Αντζέλικα Χιούστον: Ήθελα να γίνω καλόγρια

20.04.2012
Ο πατέρα της υπήρξε ένας από τους θρύλους του Χόλιγουντ και γνωστός άθεος. Εκείνη ήθελε να βρεθεί κοντά στον Θεό, αλλά το πράγμα κάπου στράβωσε.

Σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα η Αντζέλικα Χιούστον (Anjelica Huston) αποκάλυψε ότι "ήθελε να γίνει καλόγρια αλλά στον δρόμο της προέκυψε ο Τζακ Νίκολσον (Jack Nicholson) και της το… χάλασε".

Μιλώντας στην εφημερίδα "The Independent ", η 60χρονη ηθοποιός αποκάλυψε ότι παρόλο που ο διάσημος πατέρας της, σκηνοθέτης Τζον Χιούστον (John Huston) δεν πίστευε καθόλου στα Θεία, την έστειλε σε ιδιωτικό εκκλησιαστικό (!) σχολείο, θεωρώντας ότι θα έπαιρνε την καλύτερη εκπαίδευση. Όμως, είχε καταστήσει σαφές ότι η κόρη του απαγορευόταν να λάβει καμιάς μορφής κατήχηση.

Η μικρή Αντζέλικα βέβαια κάποια στιγμή θέλησε να γίνει καλόγρια. Το είπε στον μπαμπά της, εκείνος απάντησε κάτι σαν… "Φυσικά καλή μου… απλά κοίταξε να ξεκινήσεις νωρίς!" και το πράγμα έμεινε εκεί.

Μεγαλώνοντας όμως στον "θαυμαστό κόσμο της σόουμπιζ" και γνωρίζοντας πολύ νωρίς στη ζωή της τον Νίκολσον –ο οποίος θα έμενε στο πλάι της για 17 χρόνια- η Χιούστον τελικά διάλεξε άλλον δρόμο, ο οποίος το 1986 την οδήγησε και σε ένα Όσκαρ Β' Γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία "Η τιμή των Πρίτσι", την οποία σκηνοθέτησε ο πατέρας της και στην οποία πρωταγωνιστούσε ο διάσημος σύντροφός της.

Στο βίντεο που ακολουθεί, θυμηθείτε την Αντζέλικα Χιούστον σε έναν ρόλο σταθμό στην καριέρα της. Αυτόν της Μορτίσια Άνταμς της θρυλικής οικογένειας.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα