Λέω πολύ δύσκολα «μπράβο» στον εαυτό μου!

02.04.2012
Πληθωρική παρουσία, παρ’ ολίγον χορεύτρια στο δημοφιλέστερο σόου της μικρής οθόνης και ταυτόχρονα τυχερή, καθώς διασώθηκε από τη μεγαλύτερη περικοπή προσώπων και εκπομπών στη φετινή τηλεόραση της κρίσης. Από τον καναπέ του «Μες στην καλή χαρά», η παρουσιάστρια εξηγεί γιατί δεν θεωρεί υποβάθμιση την παρουσία της στην εκπομπή, αδιαφορεί για τις ταμπέλες που της βάζουν και αποκαλύπτει τον ρόλο που έχει στη ζωή της ο έρωτας.

Hσουν στους συμμετέχοντες του «Dancing with the stars 3». Στεναχωρήθηκες που αναβλήθηκε η έναρξη του σόου;

Λείπουν τα λαμπερά σόου από την τηλεόραση. Μου αρέσει το «Dancing» ως πρόγραμμα, το παρακολουθούσα και σαν τηλεθεάτρια. Εβλεπα με χαρά και τη δική μου συμμετοχή. Ξαφνιάστηκα που τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί. Σε κάθε περίπτωση, όμως, λυπάμαι για όποιο πρόγραμμα κόβεται στην εποχή της κρίσης, που θα μπορούσε να προσφέρει δουλειά σε πολύ κόσμο.

Είχες ξεκινήσει πρόβες;

Δεν είχα προλάβει. Αναβλήθηκε λίγο πριν.

Πιστεύεις πως ήταν λάθος που κάποιοι από τους συντελεστές του επέμεναν να μη βάλουν νερό στο κρασί τους, όσον αφορά στις αμοιβές τους;

Δεν θα ήθελα να πάρω θέση για κάτι που δεν γνωρίζω. Προσωπικά δεν έχω λάβει ποτέ αστρονομικά ποσά και παρ’ όλα αυτά έχω δεχθεί μειώσεις. Και σίγουρα τώρα με την κρίση όλοι πρέπει να προσαρμοζόμαστε και να προσπαθούμε για το καλύτερο.

Ποια είναι η σχέση σου με τον χορό;

Θεωρώ ότι δεν είμαι εκτός ρυθμού, αλλά δεν έχω γνώσεις πάνω στο αντικείμενο. Λάτρευα από μικρή τις ταινίες που είχαν ως θέμα τον χορό, όπως το «Dirty Dancing», και θα ήθελα πολύ κι εγώ να καταφέρω να χορεύω έτσι.

Ξεκίνησες από το ριάλιτι «Τv Stars, παρουσιάστε». Τι θέση έχουν τα ριάλιτι στην τηλεόραση του μνημονίου;

Η πρώτη μου τηλεοπτική επαφή ήταν στον «Ομορφο κόσμο το πρωί». Οσο για το talent show του Alpha για παρουσιαστές που ήρθε μετά ή άλλα προγράμματα που έχουν γίνει για τραγουδιστές, πιστεύω ότι δίνουν την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με αυτό που αγαπούν. Γνωρίζεις καταξιωμένους ανθρώπους και σου δίνεται η ευκαιρία να σε μάθει ο κόσμος. Τα talent shows μου άρεσαν και προ μνημονίου, όσο για τα ριάλιτι που παρακολουθούν τις ζωές των ανθρώπων εξαρτάται αρκετά από τη θεματολογία τους στο αν θα τα παρακολουθήσω. Δεν έχω την περιέργεια της κλειδαρότρυπας.

Αυτό στο οποίο το μνημόνιο επηρεάζει την τηλεόραση είναι η αυξημένη ανάγκη για σατιρικές εκπομπές, που λειτουργούν ψυχοθεραπευτικά. Πιστεύω πως έχουμε ανάγκη να γελάμε κάποιες στιγμές με τα χάλια μας για να μη μας πάρει εντελώς από κάτω.

