Δεν μπαίνω στο δίλημμα υποκριτική ή παρουσίαση

22.08.2014
Ομορφη και λαμπερή, με προϋπηρεσία στον χώρο της υποκριτικής, η Ντορέττα Παπαδημητρίου στην πρώτη συνέντευξή της μετά την ανάληψη της παρουσίασης του «Music School», μας μιλά για το νέο talent show του Mega και εξηγεί γιατί το project είναι ακριβώς αυτό που λέει ο τίτλος του: Μουσικό Σχολείο. Ενώ παραδέχεται πως το «DWTS» της άνοιξε την πόρτα στην παρουσίαση και εξηγεί πως θέλει να εξελιχθεί με σταθερά βήματα.

Το «Μουσικό σχολείο» του Mega έχει ήδη ανοίξει τις πύλες του. Πώς είναι το κλίμα στα γυρίσματα;

Είναι πολύ ευχάριστο, υπάρχει όρεξη και κέφι! Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι με το project. Τα παιδιά που έχουν επιλεγεί, εκτός από ταλαντούχα, είναι και ενδιαφέρουσες προσωπικότητες. Με φοβερό χαρακτήρα και χιούμορ, κέφι και διάθεση να μάθουν πράγματα.

Με τους δασκάλους-κριτές έχει δέσει η χημεία σας;

Βέβαια! Από την πρώτη στιγμή ήταν σαν να γνωριζόμασταν μεταξύ μας πολύ καιρό. Κοινωνικά γνωριζόμασταν, αλλά δεν είχαμε ξαναβρεθεί τηλεοπτικά. Ολο αυτό συνέβη πολύ γρήγορα αλλά ευχάριστα.

Φαντάζομαι πως οι μικροί μαθητές έχουν άγχος. Πώς εσύ αλλά και η κριτική επιτροπή το διαχειρίζεστε αυτό;

Τα παιδιά όντως έχουν κάποιο άγχος. Είμαστε βέβαια ακόμη στην αρχή. Εχουν γυριστεί οι οντισιόν και δύο επεισόδια οπότε δεν έχουν εξοικειωθεί ακόμη με τη διαδικασία να τραγουδούν μπροστά στους δασκάλους τους. Ομως τα ξεπερνούν όλα όταν αρχίζουν να τραγουδούν. Εχω εντυπωσιαστεί με αυτό. Εκείνο που εγώ προσπαθώ να κάνω, καθώς είμαι πάνω στη σκηνή μαζί τους και τους λέω το «καλή επιτυχία», είναι όσο μπορώ να τα χαλαρώνω. Οι δάσκαλοι από την πλευρά τους είναι πραγματικά δάσκαλοι. Δεν υπάρχει η έννοια της κριτικής επιτροπής όπως την ξέρουμε μέχρι σήμερα στα talent shows. Τα παιδιά αισθάνονται άνετα. Οσο θα προχωρά το «Music School»,τόσο λιγότερο άγχος θα έχουν.

Πριν ακόμη ξεκινήσουν τα γυρίσματα υπήρξαν από κάποιους ενστάσεις ως προς το κατά πόσον θα πρέπει να υπάρχει στην TV talent show για παιδιά. Τι απαντάς σε αυτό;

Καταρχάς, το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν έχει αποχωρήσεις. Δεν είναι project που δημιουργεί ανταγωνισμό ανάμεσα στα παιδιά. Ολα τα παιδιά παρακολουθούν μέχρι τέλους κανονικά τα μαθήματα. Κανένα δεν φεύγει. Δεύτερον τα περισσότερα από τα παιδιά έχουν ήδη ασχοληθεί με το τραγούδι. Σε ωδεία, σε χορωδίες. Θέλουν να μάθουν πράγματα για τη μουσική και αυτό κάνουν. Το «Μusic Shool» είναι ακριβώς αυτό που αναφέρει ο τίτλος της εκπομπής: Μουσικό σχολείο. Επίσης δεν υπάρχει χρηματικό έπαθλο, ενώ έχει προβληθεί σε πολλές χώρες διεθνώς από τα πλέον «προστατευτικά» παρόμοια προγράμματα.

