Η επιτυχία του Αλκαίου και το μυστικό της Lena

04.06.2010
Eurovision χωρίς παρασκήνιο δεν γίνεται! Το ΛΟΙΠΟΝ σας αποκαλύπτει όλα όσα συνέβησαν στο Όσλο.

Eurovision χωρίς παρασκήνιο δεν γίνεται! Το ΛΟΙΠΟΝ σας αποκαλύπτει όλα όσα συνέβησαν στο Όσλο. Ποιο είναι το μυστικό που κρύβει η νικήτρια της φετινής Eurovision, Lena Meyer-Landrut, και ποια η σχέση της με τον Αλεξάντερ Ρίμπακ; Ποιες ήταν οι πρώτες αντιδράσεις του Γιώργου Αλκαίου, τα σχέδιά του για το μέλλον, αλλά και το παράπονο του;

Ηώρα είναι 1:30 μετά τα μεσάνυχτα και ο Γιώργος Αλκαίος μόλις έχει επιστρέψει στο ξενοδοχείο. Λίγο πριν έζησε μια μοναδική εμπειρία στο «Telenor Arena». Δείχνει ήρεμος και ευδιάθετος και δηλώνει χαρούμενος που κατάφερε να μπει στη δεκάδα: «Είναι μεγάλη επιτυχία, νομίζω, για την Ελλάδα, γιατί εμφανίστηκε έπειτα από 12 χρόνια με ελληνικό στίχο, με την ποντιακή μας λύρα, σε μια ενορχήστρωση ευρωπαϊκή». Όλοι όμως ξέρουν ότι περίμενε κάτι καλύτερο, άλλωστε για 9 μόλις βαθμούς έχασε την τέταρτη θέση. Ο Αλκαίος παραδέχεται ότι υπήρξαν δύο χώρες που τον στεναχώρησαν, γιατί δεν τον υποστήριξαν στη βαθμολογία. Αρνείται να πει ποιες είναι, όλοι όμως ξέρουν ότι αναφέρεται στη Βουλγαρία, την οποία μάλιστα είχε επισκεφτεί πριν από τον ελληνικό τελικό, και την Αρμενία.

Φέτος, λόγω της οικονομικής κρίσης, η ελληνική συμμετοχή δεν υποστηρίχθηκε από την ΕΡΤ. Promo tour δεν έγινε, παρά μόνο στην Κωνσταντινούπολη και στο Βέλγιο ?που μας έδωσε και το 12άρι?, ενώ ακόμη και το βιντεοκλίπ του τραγουδιού έγινε με δικά του έξοδα. Παρ’ όλα αυτά ο Γιώργος κατάφερε να κάνει τους Ευρωπαίους να αγαπήσουν το «OPA» και πολλές χώρες έχουν δείξει ενδιαφέρον για τη διασκευή του, ανάμεσά τους και η Γαλλία. Δίπλα του από την πρώτη μέρα ήταν ο Διονύσης Σχοινάς, ο πατέρας του και οι στενοί του συνεργάτες.

Το σκάνδαλο της νικήτριας
Αν και μόλις 19 ετών, το σκάνδαλο ήταν έτοιμο για τη Lena Meyer-Landrut. Η εκπρόσωπος της Γερμανίας, που βρέθηκε στο Όσλο μετά τη συμμετοχή της στο talent show «Unser Star fur Oslo», είχε εμφανιστεί γυμνή σε κάποια σειρά. Κι όπως ήταν φυσικό, αμέσως μετά τη νίκη της τα πλάνα έκαναν το γύρο της Ευρώπης.

Η ίδια αντιμετώπισε το θέμα μάλλον ψύχραιμα, απαντώντας ότι δεν έχει να απολογηθεί για κάτι από τη στιγμή που το γυμνό ήταν στο πλαίσιο του ρόλου της. Η Γερμανίδα εκπρόσωπος όμως απασχόλησε τα μέσα και για το φημολογούμενο ειδύλλιό της με τον περσινό νικητή της Eurovision Αλεξάντερ Ρίμπακ. Πολλοί ήταν αυτοί που πίστεψαν ότι κάτι τρέχει ανάμεσά τους, οι πιο υποψιασμένοι όμως ισχυρίζονται πως το ειδύλλιο χρησιμοποιήθηκε και από τις δύο πλευρές για διαφημιστικούς λόγους. Όσο για τους πρωταγωνιστές, ο Αλεξάντερ αποφεύγει να απαντήσει, ενώ η Lena με το που επέστρεψε στην πατρίδα της έσπευσε να το διαψεύσει.