Ρουμελιώτη: Θα κινηθούν νομικά για το θάνατο της μητέρας της

02.11.2012
Τη δικαστική οδό είναι πλέον έτοιμη να ακολουθήσει η Ευδοκία Ρουμελιώτη και ο αδελφός της, Γιώργος για τον αιφνίδιο χαμό της μητέρας τους.

Η 57χρονη γυναίκα έφυγε από τη ζωή στις 2 Σεπτεμβρίου, μετά από ατύχημα που είχε στο σπίτι της στο Λαγονήσι. Και όπως ακούσαμε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου τα παιδιά της θεωρούν πως υπάρχουν σοβαρές ευθύνες των γιατρών για το θάνατό της. Γι΄ αυτό αποφάσισαν μέσα στις επόμενες ημέρες να κινηθούν δικαστικά εναντίον μεγάλου δημόσιου νοσοκομείου στα νότια προάστια, όπου μεταφέρθηκε η μητέρα τους, αμέσως μετά το ατύχημα της.


Σύμφωνα με την οικογένεια Ρουμελιώτη, η ιστορία έχει ως εξής: Όλοι ήταν μαζεμένοι στο σπίτι τους στο Λαγονήσι με τη μητέρα τους να παίζει στον κήπο με το σκυλάκι τους. Κάποια στιγμή ζαλίστηκε κι έπεσε από ύψος δύο μέτρων, χτυπώντας άσχημα στο κεφάλι. Κάλεσαν αμέσως ασθενοφόρο, αλλά όπως υποστηρίζει η οικογένεια, αυτό ήρθε μετά από μιάμιση ώρα! Οι γιατροί ισχυρίζονται ότι η γυναίκα είναι εγκεφαλικά νεκρή με την οικογένεια να αποφασίζει να δωρίσει τα όργανα της, αφού αυτή ήταν και η επιθυμία της.

Ωστόσο, πάντα κατά τα λεγόμενα της οικογένειας, γιατρός του νοσοκομείου σε υψηλή θέση τους λέει «τι το θέλεις τώρα; δεν το αφήνεις καλύτερα; Δεν βλέπεις την αδερφή σου που είναι δίπλα στο κρεβάτι και λιποθυμά συνέχεια;» Η άτυχη γυναίκα μένει δυο μέρες στο κρεβάτι και η οικογένεια θέλει να την μεταφέρει στον Ερυθρό Σταυρό μιας κι επέμεναν να δωρίσουν τα όργανα της. Με το που την μεταφέρουν εκεί, τους λένε οι γιατροί «ποια δωρεά οργάνων, η γυναίκα ζει! Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε τέτοια πράξη!»

Τελικά το πρόβλημα στον εγκέφαλο ήταν τόσο σοβαρό, που τα όργανα της δωρίστηκαν. Αυτή τη στιγμή, το σοκ της οικογένειας είναι μεγάλο, αφού για δυο μέρες θεωρούσαν πως η μητέρα τους είναι νεκρή και πως θα μπορούσαν μέσα σε αυτό το διάστημα να έχουν κάνει κάτι παραπάνω για εκείνη.

πηγη Μίλα