Γαβράς: "Προτιμώ τις Ελληνίδες!"

25.07.2011
Ο Μάνος Γαβράς έβγαλε τα εσώψυχα του στο Radar και μίλησε για όλους και για όλα ενώ δήλωσε την αδυναμία του για τις ντόπιες αφού επιμένει ελληνικά

Ο Μάνος Γαβράς έβγαλε τα εσώψυχα του στο Radar και μίλησε για όλους και για όλα ενώ δήλωσε την αδυναμία του για τις ντόπιες αφού επιμένει ελληνικά!

Η συνέντευξη που παραχώρησε στον Αλέξη Μίχα, μιλάει από μόνη της!

Tι λένε στις ΗΠΑ για την οικονομική μας κρίση;

Στις παρέες όταν λέω «Eίμαι Eλληνας» μου απαντούν «Α, δύσκολα τα πράγματα». Με συμπάθεια μας αντιμετωπίζουν όμως. Στα media καθημερινά η Ελλάδα είναι αντικείμενο σχολιασμού. Μιλώντας για μια χώρα «στο χείλος του γκρεμού»!

Eφτασες φέτος στο παρά 5 να πάρεις μια σημαντική δουλειά και τελικά δεν έγινε. Απογοητεύθηκες;

Σίγουρα έφθασα στο παρά 5! Πολλές φορές δεν το μαθαίνεις καν. Πέρυσι σε μια ταινία έφθασα στο και 1’. Είχα πάρει τον ρόλο στην ταινία, αλλά τελικά έκαναν προσφορά σε έναν γνωστό ηθοποιό. Πρόσφατα, σε μια μεγάλη ταινία έφθασα στο παρά 1 ως παραγωγός. Συνέβη όμως κάτι με τους επενδυτές και τελικά η ταινία ακυρώθηκε. Θέλει επιμονή η Αμερική!

Eπιασες ποτέ τον εαυτό σου να ψωνίζεται;

Το εξωτερικό λειτουργεί τελείως αντίθετα, τουλάχιστον στη δική μου ιδιοσυγκρασία. Δεν είναι μόνο η δουλειά. Το περισσότερο είναι ο κόπος, η απόρριψη, η μοναξιά, να αποδείξεις πράγματα σε μια χώρα όπου δεν σε ξέρει κανένας. Oλα αυτά σε φέρνουν πιο κοντά στη γη παρά ψηλά στ’ αστέρια. Το να ψωνιστείς μπορεί να σε βλάψει ανεπανόρθωτα -και εγώ δεν θέλω να κάνω κακό στον εαυτό μου.

Ερωτεύθηκες στο Μαϊάμι;

Oχι, αν και γνώρισα μια κοπέλα κοντά σε αυτό που ψάχνω. Είναι δύσκολο για μένα να βρω κάποια να μπορεί να με ακολουθεί στα ταξίδια μου.

Τι διαφορά έχουν οι Ελληνίδες από τις Αμερικανίδες;

Μ’ αρέσουν οι Ελληνίδες περισσότερο. Τις καταλαβαίνω, τις νιώθω περισσότερο. Αν και θα ήθελα να έχουν κάποια στοιχεία απ’ τις Αμερικάνες. Να είναι πιο cool, γιατί οι δικές μας είναι πιο κτητικές. Αλλά και οι άντρες είναι πιο ανεξάρτητοι. Είσαι 18; Φεύγεις απ’ το σπίτι σου, παίρνεις δάνειο, πληρώνεις τις σπουδές σου. Ο Αμερικανός δεν θα πει ποτέ «έχουμε εξοχικό» θα πει «το εξοχικό των γονιών μου». Αλλη κουλτούρα τελείως.

Δέχθηκες ποτέ κάποια πρόταση που να σε φέρει σε δύσκολη θέση;

Οχι. Στο εξωτερικό είναι πολύ αξιοκρατικά τα πράγματα. Ούτε εδώ μου έχει συμβεί αλλά είναι και πώς προδιαθέτεις τον άλλο. Τα όρια είναι προσωπικά.

Εφυγες στην Ελλάδα του μνημονίου και επέστρεψες σε αυτήν του μεσοπρόθεσμου. Πώς το βιώνεις;

Είναι εκρηκτική η κατάσταση. Ο κόσμος έχει αλλάξει ακόμη και στο ντύσιμο. Παντού ενοικιαστήρια. Ολο το Κολωνάκι άδειο! Ενώ έχουν αρχίσει και γκετοποιούνται γειτονιές. Αλλάζει η πόλη έντονα. Ακούω πολύ κόσμο που θέλει να μεταναστεύσει. Στη Νέα Υόρκη μετακόμισαν ολόκληρες οικογένειες.

Αν ερχόταν μια καλή πρόταση από Ελλάδα;

Είχα και πέρσι... Μια εξαιρετική δουλειά από καλλιτεχνικής άποψης, αλλά όχι καλή οικονομικά. Τώρα συζητάω κάτι θεατρικό τον χειμώνα.

Στις ΗΠΑ αμοίβεσαι καλύτερα;

Ναι. Αυτά που θα μπορούσε με τις σημερινές συνθήκες να μου δώσει η ελληνική τηλεόραση είναι σε πολύ μικρότερα μεγέθη απ’ ό,τι στην Αμερική.

Είδες τα ελληνικά ριάλιτι;

Μόνο αποσπασματικά. Πέρσι πήγα ως καλεσμένος στο «Dancing » λόγω της ταινίας «The Kings of Μykonos» και λόγω Ζέτας. Ηταν πολύ καλή στο «Dancing» γιατί ξέρει να κρατά ισορροπίες.

Τον χειμώνα που μας πέρασε έγινε πολύς ντόρος στην Αθήνα για το αν η Ζέτα θεωρείται ηθοποιός...

Μου έκαναν μια συνέντευξη πριν από καιρό και με ρώτησαν το ίδιο. Αυτό που είχα πει και τότε είναι πως μπορώ να σου αναφέρω 500 διαφορετικά ονόματα και να κρίνεις αν είναι ηθοποιοί ή όχι. Μιλάμε για μια άψογη επαγγελματία. Συνεργαστήκαμε σε δύο ταινίες και θα το έκανα πάλι με μεγάλη χαρά. Τη Ζέτα τη λατρεύει ο φακός. Ποιος θα κρίνει ποιος είναι τι και ποιος δεν είναι; Ολοι κρινόμαστε από τη δουλειά μας.

Θα έπαιρνες μέρος σε talent show;

Μου έγινε και πέρσι πρόταση, αλλά δεν είναι κάτι που με εκφράζει. Είναι όμως ωραία shows που ενδιαφέρουν τον κόσμο. Σίγουρα τα προτιμώ απ’ τα shows μαγειρικής, που είναι μια φθηνή συνταγή για να βγει πρόγραμμα. Αν δεν μπορείς να πληρώσεις, πρέπει να καλύψεις κάποιες ώρες προγράμματος. Η μαγειρική παίζει από το πρωί μέχρι το βράδυ; Πόσο πια; Κορεσμός...

Τι σου λείπει απ’ την Ελλάδα;

Απλές καθημερινές στιγμές. Ενώ στις ΗΠΑ όλα εξαργυρώνονται με χρήμα!

Μαφιόζος!
Μετά τα σεμινάρια που διοργάνωσε τον Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη για όσους ηθοποιούς θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους θα κάνει διακοπές και στη συνέχεια φεύγει για Ταϋλάνδη όπου θα συμμετάσχει σε μια διεθνή παραγωγή ως αρχηγός της ρώσικης Μαφίας!