Ταμτα: «Είμαι μόνη και το απολαμβάνω!»

06.06.2011
Η εικόνα του κοριτσιού που περίμενε υπομονετικά τη σειρά της για την οντισιόν του «Super Idol» πριν από οκτώ χρόνια αποτελεί μακρινό παρελθόν. Η Τάμτα μπορεί να μη βγήκε πρώτη σε εκείνο το talent show, αλλά μεταμορφώθηκε σε ένα fashion pop icon με το πιο ιδιαίτερο στυλ στην ελληνική showbiz. Το μικρό κορίτσι από τη Γεωργία μεγάλωσε και έφτιαξε τη δική της μουσική ταυτότητα.

Σε βλεπω με τα «ταπεράκια» της μαμάς στο καμαρίνι! Να υποθέσω ότι προσέχεις πολύ τη διατροφή σου;

Δεν το κάνω για να αδυνατίσω, αλλά επειδή γυμνάζομαι και με το ωράριο που έχω αν δεν έχω τα ταπεράκια της μαμάς και φάω ό,τι βρω μπροστά μου θα κάνω κακό στην υγεία μου. Επειδή κάνω γυμναστική, προσπαθώ να τρώω σωστά.

Σε μία εβδομάδα ολοκληρώνονται οι εμφανίσεις σου με τον Σάκη Ρουβά. Πώς θα χαρακτήριζες αυτήν τη συνεργασία;

Είναι νομίζω η καλύτερη συνεργασία μου μέχρι στιγμής, χωρίς να θέλω να προσβάλω κάποιον από όσους έχω συνεργαστεί. Πιστεύω ότι ταιριάζουμε πάρα πολύ καλλιτεχνικά γιατί δεν είναι λαϊκός τραγουδιστής κι αυτό με βοηθά πάρα πολύ στη σκηνή. Γενικά δεν βγαίνουμε για καφέ, αλλά με έχει βοηθήσει πολύ στο καλλιτεχνικό κομμάτι. Είναι από τους ανθρώπους στον χώρο που έχω τόσο καλή και κοντινή σχέση, τόσο με τον ίδιο όσο και με την οικογένειά του.

Ποια συμβουλή του έχεις ακολουθήσει πιστά;

Ακόμα και για τη γυμναστική εκείνος με παρότρυνε. Μου έλεγε, «αφού έχει γίνει καλά το πόδι σου γιατί δεν τη συνεχίζεις»; Γενικώς αυτό που κρατάω πάρα πολύ είναι ότι πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι αλλά πάντα να έχουμε δίπλα μας ανθρώπους που θα μας κάνουν να νιώθουμε καλά, να έχουμε αυτοπεποίθηση, που θα μας λένε -ακόμα και αν δεν είμαστε- πόσο καλοί είμαστε γιατί η ψυχολογία σε έναν καλλιτέχνη παίζει σημαντικό ρόλο.

Είσαι μητέρα που μεγαλώνει μόνη της το παιδί της. Η κόρη σου σε τι ηλικία είναι;

Είναι δεκαπεντέμισι χρονών και τώρα περνάει τρελή εφηβεία. Προσπαθώ να είμαι όσο μπορώ δίπλα της!

Υπάρχει στην εφηβεία αυτός ο ανταγωνισμός της κόρης-μάνας;

Δεν το παραδέχεται αλλά πιστεύω ότι ασυνείδητα συμβαίνει κι αυτό. Ψάχνεται πάρα πολύ και μ’ αρέσει γιατί μελετά τον εαυτό της. Καταλαβαίνει ότι επειδή είναι στην εφηβεία κάποια πράγματα ίσως τα νιώθει σε υπερβολικό βαθμό, θα κάνει μια έκρηξη και μετά θα καθίσει και θα σκεφτεί γιατί το έπαθε. Θα μπορούσε ως παιδί να με θέλει συνέχεια μαζί της, να έχει κάποιες απαιτήσεις που ίσως να με ανάγκαζαν να επιλέξω ανάμεσα στη δουλειά και στην κόρη μου. Αυτό όμως δεν έχει συμβεί.

Η κόρη σου σού κάνει κριτική;

Ναι. Είναι σε μια ηλικία που με αφορά και σε ό,τι έχει σχέση με το τραγούδι και την εμφάνιση πάντα τη ρωτάω. Βέβαια αν τη ρωτήσω εγώ θα μου πει, η ίδια δεν με παρακολουθεί ιδιαίτερα.

Υπήρξε κάποια στιγμή που δεν της άρεσε κάτι στην εμφάνισή σου;

Είναι σε μια ηλικία που το να βλέπεις τη μητέρα σου σέξι είναι ενοχλητικό και το καταλαβαίνω απόλυτα. Πέρυσι όταν με είδε με κορμάκι στις εμφανίσεις μου με τον Σάκη στο S Club, τσαντίστηκε, ίσως έβλεπε και κάποιες αντιδράσεις από τον κόσμο, όχι απαραιτήτως κακές, κι έφυγε. Μπαίνω και εγώ στη θέση της και όταν ήμουν στην ηλικία της δεν άφηνα τη μητέρα μου καν να χορέψει, όχι να ανέβει στη σκηνή! Με στενοχώρησε το γεγονός γιατί δεν μπορούσα να της το εξηγήσω. Το μόνο που με ρώτησε ήταν «Σε αναγκάζει κάποιος να ντύνεσαι έτσι και να τα κάνεις αυτά;». «Οχι», της είπα, «εγώ θέλω» και προσπαθούσα να της εξηγήσω ότι υπηρετώ ένα είδος μουσικής όπου χρειάζεται και αυτό, και ότι δεν προσβάλλω ούτε τον εαυτό μου, ούτε την ίδια. Δύο εβδομάδες μετά, ίσως έκανε συζητήσεις με φίλους της και μου ζήτησε να ξανάρθει. Τότε το είδε με άλλο μάτ και μου έδωσε συγχαρητήρια.

Αυτή είναι η πιο δυνατή σχέση στη ζωή σου;

Πιο δυνατή πιστεύω δεν γίνεται. Και δέκα παιδιά να κάνω, η Αννι θα είναι πάντα κάτι διαφορετικό για μένα γιατί έχουμε μεγαλώσει μαζί. Πολλές φορές με ρωτάνε γιατί δεν τη βγάζω σε φωτογραφίες. Αλλά δεν θέλω το παιδί μου να έχει δημοσιότητα λόγω εμού. Δεν κρίνω άλλους γονείς που θέλουν δεν θέλουν βλέπουμε τα παιδιά τους στα εξώφυλλα, απλώς αυτά τα παιδιά γεννήθηκαν όταν οι γονείς τους ήταν ήδη γνωστοί. Επειδή έτσι κι αλλιώς τα παιδιά των επωνύμων τυγχάνουν δημοσιότητας, προσπαθώ να την προφυλάξω, ειδικά στην ηλικία που είναι. Τρία χρόνια έμειναν μέχρι να γίνει 18. Μετά ας αποφασίσει η ίδια τι θέλει να κάνει.

Εκτός από τη φωνή που διαθέτεις, θεωρείσαι fashion icon. Πώς αισθάνεσαι το ότι βλέπουμε πια πολλές νέες τραγουδίστριες που κάνουν εκκεντρικά ντυσίματα; Πιστεύεις ότι άνοιξες δρόμο;

Δεν πιστεύω ότι είμαι η πρώτη που το έκανε αυτό απλώς ήμουν η πρώτη που τράβηξε την προσοχή. Εχω και την ομάδα μου, που επιλέγουμε ρούχα, βλέπουμε, αποφασίζουμε κι αυτό το λέω, γιατί συνέχεια ακούω ότι προσπαθώ να αντιγράψω την τάδε ή η τάδε αντιγράφει εμένα. Χαίρομαι πάρα πολύ αν κάποιος προσπαθεί να κάνει το μαλλί μου, το ντύσιμό μου. Μου αρέσει ο τίτλος του fashion icon, μου αρέσει που ακούω να το λέει ο κόσμος. Αγαπώ πολύ τη μόδα και αν δεν ήμουν στο τραγούδι θα έκανα σίγουρα κάτι σχετικό με αυτήν.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη περίοδος στη ζωή σου;

Από τη Γεωργία στην Ελλάδα, είναι σαν να ζεις δεύτερη ζωή; Οχι, απλώς πιστεύω ότι η ζωή μου μέχρι στιγμής έχει μια πολύ ωραία εξέλιξη. Δύσκολες στιγμές όλοι περνάμε στη ζωή μας. Εγώ τα έχω περάσει όλα σε πολύ μικρή ηλικία και ίσως έχει το καλό ότι τα αντιμετωπίζεις λίγο πιο παιδικά. Δύσκολη περίοδος ήταν τα τελευταία χρόνια στη Γεωργία, με τους πολέμους και με την πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας, και μια δεύτερη δύσκολη στιγμή ήταν όταν πριν από δύο χρόνια είχα στείλει την κόρη μου διακοπές στην Οσετία και ξαφνικά μου βρέθηκε στον πόλεμο! Δεν μπορούσε να φύγει, ούτε εγώ να πάω να την πάρω και ήταν μια περίοδος δύο εβδομάδων που δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Δεν έζησε τον πόλεμο, αλλά όταν είσαι 150 χλμ. από εκεί όπου συμβαίνουν όλα και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, είναι τραγικό. Μας την έφεραν στα σύνορα της Τουρκίας όπου πήγε η μητέρα μου και την πήρε.

Υπήρξες για ένα διάστημα έξι χρόνων παντρεμένη. Σου λείπει η ασφάλεια του γάμου;

Είμαι πολύ πιο ασφαλής και δυνατή. Εξαρτάται από τον σύντροφο πάντα, αλλά σχετικά με τότε, τώρα νιώθω μεγαλύτερη ασφάλεια γιατί τότε εξαρτιόμουν από έναν άλλον άνθρωπο κι όχι από τον εαυτό μου. Δεν ανήκω στην κατηγορία των γυναικών που παντρεύονται γιατί αποζητούν την ασφάλεια.

