Μάικλ Τζάκσον: Δεν ήμουν ποτέ παιδί

06.10.2011
Η φωνή του αείμνηστου "βασιλιά της ποπ" συγκίνησε χτες για ακόμη μια φορά το ακροατήριο κατά τη διάρκεια της έβδομης μέρας της δίκης για τα αίτια του θανάτου του.

Η φωνή του αείμνηστου "βασιλιά της ποπ" συγκίνησε χτες για ακόμη μια φορά το ακροατήριο κατά τη διάρκεια της έβδομης μέρας της δίκης για τα αίτια του θανάτου του. (Ακούστε το ντοκουμέντο στο βίντεο που συνοδεύει την είδηση).

Ο κατηγορούμενος και γιατρός του Μάικλ Τζάκσον (Michael Jackson), Κόνραντ Μιούρεϊ (Conrad Murray) βαρύνεται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας μετά τον θάνατο του σταρ από οξεία δηλητηρίαση με το αναισθητικό φάρμακο Propofol το 2009.

Η έδρα των δικαστών άκουσε ένα ηχογραφημένο απόσπασμα όπου ο Τζάκσον ακουγόταν να ψελλίζει ασυναρτησίες. Το μήνυμα είχε καταγραφεί από τον Μιούρεϊ λίγες εβδομάδες πριν τον θάνατο του καλλιτέχνη.

Ο Τζάκσον έλεγε σ' αυτό ότι ήθελε να αφιερώσει στα παιδιά του την προγραμματισμένη συναυλία του "This is It", επειδή ήταν καταρρακωμένος από το ότι ο ίδιος δεν χάρηκε ποτέ τα νεανικά του χρόνια.

"Τα αγαπώ γιατί εγώ δεν είχα ποτέ παιδική ηλικία", ακούστηκε να λέει συγκινημένος: "Δεν είχα παιδική ηλικία. Νιώθω τον πόνο τους. Νιώθω την αγωνία τους".

Ο τραγουδιστής εξακολουθούσε να έχει ανταγωνιστικό πνεύμα παρά τη επίδραση των φαρμάκων και έλεγε ότι ήθελε να ξεπεράσει τους Beatles και τον Έλβις Πρίσλεϊ (Elvis Presley) στις εμφανίσεις του και να μείνει στην ιστορία ως ο μεγαλύτερος σόου-μαν που έζησε ποτέ.

Η συζήτηση αυτή είχε ηχογραφηθεί με το iPhone του Μιούρεϊ την Κυριακή, 10 Μαΐου του 2009, στις 9:05 το πρωί.

Η πολιτική αγωγή λέει ότι είναι σαφές πως ο Τζάκσον ήταν υπό την επίδραση "αγνώστων ουσιών" και πως ο Μιούρεϊ είχε συνηθίσει να τον βλέπει σ' αυτή την κατάσταση.

Σε ένα σημείο της συνομιλίας ο Μιούρεϊ ακούγεται να ρωτάει τον Τζάκσον αν είναι εντάξει, όπου εκείνος απαντά "κοιμάμαι".

Η ηχογράφηση ανακαλύφθηκε από τους ανακριτές όταν κατέσχεσαν το τηλέφωνο του Μιούρεϊ.

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει περισσότερο από έξι εβδομάδες και ο 58χρνος γιατρός μπορεί να καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης μέχρι και τέσσερα χρόνια. Ο ίδιος έχει αρνηθεί το κατηγορητήριο.