Ο Χιου Τζάκμαν έγινε καφετζής

25.10.2011
Πολυπράγμων –ή απλά, διορατικός- ο 43χρονος ηθοποιός έκανε ένα διάλειμμα από τις κινηματογραφικές του υποχρεώσεις και ξεκίνησε μια δεύτερη, παράλληλη καριέρα.


Πολυπράγμων –ή απλά, διορατικός- ο 43χρονος ηθοποιός έκανε ένα διάλειμμα από τις κινηματογραφικές του υποχρεώσεις και ξεκίνησε μια δεύτερη, παράλληλη καριέρα.

"Laughing Man Coffee & Tea" λέγεται το κατάστημα που άνοιξε στη Νέα Υόρκη ο Χιου Τζάκμαν (Hugh Jackman) και κατά τη χθεσινή πρώτη μέρα, ήταν εκεί ο ίδιος να σερβίρει τους πελάτες του.

Στο καφέ, που βρίσκεται στη μοδάτη περιοχή Τριμπέκα, συνιδιοκτήτες του Τζάκμαν είναι οι κολλητοί του φίλοι Μπάρι (Barry) και Ντέιβιντ Στάινγκαρντ (David Steingard).

Η κίνηση αυτή του γνωστού ηθοποιού έρχεται σε άμεση σχέση με την ομώνυμη φιλανθρωπική οργάνωση που έχει ξεκινήσει εδώ και μερικά χρόνια ενώ η έμπνευση του ήρθε ύστερα από ένα ταξίδι του στην Αιθιοπία.

Ενώ βρισκόταν στην αφρικανική χώρα, ο Χιου Τζάκμαν γνώρισε έναν καλλιεργητή καφέ, τον Ντουκάλε (Dukale) και αποφάσισε να ξεκινήσει μια αλυσίδα καταστημάτων που θα έχουν άμεση σχέση με τους παραγωγούς. Τον ίδιο καιρό οι φίλοι του σκεφτόταν να επενδύσουν σε ένα τέτοιο μαγαζί και έτσι προέκυψε το "Laughing Man Coffee & Tea".

"Γνώρισε έναν άνθρωπο ο οποίος άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνομαι τον κόσμο. Καθώς ο Ντουκάλε και εγώ φυτεύαμε δέντρα μαζί, ξεκίνησα να διακρίνω την πιθανότητα να μπορέσει ένας άντρας να μεταμορφώσει ολόκληρη την κοινότητά του", εξηγεί ο Τζάκμαν τονίζοντας ότι τα κέρδη από την επιχείρηση θα πηγαίνουν εξολοκλήρου στους σκοπούς της φιλανθρωπικής του κίνησης, που στοχεύει στη βελτίωση της εκπαίδευσης των παιδιών.

Κατά τα άλλα, στο βίντεο που ακολουθεί, δείτε το τρέιλερ της τελευταίας ταινίας του Χιου Τζάκμαν με τίτλο "Real Steel".

Ζωή Κίττα