Στη φυλακή ο γιατρός του Μάικλ Τζάκσον

08.11.2011
Τίτλοι τέλους για την πολύκροτη δίκη για τον θάνατο του βασιλιά της ποπ, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός στο σπίτι του τον Ιούνιο του 2009.


Τίτλοι τέλους για την πολύκροτη δίκη για τον θάνατο του βασιλιά της ποπ, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός στο σπίτι του τον Ιούνιο του 2009.

Ύστερα από έξι εβδομάδες διαδικασιών καθώς και από μια σειρά αποκαλυπτικά στοιχεία και καταθέσεις μαρτύρων ο δρ. Κόνραντ Μιούρεϊ (Dr. Conrad Murray) κρίθηκε ένοχος για την ανθρωποκτονία εξ αμελείας του Μάικλ Τζάκσον (Michael Jackson).

Ο 58χρονος πρώην γιατρός του Τζάκσον άκουσε την ετυμηγορία από το στόμα των ενόρκων, καθώς και τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή από το στόμα του δικαστή Μάικλ Πάστορ (Michael Pastor), τελείως ανέκφραστος.

Μεταξύ άλλων ο Πάστορ διευκρίνισε πως ο Μιούρεϊ δεν ήταν υπό κράτηση όλη την περίοδο της δίκης επειδή θεωρούταν αθώος -μέχρις αποδείξεως τουναντίον. Τώρα όμως που ο γιατρός θεωρείται επίσημα κατάδικος οι πράξεις του οποίου κόστισαν τη ζωή ενός άλλου ανθρώπου, η θέση του είναι πίσω από τα σίδερα!

Έτσι, ο Μιούρεϊ δέχτηκε στωικά τις χειροπέδες που του φόρεσαν οι αστυνομικοί και οδηγήθηκε στο κρατητήριο όπου θα παραμείνει μέχρι τις 29 Νοεμβρίου όταν θα του επιβληθεί η ποινή.

Το μόνο που έκανε λίγο πριν φύγει από την αίθουσα ήταν να ρίξει μια γρήγορη ματιά στη μητέρα, την κόρη και τη σύντροφό του.

Οι ένορκοι θεώρησαν χωρίς καμιά αμφιβολία ότι ο γιατρός ήταν ένοχος για τον θάνατο του Μάικλ Τζάκσον και η ετυμηγορία ήταν ομόφωνη.

Εκατοντάδες κόσμου είχαν μαζευτεί έξω από το δικαστικό μέγαρο. Μόλις η απόφαση έγινε γνωστή άρχισαν όλοι να ζητωκραυγάζουν ενθουσιασμένοι με την κατάληξη της δίκης.

Επίσης, η οικογένεια Τζάκσον δηλώνει ευχαριστημένη από την απόφαση των ενόρκων δηλώνοντας πως "η δικαιοσύνη αποδόθηκε".

Ο Τζάκο πέθανε στις 25 Ιουνίου 2009 από υπερβολική δόση του ισχυρού αναισθητικού Propofol. Ο Μιούρεϊ κρίθηκε ένοχος για την επί μεγάλο χρονικό διάστημα λανθασμένη χορήγηση του συγκεκριμένου φαρμάκου.

Ζωή Κίττα