Εχει καταρριφθεί η έννοια του γάμου μέσα σου;

Οχι, είναι όμως κάτι που δεν σκέφτομαι καθόλου αυτή την περίοδο της ζωής μου. Και να υπήρχε κάποιος τώρα στη ζωή μου, δεν είμαι σε φάση για κάτι τέτοιο. Είμαι πολύ αφοσιωμένη στη δουλειά μου και στην κόρη μου. Κάποια στιγμή και παιδιά θα ήθελα. Είμαι πολύ πιο σίγουρη για το ότι θέλω να κάνω ένα παιδί παρά για το να παντρευτώ. Πολλά ζευγάρια παντρεύονται, κάνουν παιδί αγαπημένοι και μετά χωρίζουν. Αν αποφασίσω να κάνω κι άλλο παιδί θα ξέρω ότι θα είμαι υπεύθυνη γι’ αυτό. Θα πάρω πάνω μου όλη την ευθύνη. Με αυτήν τη λογική θα κάνω ένα παιδί γιατί έτσι έχω μάθει. Το παιδί μου δεν έχει καμία άλλη ασφάλεια εκτός από μένα. Δεν είμαι απαισιόδοξος άνθρωπος, αλλά έτσι είναι η ζωή και αυτά συμβαίνουν.

Πάντως έφτασες κοντά στον γάμο και για δεύτερη φορά.

Οχι, δεν έφτασα. Με τον Γρηγόρη δεν είχαμε ποτέ τέτοιου είδους συζητήσεις για γάμο αν και ήμασταν μαζί έξι χρόνια. Δεν αισθάνθηκα έτοιμη γι’ αυτό, ούτε και ο ίδιος νομίζω. Η λογική λέει ότι μετά τόσα χρόνια ο γάμος είναι φυσικό επακόλουθο, αλλά δεν ισχύε στη δική μας περίπτωση.

Εχετε ακόμα επαφές με τον Γρηγόρη;

Νομίζω πως όταν μια τέτοια μεγάλη σχέση τελειώνει, δεν μπορείς με αυτό τον άνθρωπο μετά να έχεις πολλά πολλά για ένα διάστημα. Είναι ένας άνθρωπος που σέβομαι και αγαπώ πάρα πολύ, μου έχει δώσει πολλά και στη δουλειά μου και στην προσωπική μου ζωή. Μιλάμε όταν είναι Χριστούγεννα, γενέθλια, γιορτές και αν τύχει να βρεθούμε μαζί κάπου. Οταν περάσουν τα χρόνια, πιστεύω ότι θα είναι αλλιώς. Τον θεωρώ δικό μου άνθρωπο και ξέρω ότι θα είναι εκεί αν χρειαστώ κάτι.

Αυτή την περίοδο είσαι μόνη σου;

Ναι και είναι τέλεια. Δεν βιάζομαι καθόλου. Απολαμβάνω απολύτως την ελευθερία μου. Βγαίνω λίγο αρνητική προς τον άντρα και τη σχέση. Εχω βγει από μία σχέση έξι ετών και θέλω λίγο τον χρόνο μου. Δεν είμαι τύπος που μόλις βγει από μια σχέση πρέπει να μπει αμέσως στην επόμενη.

Data Bank

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γεωργία, όπου και έχει συμμετάσχει με σημαντικές διακρίσεις σε μια σειρά παιδικών φεστιβάλ.

Το 2003 έγινε γνωστή από το talent show «Super Idol», όπου πήρε και τη δεύτερη θέση. Νικητής ήταν ο Σταύρος Κωνσταντίνου.

Το 2007 βραβεύτηκε στα Βραβεία Αρίων με το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη.

Εχει τρία τατουάζ: Tα δύο είναι στίχοι από αγαπημένα της τραγούδια του Μάικλ Τζάκσον και το τρίτο στην πλάτη της αντιπροσωπεύει τη μουσική, το τραγούδι, τη χώρα της και την κόρη της, που αγαπάει ιδιαίτερα.

Της αρέσει να γυμνάζεται. Κάνει personal training στο σπίτι, pilates, αλλά και λίγα βάρη.

Συμμετέχει ενεργά στην εκστρατεία για την ίδρυση του πρώτου ογκολογικού νοσοκομείου.

  • Καλοκαιρινό πρόγραμμαΣτις 11 Ιουνίου ολοκληρώνει τις εμφανίσεις της στο «Θάλασσα» με τον Σάκη Ρουβά -όπου πάλι κλέβει τις εντυπώσεις με τη σκηνική της παρουσία- ενώ όλο το καλοκαίρι στο πλαίσιο της περιοδείας της θα κάνει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο.

ΖΩΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