Τελευταίος χορός

06.06.2011
Η αναπάντεχη αποχώρηση της Ελεονώρας Μελέτη από το show της εβδομάδας που πέρασε δημιούργησε ενστάσεις ως προς την εγκυρότητα της ψηφοφορίας. Επιπλέον, ένα μυστηριώδες e-mail έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά.

Μία γυναικάρα υπήρχε στο Dancing και έφυγε! Eμειναν οι ανορεξικές»! Είναι ένα από τα πολλά μηνύματα που δέχεται η Ελεονώρα Μελέτη στο facebook και στο twitter της, σε μια επίθεση αγάπης από τους fans της (28.500 followers!) που λίγο έως πολύ θεωρούν πως κάτι κρύβεται πίσω από την ξαφνική αποχώρησή της. Τα σενάρια που κυκλοφορούν για την αποχώρησή της πολλά:

1ον: «Η Ελεονώρα δεν είναι "αντενική", αντίθετα με την Μπουλέ και την Ηλιάδη». Κάτι που υπαινίχθηκαν σύσσωμες οι περισσότερες μεσημεριανές και μη εκπομπές. Ο Γιώργος Λιάγκας στο «Πρωινό mou» σχολίασε: «Ολα τα λεφτά ήταν η αντίδραση της Μπουλέ, που έκανε πως δεν το πίστευε» για να συμπληρώσει συνεργάτης του ότι το κανάλι ήθελε να προωθήσει την Μπουλέ, ενώ η Ελένη Μενεγάκη στον «Καφέ» είπε: «Εφυγε η Μελέτη; Μας δουλεύουν; Ηταν η καλύτερη»...

2ον: Tο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Πρωινής Μελέτης» για την Εμιλυ (χορογράφο του Αργύρη Αγγέλου) όταν απείλησε ότι θα φύγει λόγω υποχρεώσεων. Ακολούθησε δήλωση συμπαράστασης στον ηθοποιό από την Ευγενία Μανωλίδου στο «10-1 μαζί», η οποία σε ρόλο εκπροσώπου Τύπου προέτρεπε το κοινό (δις) να ψηφίσει... τον αδύναμο Αγγέλου! Ακολουθεί αντίδραση συνεργατών της «Πρωινής Μελέτης» οι οποίοι φέρνουν στη δημοσιότητα το kokkalo.BlogSpot.com, που επισημαίνει οτι η Μανωλίδου μπορεί να πληρώσει την γκάφα της με απομάκρυνση από τον ΑΝΤ1! Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η Ελεονώρα πλήρωσε την ένταση που δημιουργήθηκε για τη δημοσιοποιήση της πληροφορίας που είχε από αξιόπιστη πηγή μέσα από τον ΑNT1!

3ον: Για τους ψαγμένους, απλά έδιωξαν νωρίς την Ελεονώρα για να κοιμάται ήσυχη στον τελικό η νέα προστατευομένη του ΑΝΤ1, Νάντια Μπουλέ.

Η Μελέτη έσπευσε να γράψει στο blog της: «Δεν έχουν γίνει συνωμοσίες, δεν είναι στημένο το παιχνίδι, δεν με έφαγε ο ΑΝΤ1. Μαθηματικά αποδεικνύεται πως έπρεπε να φύγω. Είχα τη δεύτερη χειρότερη βαθμολογία από όλους τους συμπαίκτες μου. Ακόμα και η αγάπη του κόσμου, που αυτή την Κυριακή με έφερε στη δεύτερη θέση της λίστας των τηλεφωνημάτων, δεν ήταν αρκετή να με κρατήσει μέσα απέναντι σε τέσσερις άλλους συμπαίκτες μου, με υψηλότερη βαθμολογία από μένα».

Οταν η Ελεονώρα έφυγε από τον ΑΝΤ1 έκανε ενα νέο ξεκίνημα στο Star και απέδειξε πολλά. Το «Dancing» ήταν η δική της μεγάλη επιστροφή στο προηγούμενο σπίτι της αλλά και μια δικαίωση. Δεν στράφηκε ποτέ κατά του ΑΝΤ1 και δεν μίλησε ποτέ άσχημα. Δεδομένης, όμως, της συνεχούς ψήφισης της Ελεονώρας και του παρτενέρ της στις πρώτες θέσεις επί εννέα εβδομάδες, η κατάληξη φαντάζει αν μη τι άλλο αντικρουόμενη. Για να υπάρχουν υποψήφιοι για αποχώρηση, συμψηφίζονται βαθμολογία επιτροπής και ψήφοι κοινού. Αν λοιπόν σκεφτεί κάποιος εκ του πονηρού και θελήσει να βγάλει την Ελεονώρα εκτός παιχνιδιού, πρέπει να της ρίξει τη βαθμολογία. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν θα το επέτρεπε ποτέ η κριτική επιτροπή του «Dancing with the stars», αν κι αυτό ήταν που συνέβη στο τελευταίο live της Ελεονώρας, με την οριακή διαφορά των δύο βαθμών που είχε από τον Κώστα Μαρτάκη, την Αγγελική Ηλιάδη και τη Νάντια Μπουλέ.

