Θρηνεί ο καλλιτεχνικός κόσμος για τον θάνατο του Φώσκολου

31.10.2013
Από τη ζωή έφυγε το πρωί της Τετάρτης ο Νίκος Φώσκολος και η είδηση του θανάτου του σκόρπισε τη θλίψη στον απλό κόσμο, που τον αγάπησε, αλλά και μεγάλωσε με τις μεγάλες του επιτυχίες.

Ωστόσο, ο θάνατος του «πατριάρχη» της ελληνικής σαπουνόπερας σκόρπισε τη θλίψη και στον καλλιτεχνικό κόσμο και κυρίως στους ανθρώπους που συνεργάστηκαν μαζί του.

Τα τηλεοπτικά του παιδιά, οι πρωταγωνιστές της «Λάμψης» και του «Καλημέρα Ζωή» είναι συγκλονισμένοι από τον χαμό του 86χρονου σκηνοθέτη και σεναριογράφου. Ο σκληρός ταξίαρχος «Θεοχάρης» στο άκουσμα της δυσάρεστης είδησης, δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάματα. Εξάλλου, οι δυο τους συνεργάστηκαν στο «Καλημέρα Ζωή» για πολλά χρόνια και ο Γιώργος Βασιλείου πέρασε στη συνείδηση του κόσμου ως... Θεοχάρης.

Η «Βίρνα Δράκου», δηλαδή η Κάτια Δανδουλάκη φανερά στεναχωρημένη από την απώλεια, δήλωσε στην τηλεοπτική κάμερα ότι ο θάνατος του αφήνει ένα αναπλήρωτο κενό. Μάλιστα, οι δυο τους ήταν φίλοι και στο παρελθόν έκαναν οικογενειακώς παρέα. Ωστόσο, ο Φώσκολος, όπως είπε η Δανδουλάκη, δεν ήταν ιδιαίτερα κοινωνικός και τού άρεσε να απομονώνεται. Για το λόγο αυτό, είχαν χαθεί τα τελευταία χρόνια.

Και η Ελένη Κούρκουλα (είχαν συνεργαστεί στην Λάμψη, όπου υποδύθηκε τη θρυλική Σελήνη) είναι συγκλονισμένη με το θάνατο του, στέλνοντας το δικό της μήνυμα. «Θα ήθελα να του πω, πως τα ήσυχα βράδια, περνάει φωτισμένο της ζωής μου το τραίνο, και θα είσαι μέσα κι εσύ Νίκο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Θάνος Καληώρας, επίσης τηλεοπτικό του «τέκνο» δεν πίστευε ότι έφυγε από τη ζωή. Εξάλλου, όπως είπε, μία εβδομάδα πριν είχε μιλήσει με την κόρη του Ντέλλα.

Ένα συγκινητικό μήνυμα πόσταρε στο λογαριασμό της στο Twitter, η Καλομοίρα, που είχε συνεργαστεί μαζί του στη Λάμψη. Εξάλλου, τότε η Καλομοίρα μόλις είχε βγει από το Fame Story και ο Φώσκολος την είχε στηρίξει όσο κανείς άλλος. «Μόλις έμαθα τα νέα για το Νίκο Φώσκολο. Ήταν κάποιος που σεβόμουν πάρα πολύ. Η καρδιά μου είναι με την οικογένεια του!» έγραψε χαρακτηριστικά.

Η κηδεία του, θα γίνει το μεσημέρι της Παρασκευής από το Κοιμητήριο Ηλιούπολης.