Τι ώθησε την Πάρις Τζάκσον στην αυτοκτονία;

06.06.2013
Η μοναχοκόρη του βασιλιά της ποπ προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της στα 15 της χρόνια. Γιατί;

Η Πάρις Τζάκσον (Paris Jackson) βρίσκεται σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες όπου, σύμφωνα με τους δικούς της, "αναρρώνει φυσιολογικά" ύστερα από την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε την Τετάρτη τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με πηγές, η έφηβη κόρη του Μάικλ Τζάκσον (Michael Jackson) είχε καταπιεί μεγάλη ποσότητα χαπιών ενώ τα σημάδια στα χέρια της θεωρούνται αποδείξεις ότι προσπάθησε να κόψει και τις φλέβες της.

Μόλις η Πάρις νιώσει καλύτερα πρόκειται να νοσηλευτεί μερικές μέρες σε ειδική κλινική για ψυχολογική παρακολούθηση καθώς είναι βέβαιο ότι έφτασε στην απονενοημένη απόφαση λόγω "υπερβολικού στρες".

Σύμφωνα με τη γιαγιά της μικρής, Κάθριν (Katherine) η οποία είναι κηδεμόνας της ίδιας και των δύο αδελφών της μετά τον θάνατο του μπαμπά τους το 2009, "το να είσαι ευαίσθητος είναι πολύ δύσκολο ανεξάρτητα από το ποιος είσαι. Είναι μάλιστα εξαιρετικά δύσκολο αν έχεις χάσει τον πιο κοντινό σου άνθρωπο".

"Η Πάρις είναι σωματικά καλά και δέχεται την κατάλληλη θεραπεία", συνεχίζει η ανακοίνωση που εξέδωσε η μαμά του Μάικλ ζητώντας από τον κόσμο να σεβαστεί την ανάγκη της οικογένειας για ηρεμία.

Υπάρχουν βέβαια και πληροφορίες που έρχονται από άλλες πηγές κοντά στην Πάρις, η οποία τον τελευταίο καιρό, αντίθετα στη βούληση όλης της οικογένειας της είχε έρθει πολύ κοντά με τη μητέρα της, Ντέμπι Ρόου (Debbie Rowe).

Τη στιγμή που όλοι οι Τζάκσον την απέτρεπαν υποστηρίζοντας ότι το μόνο που θέλει η Ρόου είναι να την εκμεταλλευτεί, η 15χρονη βρέθηκε σε μια πολύ άβολη θέση όπου χρειαζόταν να υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια την απόφασή της.

Όλη αυτή η πίεση την είχε καταβάλλει, όπως επιβεβαιώνει και η κολλητή της φίλη, Σόφι Τζάστροου (Sophie Jastrow), την οποία μάλιστα η Πάρις είχε φιλοξενήσει στο ράντσο της μαμάς της.

Εξάλλου και η ίδια η Πάρις είχε μιλήσει για την πίεση που δέχεται για τη μαμά της στη σελίδα της στο "Ask.fm" ως εξής:

"Εντάξει, κατάλαβα ότι σε μερικούς ανθρώπους δεν αρέσει η μαμά μου και δέχομαι πολλά μηνύματα μίσους, που μιλούν με μεγάλη αγένεια για τη μαμά μου αλλά δεν θα το επιτρέψω. Εντάξει; Εγώ δένομαι για τα καλά μαζί της και όπως είπα έχουμε μια πολύ δυνατή σχέση και κανείς δεν θα με σταματήσει από αυτό (ναι, ο Πρινς ακόμη δεν είναι έτοιμος ακόμη αλλά θα τη συναντήσει και εκείνος, ελπίζω δηλαδή, οπότε, όχι άλλο μίσος… φιλάκια", έγραφε η Πάρις ενώ σε άλλο σημείο τονίζει πόσο πολύ μοιάζει με τη μαμά της και αλλού "βρίζει" έξαλλη όλους όσους "ανακατεύονται στη ζωή της".

Από την άλλη, πληροφορίες του Entertainment Tonight αναφέρουν ότι αφορμή για το συμβάν πρέπει να ήταν η "πόρτα" που έφαγε η νεαρά όταν της απαγορεύτηκε να πάει σε συναυλία του Μέριλιν Μάνσον στο Λος Άντζελες.

Και βέβαια ενώ άλλες πηγές μιλούν για ερωτικά προβλήματα, δεν μπορεί να παραγνωριστεί η πίεση που πρέπει να ένιωσε η μικρή από τη δίκη για τον θάνατο του πατέρα της που εκτυλίσσεται αυτό τον καιρό, όπου μάλιστα αναμενόταν να καταθέσει και η ίδια.

Όπως και να έχει, σίγουρα ο δρόμος της ανάρρωσης για ένα κορίτσι στην εφηβεία που κουβαλά τόσα πολλά στην πλάτη της δεν θα είναι εύκολος. Ειδικά καθώς οι άνθρωποι που έχει δίπλα της ανήκουν ξεκάθαρα σε δύο άκρως διαφορετικά στρατόπεδα.

Περαστικά…

Ζωή Κίττα