Το «Music School» είναι η δεύτερη εκπομπή που παρουσιάζεις και ασχολείται με παιδιά μετά το «Χτύπα Ξύλο», που είχαμε δει στον ΣΚΑΪ. Θεωρείς ότι γενικότερα σου ταιριάζει το συγκεκριμένο concept;

Γενικότερα πιστεύω πως έχω πράγματα να δώσω στο κομμάτι της παρουσίασης. Το γεγονός ότι και η πρώτη και η δεύτερη δουλειά έχουν να κάνουν με παιδιά, αν εξαιρέσεις το κομμάτι του backstage του «DWTS», είναι ευχάριστο. Η παρουσίαση με ενδιαφέρει, πόσω μάλλον σε μια ιδέα που τη νιώθω αρκετά κοντά σε εμένα.

Οι γιοι σου όταν τους ανακοίνωσες πως θα παρουσιάζεις το «Music School» τι σου είπαν;

Χάρηκαν πολύ. Το βρήκαν ενδιαφέρον και έχουν την περιέργεια να το δουν από κοντά. Τους αρέσει η ιδέα.

Αν σου ζητούσε κάποιος από τους δύο να πάρει μέρος στο «Music School» τι θα έκανες;

Εγώ είμαι γενικώς υπέρ του οι γονείς να βοηθούν τα παιδιά να εξελίσσουν τα ταλέντα τους.

Η ενασχόλησή σου με την παρουσίαση ξεκίνησε μετά τη συμμετοχή σου στο «DWTS». Πιστεύεις πως αυτό ήταν το εισιτήριο για ένα νέο «άνοιγμα» πέραν της υποκριτικής;

Ηταν μια καλή πρώτη προσπάθεια. Μια πρώτη απόπειρα παρουσίασης και συμμετοχής σε ένα ζωντανό πρόγραμμα με απαιτήσεις. Αισθάνθηκα άνετα στο «Dancing» κι έτσι στη συνέχεια αποδέχθηκα με μεγάλη χαρά τη νέα αυτήν πρόταση. Πάω ένα βήμα παραπέρα στο κομμάτι της παρουσίασης και μακάρι να εξελιχθώ και άλλο.

Θα άφηνες την υποκριτική για μια καριέρα στην παρουσίαση;

Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να μπω σε τέτοιο δίλημμα. Είμαι ηθοποιός και η μεγάλη μου αγάπη είναι η υποκριτική. Δεν θα έμπαινα στη διαδικασία να διαλέξω. Θεωρώ πως συνδυάζονται.

Σου λείπει η μυθοπλασία;

Ναι, το να διαβάσω ένα καλό σενάριο και να ενθουσιαστώ. Εχει καιρό να μου συμβεί κάτι τέτοιο. Ευτυχώς, τα πράγματα και πάλι ξεκινούν. Το τοπίο αλλάζει.

Σε ενόχλησαν οι συγκρίσεις που έγιναν σε σχέση με την κεντρική παρουσιάστρια, τη Δούκισσα Νομικού στο «Dancing»;

Δεν υπήρξε θέμα σύγκρισης. Ηταν άλλος ο ρόλος της Δούκισσας, άλλος ο δικός μου. Η Δούκισσα είναι ένα υπέρλαμπρο κορίτσι που έκανε πολύ καλά τη δουλειά της.

Αληθεύει πως αρχικά πέρα από την πρόταση για το «Music School» είχες συζητήσεις με το Mega και για την πρωινή ζώνη του καναλιού;

Οχι, δεν μίλησα ποτέ με το Mega για το πρωινό. Δεν έγινε καμία συζήτηση.

