Ρήγας: Η συγκλονιστική κατάθεση για τον Σεργιανόπουλο

29.03.2013
«Ο Νίκος δεν αποδέχτηκε ποτέ την επιλογή του. Αν υπήρχε ένας άνθρωπος στον οποίο έκανε κακό, αυτός ήταν ο εαυτός του!»

Αυτά είναι μερικά απ’ όσα είπε ο Αλέξανδρος Ρήγας στη συγκλονιστική πραγματικά κατάθεση του στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της άγριας δολοφονίας του Νίκου Σεργιανόπουλου με κατηγορούμενο τον Γεωργιανό, Δαυίδ Μουρτινέλι.

Ο επί σειρά ετών στενός φίλος του παρουσιάστηκε την Πέμπτη ενώπιον του δικαστηρίου και συγκινημένος μίλησε για τη στενή σχέση του με τον αδικοχαμένο ηθοποιό, ενώ αφηγήθηκε την απελπισμένη «πάλη» του φίλου του στα αυτοκαταστροφικά μονοπάτια στα οποία είχε μπει, αλλά και τις εφήμερες όσο και «αταίριαστες» γνωριμίες του με άτομα του περιθωρίου και του «πληρωμένου έρωτα».

«Με το Νίκο γνωριστήκαμε το 1997, όταν ξεκίνησαν τα γυρίσματα για μια σειρά (σ.σ.: πρόκειται για το σίριαλ «Δύο ξένοι»). Χαθήκαμε για πέντε χρόνια και όταν έμαθα ότι τον είχαν συλλάβει, ένιωσα την ανάγκη να του συμπαρασταθώ» ανέφερε ο Ρήγας για τις δύσκολες ώρες που πέρασε ο Σεργιανόπουλος στο κρατητήριο μετά τη σύλληψή του για ναρκωτικά, λίγους μήνες πριν την άγρια δολοφονία του.

«Όταν τον είδα στο αστυνομικό τμήμα ήταν τρομαγμένος και μάλλον ξαφνιάστηκε που με είδε. Όταν πια τελείωσε όλη αυτή η περιπέτεια, συναντηθήκαμε δύο ή τρεις φορές για να μου κάνει το τραπέζι και να με ευχαριστήσει» ανέφερε στη συνέχεια.

Ο Ρήγας μίλησε και για τη σχέση του με τον αδικοχαμένο ηθοποιό. «Ήταν μια συναισθηματική σχέση. Ήταν μια έντονη και μεγάλη αγάπη από την πλευρά μου». Τέλος, παραδέχτηκε ότι γνώριζε για τις συχνές επισκέψεις του Σεργιανόπουλου σε συγκεκριμένα στέκια, όπου εκδίδονταν άτομα, αλλά και τις εφήμερες σχέσεις του.

Ωστόσο, συγκλονιστική ήταν η στιγμή που ο Ρήγας κλήθηκε να περιγράψει τον χαρακτήρα του Σεργιανόπουλου, μιλώντας για έναν άνθρωπο αυτοκαταστροφικό που μέχρι το τέλος της ζωής του δεν είχε αποδεχτεί τις ερωτικές του επιλογές. «Θεωρώ ότι ο Νίκος δεν είχε αποδεχτεί ουσιαστικά την επιλογή του και κυρίως “βασάνιζε” τον εαυτό του. Αν υπήρχε ένας άνθρωπος στον οποίο έκανε κακό, αυτός ήταν ο εαυτός του» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Espresso