Μέρλος: Ο εθισμός και η αποτοξίνωση στην Αμερική!

29.11.2011
Τον γνωρίσαμε μέσα από το «Fab5» του ΑΝΤ1 και από το πρώτο κιόλας επεισόδιο ο Γιώργος Μέρλος έκλεψε τις εντυπώσεις και την παράσταση, ακόμη και από τους προβεβλημένους Ηλία Ψινάκη, Τρύφωνα Σαμαρά και Λάκη Γαβαλά.

Τον γνωρίσαμε μέσα από το «Fab5» του ΑΝΤ1 και από το πρώτο κιόλας επεισόδιο ο Γιώργος Μέρλος έκλεψε τις εντυπώσεις και την παράσταση, ακόμη και από τους προβεβλημένους Ηλία Ψινάκη, Τρύφωνα Σαμαρά και Λάκη Γαβαλά. Και σιγά, σιγά μαθαίνουμε καινούργιες λεπτομέρειες για τη ζωή του... υπέροχου τούτου αγοριού. Μία ζωή, ταραχώδης που κρύβει πολλές εκπλήξεις και ατασθαλίες. Και ζόρια.

Ο Μέρλος μίλησε στο «Θέμα» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον εφιάλτη του εθισμού που έζησε πριν χρόνια. Για την «είσοδο και έξοδο από τη φυλακή», όπως ο ίδιος ονομάζει την εξάρτηση του. «Τα εξωτερικά αυτά ερεθίσματα βοηθούν στην αντιμετώπιση ενός εσωτερικού πόνου, ενός φόβου, μιας ενδεχόμενης ντροπής», εξομολογείται με περίσσιο θάρρος.

«Μπορώ να πω ότι το πρόβλημα μου δεν είχε να κάνει τόσο με τις ουσίες, όσο με τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς μου, εκεί βρισκόταν ο εθισμός. Η αναζήτηση θεραπείας σε κέντρο αποτοξίνωσης στην Αμερική ήταν μονόδρομος. Εκεί έμαθα τον τρόπο να παίρνω βοήθεια. Εκεί αντιλήφθηκα με τι έπρεπε να παλέψω και αυτό μου έδωσε να καταλάβω ότι αντιμετώπιζα κάτι για το οποίο δεν έπρεπε να ντραπώ ή να νιώσω ενοχή» αποκαλύπτει χαρακτηριστικά, ενώ εξηγεί ότι σε αυτή τη φάση η πιο δύσκολη στιγμή είναι να περάσεις του κατώφλι του κέντρου αποτοξίνωσης,

«Το δύσκολο είναι να περάσεις το κατώφλι του κέντρου. Η πιο δύσκολη στιγμή όμως για μένα ήταν όταν κατάλαβα ότι αυτός που έπρεπε να αντιμετωπίζω ήταν ο ίδιος μου ο εαυτός». Ωστόσο, ο Μέρλος κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα και να αφήσει πίσω του τον εφιάλτη των ουσιών.