Η λογική λέει ότι η Νάντια Μπουλέ για να είναι υποψήφια για αποχώρηση πρέπει στις προτιμήσεις του κοινού να είναι στις τελευταιές θέσεις, αφού ήταν πρώτη στη βαθμολογία. Aρα η παρουσιάστρια της «Πρωινής Μελέτης» αποχαιρέτησε το show γιατί δεν μπόρεσε να την κρατήσει η βαθμολογία της επιτροπής κι όχι γιατί δεν την ήθελε ο κόσμος. Η Ελεονώρα από το απόλυτο 40 πέρασε σε μία εβδομάδα στο «έλλειμα συναισθήματος» όπως της καταλόγισε η Ερρικα Πρεζεράκου και στο 36αρι! Οπως και να έχει, «the show must go on» και χωρίς την Ελεονώρα στον τελικό, με τις κραυγές και τους ψιθύρους να αφήνουν τη σκιά μιας αδικίας να πλανάται στο πλατό.

Το e-mail γρίφος!

Αξίζει να σταθεί κανείς σε ένα mail που φέρεται να έχει διαρρεύσει τις τελευταίες μέρες από εργαζόμενο στην τηλεφωνική εταιρεία του «Dancing», το οποίο αν έχει βάση, βάζει πραγματικά φωτιές στην αξιοπιστία των αποτελεσμάτων. Αποδέκτες του e-mail αυτού έγιναν πολλά δημοσιογραφικά γραφεία με αποστολέα κάποιον που χρησιμοποιεί ψευδώνυμο! Με κάθε επιφύλαξη, λοιπόν, δημοσιεύουμε τις δύο «αποκαλύψεις» του ηλεκτρονικού μηνύματος:

Οι τηλεφωνικές «κάλπες» έκλεισαν από την εταιρεία ακριβώς στις 12 τα μεσάνυχτα, όπως ήταν προσυμφωνημένο. Oμως, εκείνη την ώρα δεν είχε καν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, αφού ακριβώς στις 12, οι τηλεθεατές έβλεπαν στις οθόνες τους τη δεύτερη κοινή χορογραφία της «ομάδας» των Μελέτη, Σαμαρά και Αγγέλου, στο λεγόμενο «cha-cha challenge»! Η εμφάνιση της ομάδας ολοκληρώθηκε ένα με δύο λεπτά αργότερα, ακολούθησαν διαφημίσεις, η κριτική της επιτροπής προς την ομάδα, η βαθμολογία της ομάδας και η ανακοίνωση της τελικής κατάταξης των παικτών. Επειτα από? 18 ολόκληρα λεπτά κι ενώ οι περισσότεροι τηλεθεατές ψήφιζαν μαζικά καθώς περίμεναν να δουν και τη δεύτερη χορογραφία της συγκεκριμένης ομάδας ώστε να αποφασίσουν, η Ζέτα Μακρυπούλια ανακοίνωνε... επισήμως ότι «οι κάλπες μόλις έκλεισαν». Οι ψήφοι αυτών των 18 λεπτών, που υπολογίζονται σε αρκετές χιλιάδες, όμως, δεν προσμετρήθηκαν στο τελικό αποτέλεσμα...

«Μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, που η τηλεφωνική εταιρεία έκλεισε τις γραμμές της, η κατάταξη στις ψήφους του κοινού έφερνε στην πρώτη θέση τον Τρύφωνα Σαμαρά, δεύτερο τον Α. Αγγέλου, τρίτη την Ε. Μελέτη, τέταρτο τον Κ. Μαρτάκη, πέμπτη την Α. Ηλιάδη και τελευταία τη Ν. Μπουλέ.

Σύμφωνα με αυτήν τη σειρά και με το άθροισμα των βαθμών της επιτροπής, υποψήφιοι για αποχώρηση θα ήταν η Μελέτη με ισοψηφία για τη δεύτερη υποψηφιότητα τους Σαμαρά, Μπουλέ, Μαρτάκη». (Η Μελέτη σε σχέση με τους άλλους τρεις θα αποχωρούσε μόνο αν ήταν υποψήφια με τον Σαμαρά, επειδή λογικά θα υπερτερούσαν οι ψήφοι του κοινού).

Oμως, η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο καθώς, σύμφωνα πάντα με το e- mail του «εργαζόμενου», στα 18 λεπτά που ακολούθησαν και τυπικά η ψηφοφορία συνεχιζόταν, «η απόφαση του κοινού άλλαξε φέρνοντας στην πρώτη θέση των ψήφων τον Αγγέλου, δεύτερη τη Μελέτη, τρίτο τον Τρύφωνα, τέταρτος να παραμένει ο Μαρτάκης, πέμπτη η Ηλιάδη και πάλι τελευταία η Μπουλέ. Με αυτά τα οριστικά αποτελέσματα, υποψήφιοι θα ήταν ο Σαμαράς με την Μπουλέ και θα αποχωρούσε ο Τρύφωνας εξαιτίας της αθροιστικά χαμηλότερης βαθμολογίας»!

ΣΠΥΡΟΣ ΖΑΛΜΑΣ