Κρουζ: Έκλεψε αλκοόλ και δεν έγινε... παπάς

05.03.2013
Μπορεί σήμερα να είναι ένας από τους πιο διάσημους σταρ του Χόλιγουντ και της Σαϊεντολογίας, όμως τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι για εκείνον.

Για την ακρίβεια, όταν ήταν μικρός, ο Τομ Κρουζ (Tom Cruise) είχε έναν τελείως αντίθετο προσανατολισμό, τουλάχιστον ως προς τα θέματα της θρησκείας, την οποία όμως αντιμετώπιζε με το ίδιο πάθος όπως και την τωρινή του.

Στην εφηβεία του, ο 50χρονος σταρ φοιτούσε στην ιερατική σχολή Σεν Φράνσις (St. Francis Seminary) στο Σινσινάτι και σύμφωνα με τον συμμαθητή και καλό του φίλο –τότε- Σέιν Ντέμπλερ (Shane Dempler), ήθελε να γίνει παπάς.

Ένα στραβοπάτημα όμως, τον εμπόδισε από το να πραγματοποιήσει το όνειρό του.

Όπως αποκαλύπτει ο Ντέμπλερ οι υπεύθυνοι της σχολής τους τσάκωσαν έχοντας κλέψει μερικά μπουκάλια αλκοόλ από το μοναδικό μέρος όπου αυτά υπήρχαν στον χώρο και δεν το εκτίμησαν καθόλου.

"Οι ιερείς δεν το είχαν καταλάβει από την αρχή, αλλά όταν μερικοί συμμαθητές μας μέθυσαν άγρια με τα μπουκάλια που εμείς είχαμε κρύψει για να βρούμε αργότερα, το σχέδιό μας αποκαλύφθηκε", συνεχίζει ο πρώην κολλητός του Κρουζ, συμπληρώνοντας ότι "αναγκάστηκαν να… ομολογήσουν".

"Το σχολείο έγραψε ένα γράμμα στους γονείς μας λέγοντας ότι μας συμπαθούν και τους δύο πολύ, όμως θα προτιμούσαν αν δεν επιστρέφαμε εκεί από τις διακοπές", ολοκλήρωσε ο Ντέμπλερ εξηγώντας με τον τρόπο του ότι "δεν τους έδιωξαν ως ανεπιθύμητους, αλλά επειδή προτιμούσαν να μην τους βλέπουν"!!!!

Πάντως, στην αφήγησή του ο πρώην συμμαθητής του Κρουζ υπογράμμισε τη "δυνατή καθολική του πίστη".

"Πηγαίναμε στη λειτουργία, περνούσαμε πολλή ώρα στην εκκλησία και μας άρεσε να ακούμε ιστορίες από τους ιερείς", συνέχισε ο Ντέμπλερ προσθέτοντας ότι επειδή τους άρεσε πολύ ο τρόπος ζωής των παπάδων, ήθελαν να τον ακολουθήσουν και εκείνοι.

Πέρα από το θρησκευτικό κομμάτι εκείνης της περιόδου όμως -1976 και 1977- η συζήτηση δεν μπορούσε να μην φτάσει και στα άλλα χαρίσματα του Κρουζ που φαινόταν ήδη από τότε.

"Με τα αθλήματα και την ηθοποιία έβγαινε από το καβούκι του", θυμάται ο Ντέπλερ για το φίλο του τον Κρουζ, ο οποίος "δεν υπήρχε περίπτωση να προκύψει ανταγωνισμός οποιουδήποτε είδους και να μη διεκδικήσει το χώρο του".

Ζ. Κ.