Σου φάνηκε δύσκολο από κεντρική παρουσιάστρια που ήσουν στο «Πάνω στην ώρα» να συμμετέχεις σε μια τηλεοπτική παρέα με άλλη κεντρική παρουσιάστρια; Το θεώρησες υποβάθμιση;

Κάποιοι μπορεί να το θεωρούσαν υποβάθμιση, εγώ όχι. Και οι ηθοποιοί μπορεί να έχουν σε κάποια ταινία πρωταγωνιστικό ρόλο και σε κάποια άλλη έναν μικρότερο ρόλο. Αν είναι καλές οι ταινίες, σε αυτή την περίπτωση καλή η εκπομπή, μόνο μπροστά μπορεί να σε πάει. Γι’ αυτό αισθάνομαι πως και αυτή η επιλογή μου μπροστά με πήγε.

Πολλά γράφτηκαν και για τις σχέσεις σου με τη Ναταλία Γερμανού. ώς είστε πίσω απ’ τις κάμερες;

Εχουμε πολύ καλή επαγγελματική σχέση και όχι μόνο, δηλαδή πίσω από τις κάμερες θα κάνουμε και την πλάκα μας, μπορεί να σχολιάσουμε ή να καλαμπουρίσουμε με κάτι προσωπικό μας. Αυτό που βλέπεις στην οθόνη είναι αυτό που βλέπεις και πίσω από τις κάμερες.

Είσαι ευχαριστημένη από την παρουσία σου στην εκπομπή;

Πολύ δύσκολα θα με ακούσεις να λέω «μπράβο» στον εαυτό μου. Εξάλλου, πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση.

Θα ήθελες να συνεχίσεις και του χρόνου ή περιμένεις μια νέα πρόταση;

Δεν πιστεύω πως είναι η κατάλληλη εποχή για σχέδια. Χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν έχω όνειρα.

Εχεις χαρακτηρίσει τη Ρούλα Κορομηλά «θεά». Υπάρχουν ακόμη «θεοί» στην ελληνική τηλεόραση και κατά πόσο θα ήθελες να τη δεις να επιστρέφει;

Υπάρχουν ακόμα κάποιοι μύθοι στην ελληνική τηλεόραση αλλά δεν χτίζονται πια καινούργιοι. Πάντα όμως θα βγαίνουν άνθρωποι στον κόσμο του θεάματος που θα αγαπηθούν πολύ από τον κόσμο. Οσο για τη Ρούλα, έχει προσφέρει πολλά και θα ήθελα να κάνει αυτό που η ίδια επιθυμεί.

Εχεις και ραδιοφωνική παρουσία, στο πλευρό του Βαγγέλη Περρή. Πώς αισθάνθηκες που είσαι η αντικαταστάτρια της Γιολάντας Διαμαντή;

Αισθάνομαι κάθε μέρα και πιο τυχερή, γιατί μπορώ και εργάζομαι δίπλα σε έναν άνθρωπο πανέξυπνο με μεγάλη εμπειρία. Ο Βαγγέλης είναι τόσο άνετος, λέμε αστεία, δεν με πειράζει μόνο, αλλά δέχεται και τα πειράγματα, με απελευθερώνει και με εξελίσσει! Επιπλέον, το ραδιόφωνο μου φτιάχνει τη διάθεση και ξεκινάω τη μέρα μου με κέφι.

Ερχομαι στα προσωπικά σου. Είσαι μόνη αυτή την περίοδο;

Οταν θα είμαι σε σχέση και θα είμαι καλά, τότε είμαι σίγουρη πως θα το καταλάβετε.

Κατά καιρούς σου έχουν χρεώσει διάφορες σχέσεις. Πώς το αντιμετωπίζεις;

Γενικά με κουράζει και με εκνευρίζει. Δεν αντιδρώ πάντα με τον ίδιο τρόπο, εξαρτάται σε τι διάθεση είμαι για το πώς θα το αντιμετωπίσω και το αν θα ασχοληθώ καν.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που σε γοητεύουν σ’ έναν άντρα;

Υπάρχουν πολλά στοιχεία που με γοητεύουν, αλλά μετά έρχεται ο έρωτας και τα ανατρέπει όλα.

Οι λέξεις «γάμος», «παιδιά», «οικογένεια» πόσο σε απασχολούν;

Η οικογένεια, άρα γάμος με παιδιά, είναι ό,τι πιο όμορφο στην ζωή. Οταν είναι να έρθουν ας έρθουν. Αύριο, σε έναν μήνα, σε έναν χρόνο, σε πέντε χρόνια. Δεν προγραμματίζεται ο έρωτας, που είναι η αφετηρία για τη δημιουργία μίας οικογένειας.

Πιστεύεις πως ισορροπημένη οικογενειακή ζωή και καριέρα μπορούν να συμβαδίσουν;

Δεν το γνωρίζω αυτό, εύχομαι να συμβαδίζουν. Αν έχω την τύχη να ζήσω και τα δύο και πρέπει από κάπου θα πρέπει να κόψω, τότε σίγουρα δεν θα είναι από τα παιδιά μου. Ολα αυτά τώρα όμως είναι πολύ υποθετικά.

Είχες δηλώσει «Ας βάζουν ό,τι τίτλους θέλουν» αναφορικά με το «Μις αντικαταστάτρια» που σου είχαν προσδώσει για την αντικατάσταση της Σίσσυς Χρηστίδου στο «Μες στην Καλή χαρά».

Θα επαναλάβω αυτό που είπα τότε: Ας βάλουν ό,τι τίτλους θέλουν. Οι τίτλοι δεν έχουν σημασία.

Εζησες μέχρι τα 12 σου στη Γερμανία. Σου λείπει καθόλου;

Δεν μου λείπει γιατί ήμουν πολύ μικρή όταν ζούσα στη Γερμανία και δεν έχω αφήσει κάτι πίσω μου. Ολοι όσοι αγαπώ είναι εδώ.

Ποια είναι η γνώμη σου για τους Γερμανούς σχετικά με την αντιμετώπιση της Ελλάδας τώρα, με την οικονομική κρίση;

Με ενοχλεί και η αντιμετώπιση και η οικονομικό-επεκτατική πολιτική τους. Αλλά δεν θέλω να κρίνω έναν ολόκληρο λαό από τους πολιτικούς του, όπως δεν θέλω να κρίνουν εμάς από τους πολιτικούς μας.

Τι άλλαξε η κρίση στην καθημερινότητά σου;

Φίλοι μου έχουν χάσει τις δουλειές τους, συγγενείς μου έχουν δεχθεί αβάσταχτες μειώσεις. Δεν γίνεται να υποφέρει ο κόσμος γύρω μου και αυτό να με αφήνει αδιάφορη. Η κατάσταση που βιώνουμε με έχει κάνει να ανησυχώ για το μέλλον. Αλλά δεν θέλω να παραπονιέμαι για μένα, έχω δουλειά, μένω με τους γονείς μου, άρα έχω πολύ λιγότερα πάγια έξοδα. Είμαι καλά.

  • Διπλή παρουσία
  • Η Eλενα Παπαβασιλείου ανήκει στο δυναμικό της εκπομπής Μες την καλή χαρά κάθε Σαβατοκύριακο στον Alpha ενώ παρουσιάζει ραδιοφωνική εκπομπή στον Sfera από τις 8 με 10 κάθε μέρα μαζί με τον Βαγγέλη Περρή έχοντας αντικαταστήσει την Γιολάντα Διαμαντή.

Βιογραφικό

  • Γεννήθηκε στο Ααχεν της Γερμανίας και μετακόμισε στην Αθήνα μαζί με τη μητέρα της σε ηλικία 12 ετών.
  • Παράλληλα με τις σπουδές στη Γερμανική Σχολή και αργότερα στα οικονομικά, όπου πήρε το πτυχίο της με άριστα, έκανε φροντιστήρια ξένων γλωσσών. Μιλά γερμανικά, αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά.
  • Αν και την πρώτη θέση στο ριάλιτι ανάδειξης τηλεοπτικών παρουσιαστών κέρδισε η Λίνα Μαρίλη, η Ελενα ήταν αυτή που κατάφερε να ενταχθεί στην οικογένεια του Alpha, με την υποστήριξη της Ρούλας Κορομηλά. Για δύο σεζόν παρουσίαζε την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του σταθμού «Πάνω στην ώρα» μαζί με τον δημοσιογράφο Σπύρο Λάμπρου.
  • Ακολουθεί πρόγραμμα υγιεινής διατροφής που περιλαμβάνει δημητριακά, σαλάτες, ψάρι, κοτόπουλο και φρούτα.
  • Της έχουν χρεώσει διάφορες σχέσεις. Η μόνη που βγήκε επίσημα προς τα έξω ήταν με τον επιχειρηματία Αλιόσα Γκρίσιν, η οποία τελείωσε το περασμένο φθινόπωρο.

ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΧΑΣ