Γνωστός τηλεμάγειρας θύμα νευρικής ανορεξίας!

26.08.2011
Για την άγνωστη περιπέτεια υγείας του και τη διατροφική διαταραχή που αντιμετώπιζε πριν τρία χρόνια, μίλησε ο νεαρός μάγειρας, Ευτύχης Μπλέτσας. Ο παρουσιαστής της εκπομπής, «Στην κουζίνα της μαμάς» μίλησε στο περιοδικό

Για την άγνωστη περιπέτεια υγείας του και τη διατροφική διαταραχή που αντιμετώπιζε πριν τρία χρόνια, μίλησε ο νεαρός μάγειρας, Ευτύχης Μπλέτσας. Ο παρουσιαστής της εκπομπής, «Στην κουζίνα της μαμάς» μίλησε στο περιοδικό «Λοιπόν» και η αποκάλυψη του ότι υπήρξε θύμα νευρικής ανορεξίας, σόκαρε τους πάντες.

Αφορμή στάθηκε η ανάρτηση του στο facebook, όπου ο ίδιος αποκάλυπτε το πρόβλημα που αντιμετώπισε και ήταν άγνωστο στο ευρύ κοινό. «Όσοι με θυμάστε πριν από περίπου 3 χρόνια ήμουν υπερβολικά αδύνατος, πετσί και κόκαλο! Είχα χάσει βάρος σε επικίνδυνο επίπεδο και πολλοί φίλοι και συγγενείς ανησύχησαν για την κατάστασή μου και έσπευσαν να με προειδοποιήσουν και να με βοηθήσουν. Τους ευχαριστώ θερμά και ζητώ “συγγνώμη” αν τότε δεν μπορούσα να το εκτιμήσω… Την άνοιξη του 2008 έκανα αρνητικό ρεκόρ. Είδα τη ζυγαριά στα 52 κιλά. Η μείωση του μυϊκού μου ιστού ήταν εμφανής. Πολλοί ανησυχούσαν κι ενώ τότε δεν τους άκουγα, τώρα τους δικαιολογώ απόλυτα. Τώρα κι εγώ τρομάζω όταν βλέπω φωτογραφίες από τότε. Δεν ήταν ούτε υγιές ούτε έξυπνο… Έφτασα στα πρόθυρα νευρικής ανορεξίας και χρειάστηκε να με ξυπνήσει μια φίλη, που και η ίδια είχε ζήσει αυτό το πρόβλημα σε πολύ πιο ακραίο όμως βαθμό… Όταν είχα αδυνατήσει επικίνδυνα, ήταν αυτή που με ταρακούνησε με τον τρόπο της και με βοήθησε να βάλω μυαλό. Την ευχαριστώ και της ζητώ “συγγνώμη” που δεν πρόλαβα να την αποχαιρετήσω. Η Ρεβέκκα μας άφησε πριν από λίγες μέρες. Ήταν 30 ετών και πέθανε λόγω νευρικής ανορεξίας. Νιώθω πως της χρωστάω το ότι εγώ κατάφερα να ξεπεράσω αυτό το πρόβλημα και να ξαναπάρω το βάρος που είχα χάσει. Η Ρεβέκκα θα είναι πάντα στην καρδιά μου και θα με οδηγεί…» έγραψε χαρακτηριστικά στο facebook ο νεαρός παρουσιαστής.

Στη συνέντευξη του δίνε περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόβλημα και πώς αυτό το υγιές, ζωντανό παιδί, μα πάνω απ’ όλα μάγειρας, έπεσε θύμα νευρικής ανορεξίας. Όπως εξηγεί ο ίδιος, υπέφερε συγκεκριμένα από «νευρική ορθορεξία», είχε δηλαδή εμμονή με την υγιεινή διατροφή. Αυτή η εμμονή, όμως, με τον καιρό του γύρισε μπούμερανγκ, αφού προτιμούσε να μην τρώει καθόλου, από το να φάει κάτι μη υγιεινό. «Έτρωγα μικρά γεύματα για να μη χρειαστεί να μπω σε κατάσταση χώνεψης. Κυρίως φρούτα και λαχανικά. Απέφευγα με κάτι τρόπο να φάω κάτι που θα με έβαζε σε φάση χώνεψης, αν μετά είχα κάποια υποχρέωση».

Ο ίδιος δεν καταλάβαινε ότι είχε πρόβλημα, όμως οι δικοί του άνθρωποι τον προειδοποιούσαν και συνεχώς του έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου. Ο νεαρός Ευτύχης κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά όταν η ζυγαριά έφτασε να δείχνει μόλις 52 κιλά. Το νούμερο αυτό ήταν ένα ισχυρό σοκ για τον τηλεμάγειρα, ο οποίος με τη βοήθεια της οικογένειας του, αλλά και της φίλης του Ρεβέκκας, που επίσης ήταν θύμα της νευρικής ανορεξίας, κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα. Και σήμερα, τρία χρόνια μετά έχει επιστρέψει στους φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής και το κανονικό του βάρος.