Θα σε ενδιέφερε να παρουσιάσεις πρωινή εκπομπή;

Θεωρώ πολύ δύσκολο κομμάτι την παρουσίαση του πρωινού, με την έννοια ότι πρόκειται για ένα καθημερινό τρίωρο ζωντανό πρόγραμμα που απαιτεί εμπειρία για να το κάνεις σωστά. Οπως επίσης και ταλέντο. Δεν σου λέω κατηγορηματικά πως ποτέ δεν θα έκανα πρωινό αλλά σίγουρα πρέπει να «ψηθώ» λίγο. Παίζουν ρόλο και οι συνεργάτες και πολλά άλλα.

Πριν κλείσεις στο Mega είχες κάποια πρόταση για να παραμείνεις στον ANT1;

Είχαμε κάνει κάποιες ανεπίσημες συζητήσεις χωρίς συγκεκριμένο concept. Εννοείται πως διατηρούμε όμως καλές σχέσεις.

Ερχομαι λίγο και στα προσωπικά σου. Ουκ ολίγες φορές έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Σε ενοχλεί αυτό;

Δεν είναι κάτι που με ευχαριστεί, αλλά δεν έχει συμβεί και κάτι που να μου δημιουργήσει πρόβλημα. Οσο για το πώς το διαχειρίζομαι, δεν μιλάω ποτέ για την προσωπική μου ζωή και ούτε με ενδιαφέρει να την προβάλω, ούτε να επιβεβαιώνω ή να διαψεύδω τίποτα. Αυτό το κάνω και γιατί δεν είναι στον χαρακτήρα μου και γιατί έχω δύο παιδιά.

Ενας δεύτερος γάμος υπάρχει στα μελλοντικά σχέδιά σου;

Δεν είναι κάτι που αισθάνομαι την ανάγκη να κάνω. Αλλά όχι πως το αποκλείω. Δεν ξέρεις στη ζωή πώς θα σου έρθουν τα πράγματα, σίγουρα όμως δεν είναι κάτι το οποίο σκέφτομαι στην παρούσα φάση.

Πόσο χρόνο αφιερώνεις στην εμφάνισή σου;

Ελάχιστο έως καθόλου. Κάνω τα απολύτως απαραίτητα. Δεν είμαι το κορίτσι που θα φτιάχνεται πολλή ώρα μπροστά στον καθρέφτη. Το αντίθετο. Είμαι υπέρμαχος της φυσικής ομορφιάς. Αλλωστε, νομίζω πως έντονα βαψίματα, φτιαξίματα κ.λπ. εμένα δεν μου ταιριάζουν κιόλας.

Ποιο θα ήθελες να είναι το επόμενο τηλεοπτικό σου βήμα μετά το «Music School»;

Με ενδιαφέρουν τα αργά και σταθερά βήματα. Κάθε βήμα να σε πηγαίνει παραπέρα. Δεν μ' ενδιαφέρουν τα πυροτεχνήματα ούτε τα πολύ γρήγορα πράγματα. Είμαι υπέρ της λογικής «αργά και σταθερά». Αρκεί να πηγαίνεις μπροστά. Και να μείνω και για λίγο σταθερή δεν με πειράζει. Μαθαίνεις κι απ' αυτό.

Θεατρικά ισχύει πως θα συνεργαστείς με τον Σάκη Ρουβά στους «Αθλους του Ηρακλή»;

Δεν μπορώ να μιλήσω ακόμη. Γίνονται διάφορες συζητήσεις. Εχω συζητήσει και γι' αυτό που λες, όμως ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί κάτι.

  • Το έπαθλο
    Πριν από λίγες ημέρες οριστικοποιήθηκε και το βραβείο του παιδιού που θα είναι ο νικητής στο νέο talent show του Mega. Το κανάλι προσφέρει, στο παιδί που θα διακριθεί, μια υποτροφία διετούς φοίτησης στο Ωδείο Αθηνών, γεγονός που επιβεβαιώνει τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του προγράμματος.

ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΧΑΣ