προγραμμάτισε έναν «πιλότο» για τη σειρά και μου ζήτησε να συμμετάσχω. Οταν ο πιλότος έφθασε στον ΑΝΤ1 και η σειρά πήρε έγκριση για υλοποιηθεί ήμουν ήδη μέσα στο καστ. Ετσι προέκυψε.

Θα ήθελα να μας περιγράψεις τον ρόλο σου...

Το story της σειράς βασίζεται σε μια ομάδα ατόμων φαινομενικά άγνωστων μεταξύ τους που θα αποκλειστούν σε έναν ορεινό ξενώνα λόγω καιρικών συνθηκών. Αρχίζουν λοιπόν και προκύπτουν αποκαλύψεις καθώς κάποια άτομα όπως θα φανεί στην πορεία γνωρίζονταν από παλιά. Κάποιοι επίσης θα χαθούν μυστηριωδώς στην εξέλιξη της σειράς... Εγώ υποδύομαι μια εικοσάχρονη τραγουδίστρια με καταγωγή από μια μεγαλοαστική οικογένεια που έχει κάνει την επανάστασή της και έχει φύγει από το σπίτι με τον μεγαλύτερο ηλικιακά σύντροφό της. Είναι και αυτός μουσικός και ζουν την μποέμικη ζωή. Πηγαίνουν στον ορεινό ξενώνα λοιπόν για να βρουν έναν μάνατζερ...

Εσύ διαθέτεις μποέμ στοιχεία στον χαρακτήρα σου;

Εγώ ως άνθρωπος δεν χαρακτηρίζομαι από ένα στυλ. Μ' αρέσει η μποέμικη ζωή, μ' αρέσει η ροκ ζωή, μ' αρέσει και το πιο αστικό στυλ όπως το πιο καλό ντύσιμο. Το ίδιο ισχύει και στις ιδέες μου, ασπάζομαι διαφορετικές κατευθύνσεις. Δεν μου αρέσει να εγκλωβίζομαι ποτέ και σε τίποτα.

Το εισιτήριο για την «Εκδρομή» στο έδωσαν οι «Ράδιο Αρβύλα»;

Σίγουρα η «Αρβύλα» με βοήθησε πολύ στο κομμάτι της αναγνωρισιμότητας. Ισως να έδωσε ώθηση, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Αλέξανδρος Πανταζούδης με επέλεξε γιατί γνωριζόμασταν ήδη. Νομίζω ότι ήταν και θέμα τύχης. Η «Αρβύλα» με βοηθά και θα με βοηθήσει, όμως δεν ήταν το εισιτήριο για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Η συμμετοχή σου στο «Ράδιο Αρβύλα» τελείωσε;

Δυστυχώς, γιατί από Σεπτέμβριο μετακομίζω στην Αθήνα.

Πώς ήταν οι σχέσεις σας πίσω από τις κάμερες;

Αψογες πάντα σε φιλικό επίπεδο. Με τα παιδιά ήμουν μαζί επτά χρόνια στο ραδιόφωνο και έξι στην «Αρβύλα». Και βρισκόμαστε και μιλάμε. Ηξεραν από την αρχή το νέο μου επαγγελματικό βήμα και χάρηκαν πολύ!

Με την εκπομπή τι τελικά συνέβη;

Οπως ξέρεις, η εκπομπή πήγε μια φορά την εβδομάδα. Εμφανιστήκαμε μία δύο φορές με τη Χριστίνα μαζί, όμως το υλικό της εκπομπής ήταν τόσο πολύ που στην πορεία είδαμε πως δεν προλαβαίνουμε. Ούτε έγω είπα «φεύγω» ούτε τα παιδιά μου είπαν «φεύγεις». Προέκυψε λόγω του όγκου της θεματολογίας.

Οταν μίλησες στον Αντώνη Κανάκη για την «Εκδρομή» ποια συμβουλή σου έδωσε;

Δεν μου έδωσε κάποια συμβουλή. Χάρηκε πολύ γιατί ξέρει πόσο αγαπώ την υποκριτική και θέλω να ασχοληθώ με αυτήν.

Με τη Χριστίνα είστε φίλες;

Λόγω της απόστασης δεν βρισκόμασταν, αλλά έχουμε πολύ καλές σχέσεις.

Τι αποκόμισες από τη συμμετοχή σου στους «Αρβύλα»;

Εμαθα να δουλεύω σε ένα περιβάλλον άκρως επαγγελματικό. Και αυτό για ένα παιδί 19 ετών είναι πολύ σημαντικό. Είναι σημαντικό να συνεργάζεσαι με επαγγελματίες που γουστάρουν αληθινά αυτό που κάνουν και βέβαια ξέρουν καλά τη δουλειά τους.

Η πρώτη γνωριμία πώς ήρθε;

Εκανα ένα demo στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αντώνη Κανάκη, ξεκινήσαμε εκεί τη συνεργασία και στη συνέχεια ξεκίνησα και στην εκπομπή έπειτα από μια οντισιόν που πραγματοποιήθηκε.

Θα ήθελες να επαναληφθεί η συνεργασία στο μέλλον;

Φυσικά, εννοείται. Για μένα δεν ήταν απλώς μια δουλειά, περνούσα τέλεια!

Κάποια στιγμή κυκλοφόρησαν φήμες για σχέση με τον Αντώνη Κανάκη...

Εχω κουραστεί να με ρωτούν γι' αυτό. Οχι, δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Επιστρέφω στην «Εκδρομή». Πώς είναι το κλίμα πίσω απ' τις κάμερες;

Είναι πολύ ωραία και ήρεμα, παρά το γεγονός ότι σε ένα περιορισμένο περιβάλλον περνάμε αρκετό χρόνο. Η συνεργασία είναι άψογη και οι εμπειρότεροι συντελεστές μάς συμβουλεύουν και μας βοηθούν διαρκώς.

Πες μου μια συμβουλή της Λίνας Σακκά, που είναι έμπειρη τηλεοπτικά...

Να είμαστε ο εαυτός μας, ήρεμοι και υπομονετικοί αν μια σκηνή δεν «πάει» και χρειάζεται να ξαναγυριστεί.

Τι άλλο θα ήθελες να κάνεις στην tv; Θα ήθελες να συμμετάσχεις σε κάποια εκπομπή;

Δεν έχω τέτοιες βλέψεις αυτήν τη στιγμή. Αυτήν τη στιγμή εστιάζω στην υποκριτική. Δεν λέω πως δεν θα το κάνω ποτέ. Στην παρούσα φάση δεν με ενδιαφέρουν οι εκπομπές. Θα δώσω την προσοχή μου στην υποκριτική.

Αν ερχόταν πρόταση από talent show;

Δεν ξέρω... Ολη μου η προσοχή είναι στην «Εκδρομή».

Είχες δυστυχώς και ένα ατύχημα στα γυρίσματα. Τι ακριβώς συνέβη;

Από ένα λάθος του χειριστή το ελικοπτεράκι με την κάμερα για τις εναρείες λήψεις προσγειώθηκε στο κεφάλι μου. Ηταν πολύ απότομο, αλλά ήμουν ψύχραιμη. Γενικά δεν φοβάμαι εύκολα. Κάνω και κάποια extreme sports....

Είσαι έτσι και ως χαρακτήρας;

Δεν έχω φοβίες. Υψοφοβία, αγοραφοβία κ.λπ. Ούτε η θέα του αίματος με τρομάζει. Απλώς επειδή είδα πολύ αίμα να τρέχει και ζαλίστηκα αντιλήφθηκα ότι κάτι συμβαίνει. Πήγα στο νοσοκομείο της Νάουσας και έκανα 4 ράμματα.

Μου ανέφερες και τα extreme sports. Ποια είναι τα αγαπημένα σου;

Ο,τι έχει να κάνει με σανίδες (γέλια). Kite, snowboard, wakeboard. Ο,τι έχει να κάνει με αδρεναλίνη.

Είσαι λοιπόν αρκετά δυναμική.

Μάλλον ναι...

Σε μια σχέση θέλεις να έχεις εσύ το πάνω χέρι;

Οι δυναμικοί άνθρωποι νομίζουν ότι αυτό θέλουν, αλλά στο τέλος αποζητούν να μην είναι τόσο δυναμικοί και στην ερωτική τους ζωή αφού είναι στα υπόλοιπα κομμάτια της ζωής τους.

