«Οι ταμπέλες δεν με αφορούν!»

26.09.2011
Από τις ροκ σκηνές στον καναπέ της Τατιάνας Στεφανίδου. Η χειμαρρώδης Sunny Μπαλτζή μιλά για όλα όσα την αφορούν και δεν την αφορούν: τον Γιάννη Λάτσιο, το ροκ παρελθόν και τον ρόλο της ως μαμάς.

Πως προέκυψε η συνεργασία με την Τατιάνα Στεφανίδου;

Με κάλεσαν κάποια στιγμή στο STAR. Δεν ήξερα περί τίνος πρόκειται. Πήγα από περιέργεια. Ετσι προέκυψε η πρόταση.

Η κόρη σου πώς αντέδρασε με την είδηση;

Χάρηκε, αλλά ήταν κυρίως δικό μου θέμα. Αυτά δεν είναι θέματα των παιδιών. Τη δουλειά την επιλέγουν οι ενήλικες, με γνώμονα βέβαια να μην προσβάλλουν τα παιδιά τους ούτε το περιβάλλον τους.

Σχολιάστηκε ιδιαίτερα το τρέιλερ της εκπομπής... θετικά και αρνητικά.

Διαφωνώ με αυτό. Υπήρχαν μόνο θετικά σχόλια, ακόμη και από αυτούς που περιμέναμε να πουν κάτι αρνητικό. Θα μου πεις εσύ ποιο ήταν το αρνητικό γιατί εγώ δεν έτυχε να το διαβάσω.

Οτι η ιδέα πάρθηκε από ταινία του εξωτερικού π.χ.

Αυτό ήταν ξεκάθαρο. Δεν έγινε υπό μορφή «κλέβω» από τους «Aγγελους του Τσάρλι», αλλά υπό τη μορφή του διακωμωδούμε και σαρκαζόμαστε μέσα απ’ αυτό.

Τι ακριβώς θα είναι το «Μίλα»;

Το concept αφορά τις γυναίκες, τα προβλήματά τους αλλά και την επικαιρότητα. Αυτό που μέτρησε για μένα είναι πως ο καθένας θα είναι ο εαυτός του. Πέντε τελείως διαφορετικοί άνθρωποι, αλλά με κοινό παρανομαστή πως είμαστε γυναίκες και έχουμε χιούμορ.

Ο δικός σου ρόλος στην εκπομπή;

Ο εαυτός μου και μόνο! Κανένας δεν έχει ρόλους σ’ αυτή την εκπομπή.

Το αντισυμβατικό ροκ προφίλ που υιοθετούσες μέχρι τώρα πόσο ταιριάζει με την παρουσία σου σε μια εκπομπή της απογευματινής ζώνης;

Δεν με ενδιαφέρουν οι τίτλοι, οι απογευματινές, μεσημεριανές, πρωινές ή οτιδήποτε, με ενδιαφέρει να είμαι ο εαυτός μου όπως είμαι και στο σπίτι μου. Και στο σπίτι μου κάνω παρέα με ανθρώπους εντελώς διαφορετικούς από εμένα. Επέλεξα στη συγκεκριμένη φάση να κάνω το συγκεκριμένο γιατί πλήττω τραγικά. Η ώρα 4-5 είναι μια ώρα που δεν είναι το παιδί στο σπίτι, οι φίλες μου δουλεύουν. Eνας χρόνος κατάλληλος για γυναικοπαρέα!

Πιστεύεις πως το κοινό της μουσικής σου θα ταυτιστεί με αυτό της τηλεοπτικής σου παρουσίας;

Oχι και δεν θα ήθελα κάτι τέτοιο, όπως εγώ δεν ταυτίζομαι με κάτι ανάλογο. Οι άνθρωποι κάνουν διαφορετικά πράγματα.Ισως η ερώτησή σου είναι αν θα μου γυρίσει την πλάτη η υποτιθέμενη κουλτούρα. Είτε κάνω τηλεόραση είτε όχι, τα τραγούδια μου δεν θα γίνουν ούτε χειρότερα ούτε καλύτερα. O,τι κάνω το κάνω με πάθος και μεράκι. Αυτοσαρκάζομαι, κάνω πλάκα, αυτό σημαίνει ισορροπία στον άνθρωπο.

Απασχόλησε πολύ τα Μέσα η γνωριμία σου με τον Γιάννη Λάτσιο και οι σχετικές δηλώσεις σου ήταν ασαφής.

Δεν είμαι υποχρεωμένη να μιλήσω για την προσωπική μου ζωή. Oταν βγαίνει κάποιος να διασκεδάσει κάπου και γίνεται τόσο μεγάλο νταβαντούρι δεν είναι δικό μου θέμα. Είναι θέμα των media και θα πρέπει να το ψάξουν άλλοι. Είναι αστείο και να το συζητώ...

Διατηρείτε επικοινωνία με τον Λάτσιο;

Αυτό είναι δικό μου θέμα.

Είσαι ερωτευμένη αυτή την περίοδο;

Φυσικά και είμαι, το δήλωσα πρόσφατα. Ο έρωτας είναι και πάλι μια προσωπική υπόθεση. Ειδικά για εμάς τους δημιουργούς και τους καλλιτέχνες είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι.

Σε έχουν αποκαλέσει «ροκ ρεμπέτισσα». Αποδέχεσαι τον εν λόγω χαρακτηρισμό;

Σου είπα και πριν, δεν αποδέχομαι τίποτα. Ούτε τα θετικά ούτε τα αρνητικά. Κατά πάσα πιθανότητα βγαίνει απ’ τα τραγούδια μου που περιγράφουν μικρές ανθρώπινες ιστορίες. Οι ταμπέλες είναι ταμπέλες και δεν με αφορούν. Στη ζωή είναι καλό να εξελισσόμαστε. Επίσης, έχω δικαίωμα στο λάθος. Πρέπει να αλλάζουν απόψεις οι άνθρωποι γιατί ο τέλειος άνθρωπος είναι τελειωμένος. Κι εγώ δεν νιώθω καθόλου τελειωμένη. Μου κάνουν πολύ φασιστικές οι απόλυτες απόψεις.

Eχεις συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη. Θα ήθελες αυτή η συνεργασία να επαναληφθεί;

Oχι, ποτέ.

Για ποιον λόγο;

Είναι τελείως δικό μου θέμα.

  • Το κανονικό της όνομα είναι Σαλώμη-Σοφία. Γεννήθηκε στην Καβάλα και σπούδασε σκηνοθεσία στην Αθήνα και στο Λονδίνο.

ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΧΑΣ