Μελέτη: Μιλά πρώτη φορά για μετακίνηση, Ράλλη, Ελένη

06.04.2012
"Έχουν περάσει μόλις λίγα λεπτά από την προβολή της τελευταίας «Πρωινής Μελέτης»… Και δυσυτυχώς, δεν ήταν ζωντανή…" Με τον τρόπο αυτό η Ελεονώρα Μελέτη με κάθε επισημότητα επιβεβαιώνει

"Έχουν περάσει μόλις λίγα λεπτά από την προβολή της τελευταίας «Πρωινής Μελέτης»… Και δυσυτυχώς, δεν ήταν ζωντανή…" Με τον τρόπο αυτό η Ελεονώρα Μελέτη με κάθε επισημότητα επιβεβαιώνει τη μετακίνηση της στη μεσημεριανή ζώνη, όπου μετά από πέντε χρόνια θα βρεθεί και πάλι απέναντι στην Ελένη Μενεγάκη. Η παρουσιάστρια μέσα από το προσωπικό της blog, όχι μόνο επιβεβαιώνει τις τελευταίες εξελίξεις στο Star, αλλά αναφέρεται και στο άδοξο "κόψιμο" της Νικολέττας Ράλλης, την αναβίωση της "κόντρας” με την Ελένη, ενώ ευχαριστεί το κοινό για τα τέσσερα χρόνια "πρωινής Μελέτης". Βλέπεις, οι απεργίες των τεχνικών στην ιδιωτική τηλεόραση, δεν της...επέτρεψαν να πει το τελευταίο πρωινό "αντίο".

"Σέβομαι το δικαίωμα του εργαζομένου να απεργήσει , αλλά αναγνωρίζω και το δικό μου δικαίωμα στην εργασία, το δικό μου δικαίωμα να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους εκείνους που στάθηκαν δίπλα μας, όλα αυτά τα χρόνια και μας έφτασαν στην κορφή του γέλιου, της δημιουργικότητας, της αγάπης για τη δουλειά μας, αλλά και της τηλεθέασης. Η "Πρωινή Μελέτη", τελείωσε…ή μάλλον καλύτερα, μετακομίζει" γράφει χαρακτηριστικά,ενώ παραθέτει πώς κατάφερε ο ΣταμάτηςΜαλέλης να την πείσει να αναλάβει την πρωινλη ζώνη του καναλιού.

Μάλιστα, αποκαλύπτει ότι μετά τον "Πρωινό Καφέ" ήθελε να σταματήσει από την τηλεόραση, αφού ήταν απογοητευμένη από πολλούς ανθρώπους. «Δεν είναι για μένα αυτή η πιάτσα. έλεγε χαρακτηριστικά.

Για το "κόψιμο" του Made in Star γράφει:

ία εκπομπή κόπηκε στο Σταρ. Άνθρωποι απολύθηκαν. Αποτέλεσμα μία οικονομικής κρίσης που δεν θα κάνει πίσω για κανέναν σταθμό. Δεν θέλω να σχολιάσω ούτε να πω λόγια συμπαράστασης, γιατί όπως και να έχει, εγώ έχω ακόμα τη δουλειά μου, και για κάποιους κανένα δικαίωμα να μιλάω. Δεν θα προκαλέσω αυτούς τους "κάποιους", όμως ίσως είμαι η μόνη που μπορεί να καταλάβει στο ακέραιο το πώς μπορεί να νιώθει ένας άνθρωπος που εκτίθεται δημόσια από τη δουλειά του και ζει καθημερινά την αγωνία της φημολογίας και τον ευτελισμό της κριτικής όσον αφορά τις επιδόσεις του στο επάγγελμα που αγαπάει.

Ξέρω πολύ καλά πως είναι να ξυπνάει κάποιος και να πηγαίνει στη δουλειά του, να χαμογελάει και να καλείται να δείχνει καλά την ώρα που όλοι πίσω από την πλάτη του ψιθυρίζουν τα πάντα για το "τελειωμένο" μέλλον του και το δύσκολο παρόν του. Ξέρω πως είναι να γνωρίζουν οι πάντες τα πάντα καλύτερα από σένα , για σένα.

Εκτός όμως από την εκπομπή που κόπηκε, σώθηκε μία άλλη, που σημαίνει πως τουλάχιστον 15 οικογένειες θα μπορούν ακόμα να ζήσουν έχοντας την θέση εργασίας τους. Αυτό που συνέβη στο κανάλι μας, συμβαίνει καθημερινά σε κάθε λογής επιχείρηση, μικρή ή μεγάλη…

Για την Ελένη Μενεγάκη και τη νέα "κόντρα"

"Η Μενεγάκη δεν δαγκώνει, δεν είναι κακιά, δεν μου έχει κάνει τίποτα για να έχω ανοιχτούς λογαριασμούς μαζί της. Ούτε και εγώ σε εκείνη. Η Μενεγάκη είναι μία εξαιρετικά υπολογίσιμη δύναμη όπως ακριβώς ο Γιώργος Παπαδάκης, ο Γιώργος Αυτιάς και όλοι οι αξιότιμοι κύριοι με τους οποίους συνεργαζόμουν στην ίδια ζώνη όλα αυτά τα χρόνια. Έχουμε κοινό παρελθόν με την Ελένη, και να μαστε και πάλι μαζί , να υπηρετούμε την ίδια ζώνη. Έ και; Εκείνη δεν έχει σίγουρα τίποτα να αποδείξει. Είναι γερή μετοχή στην αγορά της τηλεόρασης και το ξέρουμε όλοι. Τώρα πλέον όμως δεν έχω και εγώ τίποτα να αποδείξω σε κανέναν. Κάνω σκληρή τηλεόραση πρώτης γραμμής τα τελευταία επτά χρόνια, και από αυτά, μόνο μία σεζόν δεν τα πήγα τόσο καλά. Όχι κακά, όχι άσχημα, απλά όχι τόσο καλά για την πρωτιά.

Δεν πρόκειται να παίξω το παιχνίδι κανενός.Το παιχνίδι της δήθεν κόντρας και της δήθεν σπόντας. Ποτέ δεν μπήκα άλλωστε, άσχετα αν κάποιοι πριν χρόνια εκμεταλλεύτηκαν το κλισέ της κόντρας ανάμεσα σε δυο ξανθιές. Έλα όμως που πλέον εγώ είμαι κοκκινομάλλα! Περάσανε τα χρόνια και στα πολλά που έμαθα ήταν το να προσέχω και τις παγίδες".

Για την "Πρωινή Μελέτη"

"Θα μου λείψει η "Πρωινή Μελέτη"... Ήταν το αγχολυτικό μου. Ήταν εκεί πάντα για μένα, να με κάνει να μεταδώσω το κέφι μου όταν το είχα περίσσιο, να με βοηθήσει να ξεπεράσω τα προβλήματα μου και τη θλίψη μου όταν περνούσα δύσκολα. Μέσα από την "Πρωινή Μελέτη"μοιράστηκα πολλά με τους πρωινούς μας φίλους. Ερωτεύτηκα, έκλαψα, πόνεσα, χώρισα, ξεπέρασα, θύμωσα, απήντησα, ξεσάλωσα, διασκέδασα, συγκινήθηκα, έβρισα, χόρεψα... Εικόνες και συναισθήματα που περνούν σαν ταινία μπροστά μου... Δεν με πρόδωσε λεπτό η "Πρωινή Μελέτη".. Ήταν πάντα εκεί για μένα, αλλά και εγώ για εκείνη...

Με κάποιους από τους πρωινούς μας τηλεθεατές ίσως χαθούμε, γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα να δουν τηλεόραση το με μεσημέρι... Με κάποιους άλλους, ίσως συναντηθούμε για πρώτη φορά...Υπάρχουν και εκείνοι που ίσως μας ακολουθήσουν... Όπως και να έχει , νιώθω την απεριόριστη ανάγκη, επειδή δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να το κάνω τηλεοπτικά, να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου, και την αγάπη μου σε όλους εσάς, που στηρίξατε την "Πρωινή Μελέτη"με το να μας τιμάτε καθημερινά και να μας εμπιστεύεστε το πρωινό σας ξύπνημα.