Μ. Συναντσάκη: "Νιώθω άβολα να μιλώ για τα προσωπικά μου"

06.06.2011
Μόλις στα 26 της η Μαίρη Συνατσάκη είναι από τις παρουσίες που κατάφεραν να ξεχωρίσουν στην τηλεόραση. Λίγο πριν πέσει η αυλαία της σεζόν μιλάει για το «Dancing», τη σχέση της με τον Μύρωνα Στρατή και τις κρίσεις πανικού!

Εδειξες να σοκάρεσαι από την αποχώρηση της Ελεονώρας από το «Dancing» της περασμένης Κυριακής. Γιατί αυτό;

Ημουν σε σοκ όλο το βράδυ, γιατί όλοι πίστευαν πως θα φύγουν και υπήρχε ένα κλίμα έντασης. Στο τέλος δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω πως θα φύγει ή η Νάντια ή η Ελεονώρα. Είναι εξαιρετικές και οι δύο και η Ελεονώρα είχε πάρει 40άρι την προηγούμενη εβδομάδα.

Ποια πιστεύεις πως είναι τα δύο ζευγάρια που θα φτάσουν στον τελικό του Dancing;

Εχω κρατήσει χαρακτήρα για να μην πω αυτούς που ξεχωρίζω και θα τον κρατήσω μέχρι τέλους! Βλέπω όλους όσοι έχουν απομείνει πολύ γλυκά και προσπαθούν όλοι πάρα πολύ.

Από τα δεκατέσσερα ζευγάρια εσένα ποιο σου άρεσε περισσότερο;

Από αυτούς που έχουν μείνει δεν θα σου πω. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως θα με ενδιέφερε πάρα πολύ να δω την εξέλιξη της Νατάσσας Καλογρίδη. Είναι ιδιαίτερος άνθρωπος και θα ήθελα να δω περισσότερα πράγματα. Με ενδιέφερε πάντα πώς θα εμφανιστεί ακόμη και το τι θα φορέσει. Πολύ καλλιτεχνική προσωπικότητα.

Με ποια απ’ τα παιδιά είσαι πιο κοντά;

Δεν έχω βγει με κανέναν για καφέ λόγω χρόνου. Με τη Μαρία Αντιμισάρη που ήμασταν μαζί και πέρσι στο «Elatte», με τον Κώστα Μαρτάκη, τον Αργύρη Αγγέλου. Με τον Τρύφωνα που είναι γλυκύτατος έχουμε επίσης μιλήσει λίγο παραπάνω.

Τι ακριβώς θα κάνεις στο καλοκαιρινό πρωινό του ANT1;

Δεν έχω ιδέα! Δεν έχω κάποια κουβέντα με το κανάλι επίσημα ή ανεπίσημα. Αυτό που έχουμε συζητήσει είναι η αμοιβαία διάθεση συνέχισης της συνεργασίας μας. Και η μαμά μου τα ίδια ρωτάει και ούτε σε εκείνη ξέρω τι να πω (γέλια)!

Ετσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στην τηλεόραση υπάρχει χώρος για νέα πρόσωπα;

Ο χώρος αυτή την περίοδο είναι πολύ περιορισμένος. Ομως υπάρχει χώρος για νέους ανθρώπους. Ο ΑΝΤ1 π.χ. έδωσε ευκαιρία στη Νάντια που είναι νέο πρόσωπο να κάνει κάτι δικό της. Αλλο παράδειγμα είναι η Λυδία Παπαϊωάννου που δεν είναι νέο πρόσωπο με την έννοια του ότι είναι χρόνια στο MAD αλλά βρέθηκε στην κριτική επιτροπή του «Just the two of us».

Υπάρχει κάποια παρουσιάστρια που να τη θεωρείς πρότυπο;

Μ’ αρέσει πάρα πολύ η Cat Deeley, που ξεκίνησε απ’ το MTV. Θεωρώ πρότυπο και την Ellen DeGeneres.

Από τις Ελληνίδες; Υπάρχουν πρότυπα και πρότυπα με την έννοια ότι μπορεί σε κάποια να μου αρέσει ο τρόπος που παρουσιάζει και σε κάποια άλλη ο τρόπος που χειρίζεται τη δημοσιότητά της. Η Ράνια Θρασκιά είναι ένας τέτοιος άνθρωπος. Μ’ αρέσουν επίσης πολύ η Ναταλία Γερμανού και η Σίσσυ Χρηστίδου.

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό ύστερα από δέκα χρόνια στην τηλεόραση;

Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου τον Σεπτέμβρη στην τηλεόραση. Πόσω μάλλον σε δέκα χρόνια. Είναι τόσο ασταθής αυτός ο χώρος που αποκλείεται να βάλω τον εαυτό μου σε αυτήν τη διαδικασία. Ούτως ή άλλως δεν κάνω ποτέ σχέδια.