Τι ρόλο έχει ο έρωτας στη ζωή σου;

Μεγάλο ρόλο, όπως πρέπει να έχει σε όλους μας. Είναι κινητήρια δύναμη.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που αποζητάς στον ιδανικό σύντροφο;

Να τον θαυμάζω, να τον σέβομαι. Μου αρέσει το αντικειμενικά όμορφο, αλλά στη συνέχεια θα με τραβήξουν άλλα πράγματα όπως αυτά που προανέφερα.

Εχεις κάποια σχέση αυτή την περίοδο;

Δεν θα ήθελα να αναφερθώ. Είναι κάτι το οποίο θα κρατήσω για μένα.

Ερχομαι στην επικείμενη μετακόμιση που ανέφερες. Σε φοβίζει ο ερχομός σου στην Αθήνα;

Με ρωτούν και οι δικοί μου άνθρωποι και δεν ξέρω τι να τους απαντήσω. Το θέλω πολύ. Με φοβίζει, αλλά ο φόβος αυτός είναι εποικοδομητικός. Με συναρπάζει όλο αυτό γιατί εγώ δεν έχω ζήσει μακριά από τη Θεσσαλονίκη ποτέ.

Σε ενοχλεί που μέχρι τώρα αρκετά δημοσιεύματα έχουν εστιάσει στην εξωτερική σου εμφάνιση;

Οχι. Νομίζω είναι στο χέρι του καθενός, και στο δικό μου στην προκειμένη περίπτωση, να αποδείξω εάν είναι μόνο αυτό ή έχω να πω και κάτι άλλο.

Ο χαρακτηρισμός «σέξι παρουσία»;

Είναι ωραίο ως κομπλιμέντο. Από εκεί και πέρα αν είμαι κάτι πέρα από αυτό πρέπει να το αποδείξω εγώ και νομίζω πως μπορώ να το κάνω.

Βιογραφικό

Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης, η Ευγενία Σαμαρά ήθελε από μικρή ηλικία να ασχοληθεί με την υποκριτική.

• Στη Γ' Λυκείου, θέλοντας κάτι πιο βέβαιο για το μέλλον της, δίνει εξετάσεις στο Α.Π.Θ. και περνά στη Γεωπονική Σχολή.

Στα 20 της θέλει και πάλι να ασχοληθεί με την υποκριτική και έτσι λέει στους γονείς ότι παράλληλα με τη σχολή της -την οποία τελείωσε- θα ασχοληθεί με το θέατρο.

• Η γνωριμία με τον Αντώνη Κανάκη έγινε στο μπαρ του παρουσιαστή στη Θεσσαλονίκη, το Limani, μέσω κοινής παρέας. Εκείνη την περίοδο ο Κανάκης άνοιγε τον ραδιοφωνικό σταθμό Imagine και η Ευγενία έπειτα από ένα demo που έδωσε ξεκίνησε τη συνεργασία της με τον σταθμό.

• Λίγους μήνες αργότερα ήρθε και η συνεργασία με τους «Ράδιο Αρβύλα». Μαζί με τη Χριστίνα Μουστάκα παρουσίαζαν τα καλύτερα από τα βίντεο που έστελναν οι τηλεθεατές.

• Πιο πολύ απ' όλους εμπιστεύεται τη μητέρα της. «Μου ασκεί πάντα κριτική. Προσέχει την κάθε λεπτομέρεια. Δεν μπορεί να είναι 100% αντικειμενική, αλλά είναι ωραίο να μου λέει τη γνώμη της», δηλώνει η 26χρονη ηθοποιός.

«Εκδρομή» και θέατρο
Η μετακόμιση της Ευγενίας Σαμαρά στην Αθήνα, εκτός από την«Εκδρομή», που θα έρθει τη νέα σεζόν στον ΑΝΤ1 και στην οποία πρωταγωνιστεί, φέρνει και την bar theater παράσταση «Isidora's box» σε κείμενο Αλέξανδρου Πανταζούδη και σκηνοθεσία Γιώργου Φειδά.

ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΧΑΣ