Η γιατρός της Τζολί δίνει λεπτομέρειες για τη μαστεκτομή

16.05.2013
Μετά τη δημοσιοποίηση της προληπτικής επέμβασης που έκανε η βραβευμένη ηθοποιός και τις δικές τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις, η γιατρός της προσθέτει λίγες ακόμη πληροφορίες.

Η Αντζελίνα Τζολί (Angelina Jolie) συγκλόνισε τον κόσμο όλο όταν αποκάλυψε με άρθρο της στους New York Times ότι υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή για προληπτικούς λόγους αμέσως μόλις πληροφορήθηκε από τους γιατρούς της ότι έχει 87% πιθανότητες να παρουσιάσει καρκίνο του μαστού –και 50% των ωοθηκών, αλλά αυτή είναι μια επέμβαση που θα κάνει αργότερα.

Επαινόντας την Αντζελίνα για το θάρρος της απόφασής της, η γιατρός της, δρ. Κρίστι Φανκ (dr Kristi Funk) καταγράφει το ιστορικό των επεμβάσεων από τη δική της πλευρά.

"Την τέταρτη μέρα μετά τις μαστεκτομές χάρηκα τόσο πολύ όχι μόνο επειδή την είδα σε πολύ καλή κατάσταση και γεμάτη ενέργεια, αλλά και με δύο τοίχους στο σπίτι της καλυμμένες με αφίσες από το επόμενο έργο που σκηνοθετεί.

«Όλο το αυτό το διάστημα, έξι σωληνάκια κρέμονταν από το στήθος της, τρία στην κάθε πλευρά δεμένα με ζώνη γύρω από τη μέση της», έγραψε η Κρίστι Φανκ σε μία και συναισθηματική ανάρτηση στην ιστοσελίδα, στην οποία εξήγησε τη διαδικασία που υποβλήθηκε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από τις τρεις επεμβάσεις.

Ο σύντροφός της, Μπραντ Πιτ (Brad Pitt) ήταν ακριβώς δίπλα της, ο πρώτος άνθρωπος που έβλεπε και της μιλούσε όταν συνερχόταν από το αναισθητικό σε όλες τις επεμβάσεις, αποκάλυψε η γιατρός, τονίζοντας ότι οι εξετάσεις που έγιναν δεν έδειξαν κανένα ίχνος καρκίνου.

Κατά τη διάρκεια της μαστεκτομής δεκαπέντε μέρες αργότερα, ένας πλαστικός χειρουργός, ο δρ. Τζέι Όρινγκερ (Dr Jay Orringer), πραγματοποίησε το πρώτο στάδιο της ανάπλασης, τοποθετώντας αλλογενείς ιστούς, τους οποίους η δρ. Φανκ περιέγραψε ως συνθετικά στρώματα υλικού που δημιουργούν μία αρκετά φυσική εικόνα.

«Παρά την επιπλέον χειρουργική επέμβαση ανάπλασης, η Τζολί επέλεξε να την κάνει, γιατί βοηθούν στην αύξηση της ροής του αίματος στο δέρμα του στήθους και τη θηλή», πρόσθεσε η γιατρός.

Δέκα εβδομάδες αργότερα, στις 27 Απριλίου, η Τζολί υποβλήθηκε στην τρίτη και τελευταία επέμβαση, αυτή της τοποθέτησης εμφυτευμάτων, μία επέμβαση που πήγε «εξαιρετικά καλά, δίνοντας τέλος σε αυτό το ταξίδι της στα χειρουργεία», ανέφερε η Φανκ.

Ακόμη, η δρ. Φανκ έδωσε λεπτομέρειες για τα δεκάδες φάρμακα και τα συμπληρώματα που χορηγήθηκαν στην Τζολί για την επούλωση των πληγών της από την κάθε επέμβαση, να αποτρέψει τυχόν μολύνσεις, να ελαττώσει τη μετεγχειρητική ναυτία, τους εμετούς, το πρήξιμο, τους μώλωπες, να αποβάλει από τον οργανισμό της τα αναισθητικά, να αυξήσει το οξυγόνο στο δέρμα της και να μειώσει τις ουλές.

Τώρα οι φήμες θέλουν την Τζολί έτοιμη να προχωρήσει και στην αφαίρεση των ωοθηκών της, μόλις της το επιτρέψουν οι γιατροί, αλλά η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Ζ.Κ.