Ο Κρουζ ήθελε να κλείσει τη Σούρι σε... μοναστήρι!

03.07.2012
Όπως είναι φυσικό, μετά το πρώτο σοκ από τον ξαφνικό (;) χωρισμό της Κέιτι Χολμς (Katie Holmes) και του διάσημου συζύγου της, οι φήμες για το παρασκήνιο έχουν την… τιμητική τους.


Μετά την ανακοίνωση για την αίτηση διαζυγίου που κατέθεσε η 33χρονη ηθοποιός έχουν ειπωθεί πολλά για τους λόγους που την οδήγησαν εκεί. Ως πιο "ισχυρός" πάντως, παρουσιάζεται εκείνος που θέλει την Κέιτι να προσπαθεί με νύχια και με δόντια να γλιτώσει τη μοναχοκόρη της από τα σχέδια του πατέρα της, ο οποίος ήταν έτοιμος να τη στείλει σε… μοναστήρι.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες θέλουν τον Τομ Κρουζ να έχει δρομολογήσει την εισαγωγή της 6χρονης Σούρι σε μία σκληροπυρηνική οργάνωση της Σαϊεντολογίας γεγονός που είχε φρικάρει τελείως τη Χολμς.

Πρόκειται για τον οργάνωση με το όνομα "Sea Organisation" (ή "Sea Org" χάριν συντομίας), την οποία ίδρυσε το 1968 ο συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας και ιδρυτής της αίρεσης, Λ. Ρον Χάμπραντ (L. Ron Hubbard).

Εκεί γίνεται η εκπαίδευση των πιο υψηλών επιπέδων στους πιστούς της Σαϊεντολογίας ενώ γίνονται δεκτά και μικρά παιδιά –χωρίς τους γονείς τους.

Λεπτομέρειες για τη λειτουργία της οργάνωσης δεν έχουν γίνει γνωστές καθώς ένα πυκνό πέπλο μυστηρίου καλύπτει όλους τους τομείς όμως έχουν ακουστεί πολλά για τις σκληρές –σχεδόν στρατιωτικού επιπέδου συνθήκες που εφαρμόζονται στο προπαρασκευαστικό "στρατόπεδο-μοναστήρι".

Αυτά άκουγε και η Κέιτι Χολμς και λέγεται ότι αποφάσισε να το "λήξει το παραμύθι" θεωρώντας ότι "το αστείο παρατράβηξε".

Γνωρίζοντας τη δύναμη που έχει ο διάσημος σύζυγός της, τόσο στη σόουμπιζ όσο και στη Σαϊεντολογία ειδικότερα, η Κέιτι θεώρησε ότι δεν είχε άλλον τρόπο να προστατεύσει την κόρη της, από το να καταθέσει αίτηση διαζυγίου διεκδικώντας αποκλειστική κηδεμονία της Σούρι.

Κατά τα άλλα, "η μάχη των Κρουζ" αναμένεται ιδιαίτερα θερμή καθώς τα θέματα που χωρίζουν τους δύο πρώην συζύγους φαίνονται πολύ πολύ σοβαρά.

Μάλιστα πληροφορίες θέλουν την Χόλμς να έχει προσλάβει τον καλύτερο δικηγόρο διαζυγίων με πρώτο της μέλημα –μετά τη φροντίδα της κόρης της- να είναι η διεκδίκηση μεγαλύτερου ποσού "αποζημίωσης" από αυτό που της εξασφαλίζει το προγαμιαίο συμβόλαιο που λέγεται ότι έχει υπογράψει πριν από τον γάμο της με τον σταρ των "Επικίνδυνων Αποστολών" το 2006.

Σύμφωνα με την τότε συμφωνία, η Κέιτι θα έπαιρνε £2 εκατομμύρια για κάθε χρόνο που έμενε παντρεμένη με τον Κρουζ. Όμως φαίνεται ότι τα £10 εκατομμύρια που δικαιούται σύμφωνα με τα… μαθηματικά (!) δεν της αρκούν και θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να διεκδικήσει κι άλλα από τη συνολική περιουσία των £180 εκατομμυρίων του Τομ.

Όλα αυτά, καθώς και ο ρόλος που η αυστηρή εκκλησία της Σαϊεντολογίας θα παίξει στον χωρισμό αναμένεται να φανούν…

Προς το παρόν, πληροφορίες θέλουν τον Τομ Κρουζ σήμερα να έχει καταθέσει και εκείνος με τη σειρά του αίτηση διαζυγίου.

Ζ. Κ.