Κωστόπουλος: Η μάχη με την κατάθλιψη και τα χάπια

05.03.2013
Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός είναι ο Πέτρος Κωστόπουλος, ο οποίος μιλά ανοιχτά για την μάχη του με την κατάθλιψη και τα χάπια που όπως λέει, έπεφταν σε χαλάζι.

Ο γνωστός παρουσιαστής ανοίγει την καρδιά του σε εκπομπή του ΡΙΚ και περιγράφει πώς βίωσε την πιο δύσκολη περίοδο της ζωής του και τη βοήθεια που είχε από την Τζένη Μπαλατσινού. «Πέρασα μία άσχημη ψυχολογική περίοδο στη ζωή μου, μία περίοδο κατάθλιψης, που έπεφταν τα χαπάκια σαν το χαλάζι. Αλλά έφτασε ένα σημείο που είπα ότι δεν θέλω άλλο. Εγώ στη ζωή μου δεν έπαιρνα ούτε ασπιρίνη» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Και συνεχίζει με περισσότερες λεπτομέρειες: «Έπαιρνα χάπια γιατί δεν μπορούσα να ξυπνήσω, να σηκωθώ από το κρεβάτι, να ανέβω μία σκάλα. Χτύπαγε το τηλέφωνο και το χέρι μου έτρεμε, φοβόμουν το σύμπαν. Ένα χρόνο κράτησε αυτή η περίοδος».

Μιλά επίσης για τη μεγάλη στήριξη που είχε από τη σύζυγό του. «Αυτό το χρόνο, ήμουν κλεισμένος στο σπίτι μου κι έβλεπα εκατοντάδες ταινίες, αμερικάνικες σειρές και είχα την Τζένη να με νταντεύει με όλους τους τρόπους. Με τον καλό και τον κακό». Ο δημοσιογράφος τον ρωτά αν σκέφτηκε το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας κι εκείνος με αφοπλιστική ειλικρίνεια απαντά: «Όταν έχεις παιδιά, οικογένεια…Σου έρχεται! Πολλοί άνθρωποι λένε ότι θα αυτοκτονήσουν. Το σκέφτεσαι, αλλά περνάει δίπλα μου ο γιος μου και φωνάζει “μπαμπά-μπαμπά!”, βλέπεις τα ματάκια του που γυαλίζουν και σε κοιτάνε και δεν μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο. Με την αυτοκτονία δεν τιμωρείς εσένα. Κάνεις ζημιά στα παιδιά σου και στην οικογένειά σου».

Σήμερα φαίνεται ότι έχει αφήσει πίσω τον εφιάλτη της κατάθλιψης και μιλά για τη νέα του ζωή, που καμία σχέση δεν έχει με εκείνη του παρελθόντος. «Δεν έχω κανένα παράπονο! Έχω τρεις φίλους και βρισκόμαστε συχνά. Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, βρισκόμαστε και περνάμε καλά. Το μόνο που με νοιάζει είναι η οικογένειά μου και τα τρία μου παιδιά. Τίποτε άλλο. Θέλω να είμαι ευγενής με όλους, θέλω να είμαι σωστός, αλλά δεν με αφορά, πλέον, τίποτε άλλο εκτός από την οικογένειά μου»