Τόμας: Εξοντωμένοι οι γονείς-Γιατί δεν βγάζουν ανακοινωθέν;

28.03.2013
Για τις δύσκολες ώρες που περνά η οικογένεια του εδώ και 11 μέρες αλλά και για την κατάσταση της υγείας του Τόμας μίλησε ο θείος του, Γιώργος Πρωτόπαπας.

Εξάλλου, εκείνος από την πρώτη στιγμή ανέλαβε τον άτυπο ρόλο του εκπροσώπου της οικογένειας, θέλοντας τόσο να ενημερώνουν τον κόσμο που ενδιαφέρεται για το νεαρό ηθοποιό, αλλά και να περιορίσει τα διάφορα σενάρια και μυθεύματα που ακούγονταν από την πρώτη στιγμή του τροχαίου. Αποκαλύπτει, επίσης, πώς είναι οι γονείς του Τόμας όλες αυτές τις μέρες ενώ τα «χώνει» σε εκείνους που έγραφαν διάφορα για την κατάσταση του ανιψιού του τις πρώτες ώρες μετά το τροχάιο.

«Ο αδελφός και η νύφη μου, είναι εξοντωμένοι. Οι υπόλοιποι, κλαίμε κατά διαστήματα. Οι γονείς έχουν το μεγαλύτερο βάρος της θλίψης και του πόνου» δηλώνει στο περιοδικό ΟΚ. Και συνεχίζει διαψεύδοντας κατηγορηματικά όσα γράφονταν ότι ο Τόμας είναι «εγκεφαλικά νεκρός» και οι γονείς του συζητούν να δωρίσουν τα όργανα του:

«Η αποτύπωση του ατυχήματος είναι ένα δεδομένο, και ένα δεύτερο είναι η παρουσίαση του. Είναι τραγικό και ντροπή να το παρουσιάζεις όπως σου πηγαίνει στην πένα σου».

Ο Γιώργος Πρωτόπαπας εξηγεί πώς είχε η υγεία του ανιψιού του μέχρι την Τρίτη, οπότε και δόθηκε η συνέντευξη «Από τις εξετάσεις αλλά και από τις απόψεις των γιατρών του εξωτερικού, είναι πως η μορφή του ατυχήματος και οι συνθήκες της κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης ουσιαστικά δεν επιδέχονται καταρχήν μεγάλες ιατρικές επεμβάσεις. Έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση σε συνδυασμό με την ηλικία και το ότι δεν είχε άλλες σωματικές κακώσεις από το ατύχημα. Σε αυτά έχουν εναποθέσει οι γιατροί ένα κομμάτι της ανάκτησης του. Οι γιατροί προσπαθούν να δουν αν κάποιο από τα εγκεφαλικά κύτταρα υπάρχει περίπτωση να αντιδράσει, γι΄ αυτό και οι ίδιοι εύχονται να έχουν κάνει λάθος τα μηχανήματα στις μέχρι τώρα ενδείξεις τους».

Και συνεχίζει: «Ο Τόμας υποστηρίζεται μηχανικά. Δεν υπάρχει καμία άλλη σωματική κάκωση. Φορούσε ζώνη άλλωστε και το κουβούκλιο του αυτοκινήτου δεν συνθλίβη. Αλλά όλη η ζημιά έγινε στο κεφάλι. Με διπλό εγκεφαλικό χτύπημα έτσι όπως πετάχτηκε το αυτοκίνητο και προσέκρουσε στο τοιχείο της Αττικής Οδού».

Όσο για το θαύμα που όλοι προσεύχονται και περιμένουν ο θείος του ηθοποιού λέει: «Χιλιοστό με χιλιοστό, το τραύμα στον εγκέφαλο ενός ασθενή, μπορεί να διαφέρει. Οι Άγγλοι γιατροί για παράδειγμα, έχουν συναντήσει μόνο δέκα περιπτώσεις με τόσο υψηλή κρανιακή πίεση, στα 80, όπως είχε ο Τόμας».

Τέλος, εξηγεί γιατί μέχρι στιγμής οι γιατροί του ΚΑΤ δεν έχουν εκδώσει κάποιο επίσημο ανακοινωθέν για την πορεία της υγείας του Τόμας, δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο.

«Εμείς ζητήσαμε να εκδοθεί. Αλλά οι γιατροί φοβούνται. Τι φοβούνται, δεν ξέρω»