Ζέτα Τζόουνς: η μανιοκατάθλιψη, ο Μάικλ και οι άλλοι

14.11.2012
Ύστερα από μια κάποια απουσία, η διάσημη ηθοποιός από την Ουαλία επανέρχεται στα κοινά μιλώντας για την ψυχική διαταραχή που άλλαξε τόσο στη ζωή της.


Η Κάρθιν Ζέτα Τζόουνς (Catherine Zeta Jones) διαγνώστηκε με τη διπολική διαταραχή τύπου ΙΙ πέρσι την Άνοιξη και εκείνη πήρε αμέσως τη γενναία απόφαση αφενός να ζητήσει βοήθεια, αφετέρου να μην κρατήσει την κατάστασή της μυστική.

Ως διπολική διαταραχή, γνωστή και ως μανιοκατάθλιψη, ορίζεται μια πολύ συνηθισμένη ψυχική ασθένεια, η οποία χαρακτηρίζεται από δύο συναισθηματικές διαταραχές, τη μανία και την κατάθλιψη. Η διπολική διαταραχή τύπου ΙΙ είναι μια πιο ελαφριά μορφή της ασθένειας όπου ο ασθενής παρουσιάζει κυρίως συμπτώματα κατάθλιψης και λιγότερα μανιακά επεισόδια.

Η 43χρονη καλλονή είχε εισαχθεί τότε στην ψυχιατρική κλινική Silver Hill του Κονέκτικατ όπου δέχθηκε την κατάλληλη θεραπεία και από τότε προχωρά ανάλογα.

Σήμερα, η Κάθριν παραδέχεται ότι η ασθένειά της δυνάμωσε τον γάμο της και την έκανε να εκτιμήσει τα μικρά πράγματα στη ζωή και φυσικά να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό της.

"Ήταν ένας πολύ έντονος καιρός και στα καλά του και στα άσχημα. Τελικά μέσα από αυτό καταλαβαίνει κανείς ποιον έχει παντρευτεί αλλά αντιλαμβάνεται και πράγματα για τον εαυτό του που ούτε καν φανταζόταν", ομολογεί η Ζέτα Τζόουνς η οποία είναι παντρεμένη με τον Μάικλ Ντάγκλας εδώ και 12 χρόνια και έχουν μαζί δύο παιδιά, τον Ντύλαν και την Κλαρίς.

Όσο για τον τρόπο με τον οποία κατάφερε να μη χάσει τα λογικά της μέσα σε όλη αυτή την τρέλα; Η Κάθριν ξέρει ακριβώς. "Σταμάτησε να γκουγκλάρει το όνομά της γιατί αυτό τη δηλητηρίαζε κάθε μέρα και πιο πολύ".

"Το πιο έξυπνο πράγμα που έκανα ήταν να σταματήσω να μπαίνω στο ίντερνετ και να διαβάζω τι γράφουν για μένα. Είμαι τέτοιος άνθρωπος που το πρώτο πράγμα που θα ψάξω είναι το αρνητικό, οπότε αυτό σε συνδυασμό με τη διπολική μου διαταραχή ήταν σκέτο δηλητήριο. Έτσι το σταμάτησα μαχαίρι και βρήκα την υγειά μου", αποκάλυψε στη συνέχεια η ηθοποιός υπογραμμίζοντας πόσο "απελευθερωτικό" είναι το συναίσθημα.

Ζ. Κ.