Γνωστός ηθοποιός στα όρια αλκοολισμού - Πώς σώθηκε;

08.04.2013
Εγκατέλειψε την Αθήνα και τον καλλιτεχνικό κόσμο κι επέστρεψε στο πατρικό τους, στη μακρινή Γορτυνία.

Εκεί, μακριά από όλους και απ’ όλα ο Διονύσης Ξάνθος απέκτησε μία ευτυχισμένη και ολοκληρωμένη οικογένεια, περνώντας στο κτήμα του μία ζωή ήρεμη, μακριά από τον «εφιάλτη» που έζησε στο παρελθόν.

Ο γνωστός ηθοποιός, για πρώτη φορά, αποκαλύπτει ότι έφτασε στα όρια του αλκοολισμού, ενώ σταμάτησε τις καταχρήσεις όταν απέκτησε οικογένεια.

«Είχα αγγίξει σχεδόν τα όρια του αλκοολισμού. Μόλις έκανα οικογένεια, τα άφησα όλα πίσω. Ποτό, χασίσι, τσιγάρο, τέλος. Έγιναν εμπειρία και σοφία. Βγαίνω και μιλάω πλέον ανοιχτά γι' αυτό το θέμα για να μπορέσω να βοηθήσω έστω και έναν άνθρωπο που αντιμετωπίζει τις ίδιες δυσκολίες. Σήμερα πια τρώω και πίνω ό, τι και τα παιδιά μου. Είμαι κατά των ναρκωτικών. Δεν έχω ποτέ διαφημίσει αλκοόλ ή τσιγάρο όσα και να μου έδιναν για να μη δώσω το κακό παράδειγμα», αποκαλύπτει στην εφημερίδα NEWS!

Και συνεχίζει το ίδιο αποκαλυπτικός: «Έπαθα και έμαθα. Όλα αυτά έγιναν εμπειρία και σοφία. Αυτό που προσπαθώ πια είναι να είμαι ένας θαυμάσιος πατέρας και πάντα καλλιτέχνης. Παλιά νόμιζα ότι το ποτό και το τσιγάρο με χαλάρωναν, συνειδητοποιώ πια ότι και νηφάλιος τα ίδια πετυχαίνω. Τα τελευταία χρόνια ζω ασκητικά από επιλογή. Πρέπει να φτάσεις στα όρια για να μετουσιώσεις τα βιώματά σου σε σοφία και να μην επαναλάβεις τα λάθη σου, ζητώντας πάντα συγχώρεση από τον Θεό».