Δήλωσες πρόσφατα πως οι αμοιβές σου είναι σοκαριστικές εννοώντας προφανώς αρκετά χαμηλές. Ανήκεις στη γενιά των 800 ευρώ;

Θα ήταν ασεβές αν έλεγα κάτι τέτοιο. Σίγουρα οι αμοιβές στην τηλεόραση είναι καλύτερες από αυτές ενός δημοσίου υπαλλήλου. Αυτό που εννοούσα είναι πως έχουν πέσει πολύ οι αμοιβές και ενδεχομένως να μην το έχει καταλάβει ο πολύς κόσμος. Σε κάποιους υπάρχει η εντύπωση πως οι άνθρωποι στην τηλεόραση παίρνουν πολλά χρήματα. Κάποτε ίσχυε. Τώρα είναι πολύ καλά σε σχέση με το τι επικρατεί γενικά, αλλά πολύ λιγότερα σε σχέση με το παρελθόν.

Είδαμε πολλούς επώνυμους «αγανακτισμένους» στο Σύνταγμα τις τελευταίες μέρες. Θα πήγαινες να διαδηλώσεις κατά του μνημονίου;

Οταν ξεκίνησε όλο αυτό έτυχε να βρίσκομαι στους «Αγανακτισμένους» της Ισπανίας. Στην Placa Catalunya, απ’ όπου ξεκίνησε το κίνημα. Και στην κεντρική πλατεία του San Sebastian στη Βαρκελώνη ήταν μαζεμένος κόσμος. Ολοι σε ιδιαίτερα ειρηνικές συνθήκες. Χαίρομαι πάρα πολύ με ό,τι συμβαίνει στο Σύνταγμα και στην πρώτη ευκαιρία θα βρεθώ και εγώ εκεί.

Αποκάλυψες πριν από λίγες ημέρες πως κάνεις 6 χρόνια ψυχανάλυση για να αντιμετωπίσεις τις κρίσεις πανικού που σε ταλαιπωρούσαν. Εχεις σπουδάσει ψυχολογία και γνωρίζεις πως το συγκεκριμένο θέμα απασχολεί πλέον πολύ κόσμο. Ποιο είναι το κλειδί για να το ξεπεράσει κάποιος;

Στον καθένα είναι διαφορετικές οι κλειδαριές άρα και τα κλειδιά. Η συμβουλή που θα έδινα στην κολλητή μου, αν μου έλεγε πως υποφέρει από κρίσεις πανικού, θα ήταν να αποδεχθεί την κατάσταση και να μην ντρέπεται γι’ αυτήν. Κάποιοι σκέφτονται «Είμαι τρελός;» και πανικοβάλλονται. Η αποδοχή είναι το πρώτο βήμα.

Ερχομαι στα προσωπικά σου. Γιατί νιώθεις άβολα όταν σε ρωτούν για τη σχέση σου με τον Μύρωνα Στρατή;

Δεν έχω ρωτήσει ποτέ τα προσωπικά των άλλων. Νιώθεις άβολα όταν ανοίγεις μια πορτούλα που είναι πολύ δική σου. Απ’ την άλλη δεν πρόκειται να μπω στη διαδικασία να αλλοιώσω την καθημερινότητά μου και να κρυφτώ γιατί δεν πρέπει να μάθει κανείς τίποτα. Δεν κρύβομαι αλλά δεν θέλω και να μιλάω γι’ αυτό.

Πως γνωριστήκατε;

Μέσα απ’ το MAD, αλλά μη με ρωτήσεις κάτι άλλο (γέλια)...

Πόσο συχνά περνούν απ’ το μυαλό σου οι λέξεις «γάμος» και «παιδί»; Οχι πολύ συχνά, αλλά συχνότερα σε σχέση με δύο χρόνια πριν. Είμαι μικρή για τέτοιες αποφάσεις. Ο ερχομός ενός παιδιού απαιτεί ωριμότητα. Δεν είναι κάτι που σκέφτομαι στο άμεσο μέλλον.

Μένει στη Νέα Σμύρνη. Εχει σπουδάσει ψυχολογία, όταν έχει χρόνο ασχολείται με τον σύγχρονο χορό και λατρεύει ό,τι έχει να κάνει με τη μόδα. Το μότο της είναι: «Να προσπαθείς ν’ αγαπάς και τα καλά και τα κακά κομμάτια του εαυτού σου».

  • Who is who
  • Mad girlΈκανε το τηλεοπτικό ντεμπούτο της στη συχνότητα του MAD και πέρυσι μετακόμισε στον ΑΝΤ1 αρχικά στο «Εlatte» και φέτος στο Green Room του «Dancing with the stars».

ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΧΑΣ